Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo, W dniu wczorajszym zwrot towaru zakupionego poprzez allegro trafił do sprzedającego jednak ten, pomimo wszelkich dowodów na to wskazujących, kłamie ze nie dostał przesyłki i nie chce zwrócić pieniędzy.
Co poza dyskusją rozpoczętą mogę zrobić.
@dagmaracholawo zdjęć nie widzimy, ale wiesz że sprzedawca ma do 14 dni na oddanie kasy od momentu odstąpienia !!!
Tak, ja to wiem, ale śledzenie paczki na allegro i status pokazuje, że wczoraj o 14:03 odebrał paczkę - ZWROT U SPRZEDAJĄCEGO, WERYFIKACJA a ten twierdzi, że mam się kontaktować z allegro, bo tej paczki nie ma.
Załączyłam zdjęcia. Dlaczego nie widać ich?
@dagmaracholawo bo "świeżaki" na forum mają blokadę na zdjęcia 🙂
Czasem tak jest że system pokazuje błąd, a jaki to był przewoźnik ?
@dagmaracholawo Nie widać zdjęć bo masz za niską rangę na forum.
Oszustwo to poważna sprawa - uważaj na słowa bo co jeśli faktycznie status przesyłki jest błędny i sprzedający jej nie dostał?
Nie widać bo nie masz odpowiedniego poziomu na forum. Moderator musi odkryć. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ . Co do śledzenia to ono nie zawsze działa. Przykładowo miałam w inpoście sytuację gdzie śledzenie pokazywało odbiór, a klient dzwonił że nie odbierał i w ogóle nikogo nie było. Nie wiem czy prawdę mówił czy nie. Na szczęście wtedy firmą nie byłam wiec reklamował to on, mnie i tak by spławili powołując się na śledzenie. Innym razem nie miałam żadnego info o statusie przesyłki, już miałam pisać do klienta a nagle on POZYTYWA wystawia. Czyli info brak ale dostawa była. O tym co się wyprawia w allegro one to już legendy są... UPS, DPD też rekordów zaufania nie biją...
W każdym razie jak masz potwierdzenie ze śledzenia to załóż mu dyskusję. Albo go allegro przymusi do zwrotu albo w najgorszym razie z project pójdzie. W międzyczasie reklamacja do dostawcy powinna iść ale to o ile to poczta nie była to wszystkie firmy równo odrzucają...
@AnnaG-Antyki mam odpowiedź na reklamację z InPost z której jasno wynika, że status "Doręczona" nie oznacza, że przesyłka została doręczona tylko ... rozliczona przez kuriera.
Cytuję "przesyłek które według statusów rozliczone zostały przez kuriera 24 grudnia kiedy Państwa firma była zamknięta. Przesyłki według informacji od kuriera zostały do Państwa dostarczone w kolejnym dniu roboczym."
na razie cierpliwie czekaj. nie wiem jaka to była forma wysyłki, ale zdarzało mi się wiele razy, że kurierzy zaznaczali w systemie doręczenie, a paczka fizycznie do mnie nie docierała, tylko np. nastepnego dnia.
@dagmaracholawo czy przesyłkę zwracałaś oneboxem pocztą polską czy inpostem?
@dagmaracholawo Masz rozpoczęta dyskusję to dobrze, wszystko się wyjaśni, A 14dni nie od otrzymania towaru to odstąpienia od umowy zakupu, albo potwierdzenia wysyłki.
@dagmaracholawo nie możesz nazywać nikogo oszustem bo nie masz wyroku , tu masz wątek który może cokolwiek Ci rozjaśni w głowie https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-one-dla-sprzedawców/zamówiłam-podjazd-a-kurier-nie-przyjec...
To, że tracking pokazuje, że przesyłka została odebrana, nie jest żadnym dowodem, że sprzedawca ją otrzymał . Szczególnie w wypadku przewspaniałego Allegro One 😎