Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Powiedzcie mi drodzy mądrzejsi ludzie jaką wartość na temat produktu X wartego 1500 zł mają opinie naiwnych Januszu chcących kupić go za 80 zł i kupujący podróbkę jednocześnie dający prawdziwemu produktowi 1 gwiazdkę. Tę opinię w ogóle nie oddają poziomu produktu, ani sprzedawcy, ani naiwności kupujących, a jedynie wypaczają poziom opinii oryginalnego produktu, ani ich nie kasujecie po tym jak się je zgłasza, ani nic z tym nie robicie to trochę słabe
@kubamisztal30 to co piszesz świadczy o tym, że oferta została błędnie przypięta do produktu w katalogu. Opinie produktowe są przypisane do produktu, nie danej oferty, dlatego też opinie wystawione do zakupu w innej ofercie wyświetlą się we wszystkich ofertach połączonych z tym produktem w katalogu.
W takim razie, czy istnieje moderacja, która weryfikuje to, gdy zwykly uzytkownik zglasza takie opinie nic się z nimi nie dzieje, tak jakby było przyzwolenie na podpinanie innych produktów ze strony allegro, nawet nie mówię o wylapywaniu tego przez allegro, ale użytkownicy często sami pomagają wam wyłapywać takie sytuacje, a mimo wszystko nic z nimi nie robicie. Powinna byc większa ochrona z waszej strony przed podrobkami i przed opiniami nie na temat, oznaczac powinniście takiego sprzedawce, wylaczac z katalogu produktu jego oferte, oraz wszystkie opinie o tym, z wylaczeniem opinii o sprzedawcy, tak aby ludzie wiedzieli
@kubamisztal30 na stronie oferty dostępny jest dedykowany formularz przez który można zgłosić ofertę błędnie połączoną z produktem. Weryfikujemy wszystkie zgłoszenia. Jeżeli zostaną wykryte różnice między ofertą a produktem, świadczące o tym, że oferta nie dotyczy produktu, do którego jest przypięta, odłączamy ofertę. Opinie produktowe usuwamy wtedy z produktu.
@Syrena_zT to co piszesz świadczy o tym, że na Allegro można z powodzeniem sprzedawać podróbki, podpinając je pod produkt oryginalny, psując /zaniżając tym samym opinie o produkcie oryginalnym.
Skoro oferta została błędnie przypięta do produktu, to opinia dotycząca takiej oferty nie powinna być widoczna przy tym produkcie, bo go nie dotyczy i wprowadza innych użytkowników w błąd!
Macie możliwość zweryfikowania jakiej oferty dotyczy opinia. Skoro dotyczy podróbki (błędnie podpiętej w katalogu), a nie oryginalnego produktu, powinna być przez Was usunięta, zwłaszcza gdy otrzymacie konkretne zgłoszenie!
Macie wiedzę, ze opinia nie dotyczy produktu i nic z tym nie robicie... Waszym zdaniem jest to zgodne z dyrektywą Omnibus?
Katalog jest Waszym wymysłem. To że opinie są przypisane do produktu w katalogu, a nie danej oferty sprzedawcy to Wasz pomysł. Zadbajcie wiec o to, aby opinie o produktach w Waszym katalogu nie wprowadzały użytkowników w błąd!
@ja_Nitka jakie konkretne zgłoszenie masz na myśli? To tutaj w wątku? Jeżeli tak, to niestety, nie mam tu wystarczających informacji.
Zarówno w ofercie jak i widoku opinii produktowych jest możliwość zgłoszenia naruszenia. Zgłoszenie to trafia do dedykowanego zespołu, który je weryfikuję.
@Syrena_zT założyłam, że autor wątku przesyłał Wam takie zgłoszenia, skoro napisał:
ani ich nie kasujecie po tym jak się je zgłasza, ani nic z tym nie robicie to trochę słabe
i
gdy zwykly uzytkownik zglasza takie opinie nic się z nimi nie dzieje ...
a opinie nie zostały usunięte pomimo zgłoszeń.
@kubamisztal30 podaj może numery tych zgłoszeń, moderacja będzie mogła bardziej konkretnie odnieść się do problemu