anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z adresami wątków Gadane

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  LUDZIE kiedyś ktoś to ogarnie???

Zgłaszane do waszego Allegro CERT ze screenami i danymi kilka miesiecy temu i olane . Zaciaga od WAS, nie od uzytkownika 

Kiedys ten watek prowadzila La_Nica ..wtedy  nic nie bylo pisane publicznie ..teraz jednak czesc napisze a i tak jest grubiej

to  NIE COOKIES  dokleja prawdziwe dane - nazwisko użytkownika do linku z allegro gadane, dzieje sie  tylko tu, na normalnym Allegro jest ok  .....

do użytkowników sprawdzajcie linki przed wysłaniem kazdego linku kopiowanego z gadane... Teraz zdarzylo sie to poraz enty..obecnie na  na innym kolejnym kompie , innym systemie , inne ip .... 

XXXXXXX to nazwisko z wiadomych względów (mój Bold): skopiowany nagłówek i wklejony 

tak samo w pewnej sytuacji uwidacznia sie realny adres email piszącego posty tutaj w wiadomosciach.(po wklejeniu zmienia sie link na adres uzytkownika.) 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85XXXXXXXXXXXXXX/czy-sprzedawca-musi-wys%C5%82a%C4%87-taki-towar-jaki-wystawia-w-ofercie/td-p/967387

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@konto zamknięte nie mam dostępu do skrzynki CERT, ale sprawdziłam to i w linkach nie ma nazwiska osoby piszącej, my nawet nie mamy takiej informacji na forum, więc ona nie ma skąd się zaciągnąć. Nigdy też nie zdarzyło mi się, żeby widoczny był adres e-mail piszącego. 
Mogłoby się zdarzyć, że w linku widoczne są wrażliwe dane, tylko jeśli ktoś umieściłby je w tytule, a my nie zdążyłybyśmy tego edytować, jednak zawsze szybko działamy w takich sytuacjach, więc to hipotetyczne założenie. 
Link, który wkleiłaś, wygląda tak: 
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/czy-sprzedawca-musi-wys%C5%82a%C4%87-taki-towar-jaki-wystawia-w-ofercie/m-p/968286#M309352 
i nie ma tu żadnych wrażliwych danych. 
Jeśli masz jeszcze zrzuty, o których piszesz, to podeślij je proszę na adres spolecznosc@allegro.com, na pewno to sprawdzimy! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@la_nika poddaje sie ....zobacz co zrobilas .....prosze usunac ten watek jak najszybciej !!!!  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  @

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy
oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@konto zamknięte oczywiście, Twoje konto zostanie usunięte z Gadane. Zastanawiam się jednak, o co może Ci chodzić, o jakie dokładnie nazwisko? Możesz chyba tylko mieć na myśli ciąg znaków "cych" - nie jest to niczyje nazwisko, a tylko pojawiający się w adresie strony fragment nazwy forum, na którym jesteś: Dyskusje kupujących.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów