anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałem email że straszenie odpowiedzialnością z kodeksu karnego za negatywny komentarz

MAMY ROZWIĄZANIE!
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, informujemy,że Pani opinia z komentarzem stanowi zniesławienie z art.212 Kodeksu Karnego i jesteśmy zmuszeni do podjęcia odpowiednich kroków prawnych, ze względu na to, że stawia Pan nas w negatywnym świetle, co może znacznie wpływać na sprzedaż usług oferowanych przez naszą firmę. Ponadto ocenił Pan produkt którego  nie dostał do rąk własnych. Z naszej strony była szybka reakcja i została Pani niezwłocznie poinformowana o zaistniałej sytuacji braku towaru i błędu systemu, zauważył Pan okazję cenową nie z tej ziemi i próbował Pan w ten sposób zakupić towar o bardzo obniżonej wartości rynkowej.  Niestety nie możemy tak tego zostawić , rzetelnie działamy od wielu lat na rynku i te opinię godzą w nasze dobre imię . Lombard Dąbrowa Górnicza .                                                                                                                         Zakupiłem bransoletkę która była wystawiona z niską ceną sprzedający zwrócił mi pieniądze tłumacząc się że to była pomyłka w wiadomości zwrotnej że się sprzedała i inne takie opisy Pod wpływem wzburzenia wystawiłem komentarz negatywny zgodność z opisem jedna gwiazdka obsługa 4 gwiazdki Bransoletkę zakupiłem w kwietniu a wczoraj przysłał mi taką wiadomość                                                                                          odpowiedziałem mu w ten sposób                                                                                                             Szanowni Państwo oferta która została wystawiona jej opis i zarówno cena leżała w Państwa gestii i odpowiedzialność za to spoczywa na Państwa firmie i pracowniku który tak to wystawił  To ja zostałem wprowadzony w błąd przez Państwa opis aukcji jak i cenę Państwa zachowanie było nieodpowiednie dostałem zwrot bez żadnych informacji jak przeprosin a kontakt był z mojej strony Towar sprzedany powinien być wysłany anulację zamówienia zaakceptowałem i sporu do allegro nie zgłaszałem  Nie jestem osobą przeszukująca internet w poszukiwaniu nadzwyczajnych okazji i szukania wzbogacenia się czyimś kosztem ten opis też zakrawa o zniesławienie mojej osoby Komentarz wystawiłem pod wpływem wzburzenia i całkowicie zapomniałem o tej sprawie Jako sprzedający mogliście Państwo się do tego odnieść dużo wcześniej a nawet dawno temu i napisać że odbieracie to za niesprawiedliwe i prosić o jego usunięcie kiedy był na to czas a na pewno bym tak zrobił Dodatkowo spojrzałem teraz pod komentarzem z mojej strony nie odnieśliście się Państwo w żaden sposób i kontaktu o wyrządzonej krzywdzie nie otrzymałem od kwietnia aż do teraz Skoro jesteście tak profesjonalna firma to czy nikt z Państwa nie miał wiedzy o tym że komentarz można cofnąć i napisać do mnie w tej sprawie  Pozdrawiam                                                                                                                                  Proszę o pomoc i podpowiedzi co z tym można zrobić

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
Monika__L
#16 Inspirator#

Sprzedający ma prawo wycofać się z oferty zawierającej błędną cenę z powodu bledu

i to pewnie zrobil

to że widzisz podejrzanie niską cenę nie znaczy że złapałeś pana Boga za nogi bo sprzedawca może się wycofać 

można uszanować, nie tzreba

miales prawo być zawiedziony a on ma prawo dochodzić swoich racji

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Wszystko było by ok gdyby zgłosił mi jakiekolwiek niezadowolenie lub tego typu straszenie w ciągu 90 dni od wystawienia komentarza bo w takim czasie komentarz można zmienić lub usunąć ale widać zależy mu na ugraniu jakiejś kary dla mnie żadnego wezwania do sądu nie dostałem przynajmniej na razie tylko taki email 

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Chce nawiązać jeszcze że w komentarzu dodałem że produkt został wystawiony ponownie więc tak było choć już tego nie pamiętam a udowodnić nie mam jak a oni twierdzą że został sprzedany wcześniej a oferta wtedy pojawiła się podobnie ok akceptuje błąd a mój komentarz był w sensie zgodność z opisem jedna gwiazdka bo towar był błędnie opisany i wprowadzający w błąd i tyle może i głupio zrobiłem no ale cóż czasu nie cofnę tylko jak tu z tego wybrnąć 

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Skąd wiesz że błędnie opisany skoro go nie dostales

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@piotr47421 ale regulamin allegro potwierdziles wiec tam są zapisy co można cofnąć a co nie a ty kliknąłeś że się z nim zapoznałeś. Do tego prośba o zdjęcie komentarza pewnie poszła i masz na mailu więc probował się dogadać a ty zero reakcji no to teraz masz co posiałeś

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Nigdy nie dostałem żadnego meila z prośbą o dogadanie ani o zdjęcie komentarza a błąd w opisie to to że sugerowali się w zwrocie że sprzedane i miało mieć 1,2 grama a opis był 22 gramy Jak mam to spróbować odnaleźć czy taka prośbą miała miejsca bo ja jej nie odnotowalem ani w aplikacji ani w powiadomieniach allegro ani na poczcie

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Teraz przeszukałem po nazwie użytkownika i nic tylko zwrot kwoty i to straszenie kodeksem karnym zero więcej wiadomosci

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Dokładnie to samo zrobiłem na poczcie wpisując w wyszukiwanie allegro przejrzałem wszystkie informacje od teraz aż do dnia zakupu w kwietniu i nic nie znalazłem widac sprzedawca robi to po złości bo żadnego kontaktu w sprawie zmiany bądź usunięcia komentarza czy też jakiegokolwiek polubownego wyjaśnienia tego nie bylo Gdyby tak było to bym to usunął to było wzburzenie i brak świadomości że takie coś jest ok pierwszy raz mi coś takiego się przytrafia

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Dokładnie to samo zrobiłem na poczcie wpisując w wyszukiwanie allegro jak i nazwę sprzedawcy przejrzałem wszystkie informacje od teraz aż do dnia zakupu w kwietniu i nic nie znalazłem widac sprzedawca robi to po złości bo żadnego kontaktu w sprawie zmiany bądź usunięcia komentarza czy też jakiegokolwiek polubownego wyjaśnienia tego nie bylo Gdyby tak było to bym to usunął to było wzburzenie i brak świadomości że takie coś jest ok pierwszy raz mi coś takiego się przytrafia

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@piotr47421 decyzja należy do Ciebie, ale jeśli chcesz, żebyśmy usunęli ten komentarz, napisz do nas proszę przez ten formularz kontaktowy 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ z ciekawości skoro potrafisz znaleźć tego sprzedawcę jw to czy wysłał w systemie prośbę o usunięcie komentarza? Ciekawi mnie czy poszło w spam czy nigdy takiej próby dogadania się nie było?

oznacz moderatorów
piotr47421
#8 Zapaleniec#

Kliknąłem formularz i kontakt telefoniczny zobaczymy co będzie Dzięki 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@piotr47421 Wielu straszy, nic nie zrobi, to jest tego typu straszenie, nie strasz, nie strasz bo się zesr..., nie przejmuj się tym.🤣

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#

@piotr47421 Nie dostałeś przedmiotu, więc dlaczego oceniłeś zgodność z opisem na 1 gw > "Komentarz wystawiłem pod wpływem wzburzenia" > trzeba było najpierw ochłonąć i pomyśleć > sprzedający ma prawo podać cię do sądu, domagać się usunięcia komentarza i zadośćuczynienia.

Napisz do moderatorek, żeby Ci pomogły usunąć ten komentarz > pewnie wtedy będzie ok. >  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@piotr47421 > "Komentarz wystawiłem pod wpływem wzburzenia" > 

czy to Cię tłumaczy? do 99% morderstw też dochodzi pod wpływem wzburzenia sprawcy

reszta wpisu sugeruje kompletną nieznajomość przepisów prawa oraz regulaminu i zasad działania na allegro

odpowiedzialność za w/w ponosisz wyłącznie TY

oznacz moderatorów