Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie!
czy wy również otrzymujecie maile o możliwości zawieszenia konta? Od jakiegoś czasu dostaje maile „niby” od Allegro (wiadomość poniżej)
Twoje Zawiadomienie o zawieszeniu !
Cześć ,
czy ktoś się spotkał z czymś takim? W nic nie klikałam i nie aktualizowałam bo obawiam się że to oszustwo.
@ela1643 To próba wyłudzenia Twoich danych bankowych. Allegro nie wysyła takich maili. Ja juz miałem dwie takie próby "aktualizacji" Jak klikniesz to możesz stracić kasę.
@ela1643 Nie odpowiadaj na tę wiadomość, ani nie loguj się na stronach, do których kierują odnośniki. Prześlij nam otrzymaną wiadomość na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą.
już wysłałam e-maila.
To jest oszustwo, nic nie wysyłaj.
@mkowi76 tak to próba wyłudzenia danych. Allegro nie prosi o weryfikację poprzez podesłane linki.
Nie klikaj w żadne linki, aktualizacja do wypłat jest tu: https://allegro.pl/myaccount/newpayments_payout.php?source=system
@mkowi76 "dane bilingowe..."
Toż to totalna bzdura, a jaki użytkownik ma wpływ na biling. Mniej dzwonic???
AKTUALIZACJA
Jesteśmy tutaj, aby pomóc, jeśli tego potrzebujesz. Odwiedź Centrum Pomocy, aby uzyskać więcej informacji lub skontaktuj się z nami.Zespół AIIegro
@gelwe5 To próba wyłudzenia Twoich danych.
Nic nie klikaj!
@gelwe5 nie jest to wiadomość od nas, czy możesz przesłać ją za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dzień dobry, dostałam dzisiaj maila o takiej treści i moje pytanie brzmi czy allegro wysyła takie wiadomości czy jest to z "innego" źródła. Dodam że w dalszych krokach jest na pewno podanie danych z karty płatniczej...
Twoje Zawiadomienie o zawieszeniu ! |
Wystarczy, że w dwóch krokach zaktualizujesz swoje dane bilingowe. Proszę kliknąć na poniższy przycisk i zaktualizować je w ciągu 12 godzin. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni zawiesić Twoje konto na stałe. |
W mejlach niczego nie aktualizujesz, zawsze robisz to -jak jest taka potrzeba na stronie Allegro, więc wygląda to na oszustwo.
@madziar24 Nie jest to wiadomość od nas, dobrze, że jesteś czujna! Jeśli masz taką możliwość, to prześlij tego mejla na phishing@allegro.pl za pomocą opcji "przekaż dalej"
Witam,
dostałem takiego maila, nadmienię, że konto było uruchomione i dane rozliczeniowe potwierdzone:
Twoje Zawiadomienie o zawieszeniu ! Witaj , |
Nie mogliśmy zatwierdzić Twojego konta Allegro, ponieważ wystąpił błąd w Twoich danych rozliczeniowych. W związku z tym tymczasowo zawiesiliśmy Twoje konto na Allegro.Wystarczy, że w dwóch krokach zaktualizujesz swoje dane bilingowe. Proszę kliknąć na poniższy przycisk i zaktualizować je w ciągu 12 godzin. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni zawiesić Twoje konto na stałe. |
CO ROBIĆ?
@megacar1 ta wiadomość wygląda podejrzanie. Z jakiego adresu ją otrzymałeś? Sprawdziłam i na Twoim koncie nie ma żadnej blokady.
hmm, zniknął mail nie mam ani w odebranych, usuniętych, ani w spamie. Dziwne.
grunt że nie ma blokady,
dzięki
bogdanp2, Zaktualizuj dane dostępowe w celu uniknięcia blokady. - onycr724-hmhm-micv-
Zapewne próba oszustwa lub wyłudzenia danych. Nic nie klikaj (z tej wiadomości) itp.
widzial ktoś taka wiadomość od allegro? Nie byłoby pytania gdyby nadawca była allegro, a tutaj nadawca jest mi nieznany. Wiadomość nie wpadła do folderu spam.