anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opuźnione przesyłki

Client:127532563
#1 Nowicjusz

Po złożeniu skargi na DHL (kurier nawet nie próbował dostarczyć przesyłki tylko odrazu zostawił w żabce )wszystkie inne moje przesyłki allegro zostały opuźnione-spotkał się ktoś z czymś takim 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Taaa masa ludzi. Mają w regulaminku taki magiczny punkcik mówiący, że jeżeli kurier myśli, że tak bedzie szybciej to ma prawo zostawić w punkcie. O ile masz zdrowe nogi to jeszcze pół biedy, kilka miesięcy temu były tu wpisy niepełnosprawnych, nie wychodzących w domu, którym tak do automatu wrzucali... Do tej pory nic się  nie zmieniło. 

Chce się dobrą dostawę to trzeba za nią zapłacic i wybrać co pasuje. A co za darmo to jak mawiali dziadkowie wiadomo co warte...

Najgorsze, że powoduje to paskudna atmosferę na portalu. Klienci winią sprzedawców nie rozumiejąc, że Ci nie mają, na to wpływu. Sprzedawcy winią klientów, bo to jednak oni dostawę wybierają. Sprzedawca staje przed wyborem: włączyć smarta i znosić takie akcje za delivery czy nie włączyć delivery i znosić złość klientów z powodu braku smarta? Innego wyjścia nie ma...

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:127532563 Dostarczenie każdej paczki to osobna sytuacja. Kurier w pewnych sytuacjach może zostawić paczkę w punkcie.

Doprecyzuj proszę, które przesyłki są opóźnione i jaki to ma związek z zostawioną w żabce paczką? 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 A jakie to szczególne przypadki zezwalają mu bez kontaktu z kupującym zostawiać przesyłkę w punkcie?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kolekcjoner608 Jeśli np. odbiorcy nie ma w domu 😉 Sytuacje są różne i takie sytuacje się zdarzają. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:143328286
#1 Nowicjusz

Jeżeli ja zapłaciłam z dowozem do domu jakim prawem  może zostawić przesyłkę w punkcie nie rozumiem ,jak bym chciała w punkcie to bym zamòwiła do punktu

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

A u mnie odwrotna sytuacja. Oczywiście przesyłka "Allegro Delivery" - to standard w problemach z dostarczaniem przesyłek.

Dostawa do odbioru w DHL-box - przesyłka wróciła do nadawcy, bo kurier zaznaczył opcję, że kupujący odmawia odbioru przesyłki. A odbiorca nawet nie otrzymał kodu do odbioru przesyłki w boxie, a przesyłka Allegro Delivery nigdy nie dotarła do boxu.

Na swój koszt ponownie wysłałem przesyłkę do kupującego - w ten sam sposób - ciekawe, czy teraz Allegro ją dostarczy. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów