Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
ja już nie ogarniam tej kuwety. No więc tak, alle sprzedało mi przez słupa pompkę (tak interpretuję fakt kupna z magazynu alle, ale za pośrednictwem kogoś innego), pomka padła i potem to już standardowo, wiadomość do sprzedawcy, dyskusja (chciałem wymiany, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od sprzedawcy) i zwrot pieniędzy. No ale jakby to było takie proste to bym tu nie pisał.
Wniosek z AP został wstrzymany z powodu 'braku dokumentu potwierdzającego odesłanie przedmiotu'.
I tu zaczynają się schody.
Od kiedy to ja mam nie tylko udostępnić przedmiot do wysyłki, tylko wręcz namierzyć sprzedającego i wysłać mu przedmiot?
Dodatkowo w wiadomości jest informacja 'Wiadomość została wysłana automatycznie, dlatego na nią nie odpowiadaj. Jeśli chcesz z nami porozmawiać, skorzystaj ze strony kontaktowej. ' i podlinkowana strona kontaktowa, na której jest napisane 'Jeśli będziesz mieć pytania związane z Allegro Protect lub zechcesz przekazać nam dodatkowe informacje dotyczące Twojego wniosku, odpowiedz na to powiadomienie.'
I kto tu ma tutaj rację? allegro czy allegro?
Oczywiście pisanie czegokolwiek w dyskusji Wacława daje bo sprzedający jest nieobecny, a pomocnicy również Wacława mogą.
@msniezek napisał(a):
@-Piro- oczywiście, rozumiem to, natomiast podmiotem, który ponosi za to odpowiedzialność, jest sprzedający, nie Allegro. Dodam, że dane sprzedawcy (łącznie z adresem) otrzymujesz zawsze w mailu po zakupie.
@msniezek Za zaistniałą sytuacje ponosi odpowiedzialność Allegro, bo to Allegro podpisało umowy z firmą krzak, udostępniając im swoje magazyny i niejako markę. Bo jednak oczami klienta wysyłka z magazynu Allegro to nie to samo co wysyłka z firmy xxxfbnjs.
Co więcej, korzystając z waszych usług podali nawet trefny adres do zwrotów, czego nikt w Allegro nie zweryfikował (bo po co?). A teraz od wykiwanego Klienta oczekujecie odesłania towaru na trefny adres zwrotów?
Ja rozumiem że z punktu prawnego odpowiada sprzedawca, ale jak teraz wygląda dbałość o wizerunek firmy Allegro? Przecież to jakich kontrahentów dobiera sobie Allegro odbija się też na to, jak jesteście postrzegani.