anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POK

fifasnie
#7 Wielbiciel

to jest jakis zart czemu z POK kaza mi isc na policje zakupilem laptop po kilku miesiacach sie zepsul nagle ekran przestal wyswietlac allegro odrazu kaze mi isc na policje co oni niby zrobia

jest od kilku lat na alllegro i takie rzeczy 
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie Allegro Ochrona Kupujących jest programem, z którego skorzystało już wielu naszych kupujących. W szczególnych przypadkach, gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty budzi wątpliwości, doradca może poprosić o dokument potwierdzający zgłoszenia tej sprawy na policję.

Jest to jak najbardziej normalna procedura. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fifasnie
#7 Wielbiciel

Ale co budzi kontrowersje czemu ja mam to zglaszac na policje po to zamawiam na allegro zeby miec ochrone ewidetnie widac ze laptop nagle wyswietla biel i ja moge odeslac do sprzedajacego ale chce albo naprawe albo zwrot a nie chodzic po policji bo nie mam czas ani blisko komendy chyba ze mozna to zrobic online bo nie posiadam auta nawet

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

A reklamowałeś, czy od razu na POK uderzyłeś?

oznacz moderatorów

fifasnie
#7 Wielbiciel

reklamowalem ale se sprzadawca napisał ze moze zrobic „reklamacje platna” czyli ze ja mu wysle on naprawi ja zaplace za czesci i robocizne i tyle czyli zwykla platna naprawa

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie z tego co widzę sprzedający uznał, że chcesz się powołać na reklamację gwarancyjną, której termin minął. To co bym zrobiła na Twoim miejscu to poinformowanie sprzedającego w czacie reklamacyjnym, że nie korzystasz z gwarancji a reklamacji ustawowej na niezgodność towaru z umową. Sprzedawca jest odpowiedzialny za sprzedawcany towar przez dwa lata od zakupu (w przypadku produktów używanych czas ten może zostać skrócony do roku). Sprzedawca jest prawnie zobowiązany do rozpatrzenia tej reklamacji i wydania merytorycznej decyzji. 

Alicja
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT nie ma już czegoś takiego jak skrócona dla używanych 🙂 

fifasnie
#7 Wielbiciel

Zakupilem laptop uzywany ale tak czy siak rok nie minal B2C ja jestem osoba prywatna pieze tu dwa lata a tak czy siak nie minal nawet rok prosze  o pomoc i zwort pieniedzy albo naprawd

IMG_4151.png

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@fifasnie czyli kupiłeś od firmy jako osoba prywatna, składasz reklamacje i prosisz o odebranie reklamowanego produktu, sprzedawca odpoiwada przez 2 lata 🙂 policja nie zajmuje się reklamacjami, możesz udać się do rzecznika konsumenta 🙂

NipponShorty
#16 Inspirator

Przy używce jeśli było zaznaczone to mógł skrócić okres reklamacji do 1 roku

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie masz otwarty czat reklamacyjny, napisz tam do sprzedającego, że nie składałeś reklamacji gwarancyjnej a reklamację ustawową z uwagi na niezgodność towaru z umową i prosisz o ponowne rozpatrzenie. 

Alicja
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie wypowiedzieliśmy się w Twojej reklamacji

Alicja
oznacz moderatorów

fifasnie
#7 Wielbiciel

Dziekuje czekam na odpowiedz sprzedajacego i dam znac, a ile ma czasu na odpowiedz zanim znowu poprosze allegro

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

Na rozpatrzenie reklamacji ma 14 dni.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie na samo rozpatrzenie reklamacji ma 14 dni od momentu jej zgłoszenia. Widzę, że sprzedający już się wypowiedział. Możesz oczekiwać przesłania Ci opłaconej przez sprzedającego etykiety, sugeruję żebyś taką właśnie prośbę przesłał w czacie reklamacyjnym. Pamiętaj też o odpowiednim zabezpieczeniu przesyłki. 

Alicja
oznacz moderatorów

fifasnie
#7 Wielbiciel

A co jak on powie ze to moja wina mimo ze ten problem jest znany u macbookow o nazwie flexgate kiedy laptop do polowy otwarcia normalnie wyswietla o powyzej ekran sie wybiela

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie w pierwszej kolejności sprzedający musi rozpatrzyć reklamację. Jeżeli jego decyzja będzie negatywna, wtedy Twój wniosek Allegro Ochrona Kupujących zostanie ponownie zweryfikowany. 

Alicja
oznacz moderatorów

fifasnie
#7 Wielbiciel

czyli rozumiem mam mu wyslac i czekac poki co, narazie nic nie odpisuje 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@fifasnie Tak.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fifasnie po tym jak sprzedający prześle etykietę nadaj dobrze zabezpieczoną paczkę i zaczekaj na wynik weryfikacji. 

Alicja
oznacz moderatorów