Nie wiem o co chodzi. Czekam sobie dzisiaj na kuriera DHL Allegro, na ważną dla mnie przesyłkę do godziny 19.00. Czekam, czekam i nie mogę się doczekać. Zaglądam na Allegro a tam info o jakimś awizo o godzinie 17.35. Może mi ktoś coś wytłumaczyć? Bo po 11.00 dostałem informacje, że paczka została wydana do doręczenia. Zero wychodzenia z domu do tego czasu, zero informacji telefonicznej od kuriera.
Numer zamówienia
Miałam dziś tą samą sytuację, jak próbowałam zglosic skargę na stronie dhl, to nie rozpoznają numeru przesylki, bo jest z allegro i nie mam ani paczki, ani jak zgłosić reklamacji na kuriera
Dlatego właśnie napisałem tutaj.
@Wilczekstepowy widze, że faktycznie zostało wystawione awizo dla tej przesyłki. Zweryfikuję sprawę z oddziałem doręczającym i wrócę do Ciebie z informacją.
Od razu zaznaczam, gdyby ktoś szukał wymówek, że cały czas byłem w domu. Nie wiem pod jaką presją pracują kurierzy DHL Allegro, ale może nie miał czasu wjechać na 10 piętro i stąd taka jego decyzja. A wystarczyło zadzwonić to zszedłbym na dół przed klatkę wieżowca. Dziwne też było to, że sprzedawca nie miał opcji paczkomatu tylko kurier.
W każdym razie dziękuję i czekam na odpowiedź.
Czy już coś wiadomo?
@Wilczekstepowy Cześć! Widzę, że doradca już interweniuje u przewoźnika w tej sprawie. Otrzymałeś maila w tej sprawie, wczoraj w zgłoszeniu 59597275.
Dziękuję. Wolałem dopytać, bo dzisiaj najpierw pisałem do kuriera, następnie dzwoniłem, ale ani nie odpisuje, ani nie oddzwania, a jego skrzynka jest przepełniona, więc nie można już zostawić wiadomości głosowej. W wieżowcu jest domofon, mam nadzieję, że kurier potrafi wbić dwie cyfry; że to go nie odstrasza...
O 14.13 dostałem informację od Allegro na emaila, że kurier dzisiaj dostarczy przesyłkę. Chyba nie dostarczy, bo do niego piszę, dzwonię i nic, a tymczasem muszę zaraz wychodzić z domu. Więc od razu mam pytanie, czy mogę zrobić już teraz zwrot towaru, bo nie będą go już miał możliwości odebrać. Jutro na pewno nie będę siedział całego dnia w domu. Sorry. Ewentualnie, czy może go zostawić w jakimś punkcie, typu Żabka?
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Wilczekstepowy
Jak kurier drugi raz cię nie zastanie, to zostawi awizo i przesyłka powinna trafić do punktu odbioru. Nie zwraca się przesyłki, tylko dlatego, że nie zastano osoby uprawnionej do odbioru.
A i to przesyłka Allegro DHL czy Allegro Delivery DHL. To dwie różne firmy kurierskie, choć doręcza ten sam kurier.
Nie drugi raz. Cały czas siedzę w domu. Jestem wkurzony bo wczoraj cały dzień poświęciłem na kuriera bo przyszła informacja, że przesyłka została wydana do doręczenia. Nieoczekiwanie zamiast paczki otrzymałem awizo. Dzisiaj też przyszła informacja, że paczka została wysłana do doręczenia, ale kurier nie reaguje na telefony i smsy ode mnie, a chciałem się dowiedzieć o której godzinie mógłby u mnie być.
Cześć @Wilczekstepowy, skierowałem prośbę o interwencję w tej sprawie.
Bardzo dziękuję Państwu za pomoc. Udało się przesyłkę przekierować do Żabki.
Często tu tak piszą. Jak to dziadek mówił "co za darmo to...". Chcesz dobrego kuriera to go opłać...