anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z allegro Protect

surowy77
#2 Obserwator#

Witam chciałbym się do Was zwrócić z pytaniem. Mam problem, zamówiłem kompresor przez allegro. Kompresor przyszedł do mnie już z wylanym olejem, cały karton oraz kompresor był nim pokryty. Więc firma u której zamówiłem kompresor dosłała mi olej żebym go dolał. Wtedy dopiero mogłem go włączyć i sprawdzić. Okazało się że jeden z elementów kompresora jest pęknięty. Zgłosiłem reklamację do sprzedającego oraz do firmy kurierskiej. Obie te reklamacje zostały odrzucone, więc złożyłem wniosek do Allegro Protect. Allegro również nie chce wypłacić odszkodowania. Miał ktoś już podobną sytuację albo wie co dalej z tym robić? Kompresor był kupiony do straży pożarnej, jest on bardzo potrzebny do zasilania samochodu strażackiego. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Monika__L
#17 Koryfeusz#

allegro protect jest programem doborowolnym, Allegro nie zawsze uznaje problem za problem

A czy dostałeś uzasadnienie od Allegro?

oznacz moderatorów

surowy77
#2 Obserwator#

Nie dostałem konkretnej odpowiedzi. Napisali żebym zwrócił się o pomoc do UOKiK. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Masz tam jakąś ścieżkę odwoławczą? 

oznacz moderatorów

surowy77
#2 Obserwator#

Nie mam

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Musiałeś mieć pecha z konsultantem na którego teafiles

ja bym spróbowała od nowa

otworzyć dyskusję z ponowną reklamacją załączyć zdjęcia oznaczyć nierozwiązana i ponowny wniosek do protecta o ile Idzie 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zakup na firmę?

oznacz moderatorów

surowy77
#2 Obserwator#

Tak, na gminę 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No właśnie, na firmę. A tak zapytam- jakie uzasadnienie odmowy ?

oznacz moderatorów

surowy77
#2 Obserwator#

Nie ma konkretnego uzasadnienia, wysłali mnie do UOKiK

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@surowy77 Moim zdaniem nie należało wcale przystawać na "dolanie oleju", od razu złożyć rekalamcję ale dlaczego taka decyzja Allegro- niezrozumiała?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Zakup na firmę nie stanowił przeszkód w wypłatach protecta - tu już gromy i zdziwienie było nie raz

natomiast wysyłanie do uokik gdy gmina nie jest konsumentem?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @surowy77. Nie mogę podważać decyzji w sprawie Allegro Protect. W przypadku Twojego wniosku decyzja była odmowna, a wyjaśnienie otrzymałeś w odpowiedzi na swoje zgłoszenie.  
W tej sytuacji możesz złożyć odwołanie do przewoźnika, u którego składałeś reklamację.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MiMary A są jakieś podstawy twierdzące ze została uszkodzona w transporcie, raczej wina sprzedającego- źle zabezpieczone- wylał się olej.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@surowy77 kupiłeś na firmę ten kompresor?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nie- na jednostkę samorządową 

oznacz moderatorów