anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z płatnością blikiem [18.05.2025]

MAMY ROZWIĄZANIE!
slonko341
#8 Zapaleniec#

Witam,
zapłaciłem blikiem, pieniądze z konta zeszły ale allegro "krzyczy" że transakcja nie dokończona bo nie wpłynęły pieniądze, co robić?

oznacz moderatorów
46 ODPOWIEDZI 46
Djdidzejek
#10 Popularyzator#

U mnie to samo. Atrakcyjny przedmiot pewnie przejdzie mi koło nosa no ale cóż... Pieniądze pobrane, w dziale "kupione" wciąż info "dokończ płatność".

oznacz moderatorów
jaraspmi
#2 Obserwator#

Nic nie jest rozwiązane, bo nadal płatność w toku. To jest jakiś żart by kupujący szukał odpowiedzi w internecie bo dla was za dużym problemem jest umieszczenie informacji na stronie głównej serwisu że są problemy z płatnościami Blikiem. Ważne że leci hajs w postaci prowizji, a klient niech się buja.. 

oznacz moderatorów
lukslupinski
#2 Obserwator#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  U mnie tak samo. Placiłem Blokiem, pieniążki z konta pobrane a w Allegro "Płatność w toku"

oznacz moderatorów
levelina23
#7 Wielbiciel#

U mnie też problem, tyle że nawet nie wyświetla "w toku" tylko widnieje jako do spłaty chociaż pieniądze z konta poszły 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Jeżeli aukcję znalazłeś sam na Allegro czy allegro lokalnie, to się nie martw. Dzisiaj Blik ma problemy techniczne. Pieniądze powinny wrócić na konto do jutra.

oznacz moderatorów
Client:112232169
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Zamówiłam produkt i zapłaciłam za niego Blikiem, potwierdzając płatność w aplikacji bankowej. Niestety, po odświeżeniu strony status płatności nadal wskazuje na oczekiwanie na potwierdzenie. Próbowałam anulować transakcję, ale po drugiej próbie kwota została pobrana z mojego konta dwukrotnie, a status zakupu się nie zmienił. Dodatkowo, gdy kliknęłam opcję "Kup ponownie" przy tym samym produkcie, płatność Blikiem nie była już możliwa.

Czy to problem techniczny? Z kim powinnam się skontaktować, aby zweryfikować transakcję lub odzyskać pieniądze?

oznacz moderatorów
Zanndromo
#1 Nowicjusz#

Mam dokładnie tak samo, blik "zjedzony" z konta a płatność dalej nie zarejestrowana.

oznacz moderatorów
maddak_md
#7 Wielbiciel#

Witam,

Czy obecnie jest jakiś problem z przetwarzaniem płatności blikiem? Transakcja została zaksięgowana przez bank, strona zakupów na Allegro niestety pokazuje płatność w toku. Czy w tym przypadku najlepiej poczekać czy anulować płatność?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@maddak_md poczekać. Ostatnio blik zlapal zawieche 

oznacz moderatorów
Djdidzejek
#10 Popularyzator#

Nie miałem możliwości wybrania Blika - tylko zakup przy pomocy karty płatniczej albo przelew (Mtransfer). Również zjadło środki, a płatność nie przeszła.

oznacz moderatorów
Nataliaglapiak
#1 Nowicjusz#

Zapłaciłam za etui blikiem pieniadze zostały pobrane z konta a mimo to pisze ze zakup nie oplacony.. pierwszy raz mi się to zdarzylo @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@Nataliaglapiak blik ma problemy techniczne. Trzeba czekać lub anulować płatność i opłacić inna metodą.

oznacz moderatorów
Nataliaglapiak
#1 Nowicjusz#

A jeśli problemy techniczne już znikną to co będę musiała zrobic? Zakup będzie oplacony automatycznie?

oznacz moderatorów
Djdidzejek
#10 Popularyzator#

inne metody też nie działają - płatność poprzez Mtransfer również nie przeszła, a pobrało środki z konta.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Nataliaglapiak @Djdidzejek @Client:44052296 obecnie występują problemy z płatnościami. Rozpoczęte płatności należy anulować i ponowić (zrobicie to w zakładce moje zakupy > szczegóły zakupu). Środki z nieudanej płatności wrócą na wasz rachunek. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Djdidzejek
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT Z tego co wiem nie ma możliwości aby anulować płatność za zakup na allegro lokalnie - co w takim przypadku?

oznacz moderatorów
barteck66
#8 Zapaleniec#

Kupiłem przez Allegro Lokalnie przedmiot,który opłaciłem w aplikacji bankowej. Bank pobrał i przelał środki do Allegro,mam potwierdzenie płatności z banku. Dlaczego dalej pojawia się informacja że zakup został nieopłacony?

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

@barteck66 aplikacja jako szybka płatność czy blik (ma obecnie problemy techniczne)

oznacz moderatorów
ada6639
#1 Nowicjusz#
  • Kupiłam przedmiot z PayU ale moja płatność nie została potwierdzona, dlaczego?
oznacz moderatorów