Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam chciałbym się do Was zwrócić z pytaniem. Mam problem, zamówiłem kompresor przez allegro. Kompresor przyszedł do mnie już z wylanym olejem, cały karton oraz kompresor był nim pokryty. Więc firma u której zamówiłem kompresor dosłała mi olej żebym go dolał. Wtedy dopiero mogłem go włączyć i sprawdzić. Okazało się że jeden z elementów kompresora jest pęknięty. Zgłosiłem reklamację do sprzedającego oraz do firmy kurierskiej. Obie te reklamacje zostały odrzucone, więc złożyłem wniosek do Allegro Protect. Allegro również nie chce wypłacić odszkodowania. Miał ktoś już podobną sytuację albo wie co dalej z tym robić? Kompresor był kupiony do straży pożarnej, jest on bardzo potrzebny do zasilania samochodu strażackiego. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
allegro protect jest programem doborowolnym, Allegro nie zawsze uznaje problem za problem
A czy dostałeś uzasadnienie od Allegro?
Nie dostałem konkretnej odpowiedzi. Napisali żebym zwrócił się o pomoc do UOKiK.
Masz tam jakąś ścieżkę odwoławczą?
Nie mam
Musiałeś mieć pecha z konsultantem na którego teafiles
ja bym spróbowała od nowa
otworzyć dyskusję z ponowną reklamacją załączyć zdjęcia oznaczyć nierozwiązana i ponowny wniosek do protecta o ile Idzie
Zakup na firmę?
Tak, na gminę
No właśnie, na firmę. A tak zapytam- jakie uzasadnienie odmowy ?
Nie ma konkretnego uzasadnienia, wysłali mnie do UOKiK
@surowy77 Moim zdaniem nie należało wcale przystawać na "dolanie oleju", od razu złożyć rekalamcję ale dlaczego taka decyzja Allegro- niezrozumiała?
Zakup na firmę nie stanowił przeszkód w wypłatach protecta - tu już gromy i zdziwienie było nie raz
natomiast wysyłanie do uokik gdy gmina nie jest konsumentem?
Cześć, @surowy77. Nie mogę podważać decyzji w sprawie Allegro Protect. W przypadku Twojego wniosku decyzja była odmowna, a wyjaśnienie otrzymałeś w odpowiedzi na swoje zgłoszenie.
W tej sytuacji możesz złożyć odwołanie do przewoźnika, u którego składałeś reklamację.
@MiMary A są jakieś podstawy twierdzące ze została uszkodzona w transporcie, raczej wina sprzedającego- źle zabezpieczone- wylał się olej.
@surowy77 kupiłeś na firmę ten kompresor?
Nie- na jednostkę samorządową