anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomoc

betinka816
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry kupiłem buty przez allegro za pomocą allegro pay i niby wszystko git czekałem na paczke i przyszło i jeden but nie świeciał i nie ładował się a drugi działał normalnie tez sprawdziłem je i okazały się fejkowe kontakt z sprzedawcą miałem na vin te d bo tam go znalazłem i napisał że nie chce tych butów i nie ma już tych pieniędzy i już się nie odzywa do mnie a ni w dyskusji a ni na vin te d zrobiłem dyskusje wszystko opisałem wysłałem zdjęcia i też zwrot ale problem w tym że ma ustawioną dostawe i zwrot do holandi a on mieszka w polsce we wrocławiu i nie mam jak zwrotu zrobić i bende czekał na odpowiedz allegro nie wiem co mam robić bo nie chce fejkowych butów za 2k tys mam nadzieje że allegro protekt dostane lub coś ale aby odsykać pieniądze bo ja to nazywam oszustwem bo mowil ze orginalne i wszystko działa i wgl więc czekam na pomoc allegro nie moge zaznaczyc powiązany produktów bo coś  się zepsulo ale napisze tu tak nazywa sie zamówienie BUTY SPORTOWE B_A_L_E_N_C_I_A_G_A TRACK 2 ROZ 46

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Znaczy kupione i nie działa jak powinno?
To zgłoś reklamację. W szczegółach zakupu masz: ZGLOS REKLAMACJE LUB PROBLEM, to jest dyskusja ze sprzedawcą. Kliknij to i pisz do sprzedawcy. po 24h będziesz mógł poprosić o pomoc Allegro, a po 14 dniach o Allegro Protect.
Niesprawnego towaru się nie zwraca, tylko reklamuje. Taki towar sprzedawca ma odebrać na swój koszt.

oznacz moderatorów

betinka816
#7 Wielbiciel#

Tylko że to prywatny sprzedawca i napisał że on nie przyjmie zwrotu bo ich nie chce i nie ma jak zwrócić pieniędzy a zeby wgl odesłać lub cos to by musial zmienić adres bo ma wpisana holandie a mieszka w polsce

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Piszesz, że towar nie działa to nie zwracasz tylko składasz REKLAMACJĘ.
Jeżeli nie chce tego towaru to mu podaj numer konta i niech odda pieniądze.
I nie ma znaczenia sprzedawca prywatny czy firmowy, towar miał działać, a nie działa to jest reklamacja.
No chyba, że w aukcji napisane było, że nie działa?

oznacz moderatorów

betinka816
#7 Wielbiciel#

Nie no mowil że wszystko działa i orginalne a prawda okazała sie inna że są fejkowe i nie działają i pisal mi ze nie ma pieniędzy na allegro zeby zwrócic nawet

oznacz moderatorów

betinka816
#7 Wielbiciel#

.

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Zwrot wpłaty
na Allegro może wpłacić na konto Allegro, żeby zwrócić przez Allegro, (Jak kliknie 'zwróć środki', to go Allegro poprowadzi co dalej)
na Lokalnie może zwrócić poza Allegro, bezpośrednio na Twoje konto. Tylko musisz podać mu numer tego konta, oczywiście.
Na zwykłym Allegro też może zwrócić bezpośrednio na Twoje konto.

oznacz moderatorów