Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam .
Proszę o jakąś poradę lub pomoc jak mogę się skontaktować z Allegro? Zostałem posądzany i nie wiadomo co tak naprawdę bo nigdy nie prowadziłem sprzedaży na Allegro, a ktoś prawdopodobnie albo popełnił błąd albo specjalnie użył moich danych firmowych żeby wyłudzić pieniądze . Teraz nie wiem czy mam iść z tym do adwokata od razu czy próbować to wyjaśnić tutaj , choć tutaj to tak naprawdę gdzie ? Bo wszelkie odwołania łączą się z numerem transakcji jak kolwiek ale ja nic nie sprzedałem więc co mam wpisać . Kontakt jest tu naprawdę utrudniony nie wiem gdzie się mam zwrócić aby wyjaśnić ta kwestię.
Z góry dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
@mario080481 możesz napisać, albo zamówić rozmowę telefoniczną
Witaj .
No niestety tam aby wysłać trzeba wybrać lub podać jakiś numer zamówienia a ja nic nie sprzedałem więc nie posiadam takowego .
Dzięki za pomoc . Coś tam niby poszło ale zobaczymy czy ktokolwiek się zamelduje wydaje mi się że jedyne wyjście iść do adwokata i rzecznika praw konsumenta przy okazji .
@mario080481 adwokat, oczywiście może się przydać, ale ja myślę, że masz drugie konto na Allegro które zostało przejęte i właśnie tam była ta sprzedaż.
Możecie to sprawdzić🤔 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek
Nie mam i nie miałem drugiego konta nigdy tym bardziej nie sprzedawałem nic przez Allegro przez pięć lat a to niby chodzi o sprzedaż . To dla mnie chore naprawdę że nie ma nawet do kogo się odezwać u nich bezpośrednio w takiej sytuacji .
@mario080481 Wiele osób twierdziło, że ma tylko jedno konto a okazywało się że mają ich więcej, niekoniecznie zakładali je świadomie.
Rekordzista którego pamiętam tu z forum miał osiem kont a zarzekał się na wszystko, że ma tylko jedno.
Kto Cię posądził? Allegro?
Dostałeś jakieś pismo? Maila?
@mario080481 Kto Cię posądził?
Nawet nie wiem kto mnie posadził w pozwie nie pisało nic poza tym że sprzedaż jakaś się odbyła że mają niby screen sprzedaży jak kolwiek że załącznik numer 4 ale dostałem tylko trzy strony tekstu bez żadnych załączników . Próbowałem się kontaktować szukałem po adresach wyczytałem zlna społeczności że często się podają za Allegro oszuści , więc pomyślałem ok nie płacę co prawda dane mojej firmy ale nigdy nie prowadziłem przez nią sprzedaży na Allegro a z cepik każdy te dane może pobrać nick jakiś nie znajomy tak jakby wzięty po połowie z nazwy firmy po części z mojego nazwiska . Dziś natomiast dostałem wezwanie komornicze do zapłaty po kontakcie z komornikiem rzeczywiście niby allegro coś chce już kwota prawie 6 tys . Więc postanowiłem zapytać ale kogo ? Napisałem mail bez odpowiedzi , ok pójdę do adwokata ale to też kosztuje dla mnie to państwo z dykty żeby taki portal nie dbał o klientów , nie dawał pomocy , nie było infolinię w razie oszustw . Dla mnie to chore jeżeli ja sprzedałem dlaczego nie dostałem wcześniej upomnienia na adres tylko od razu pozew , jeżeli zostałem skazany dlaczego nie dostałem listu z wyrokiem tylko komornika po niewiadomo jakimś czasie , schodzi na psy ta platforma , aczkolwiek dawał im tyle lat zarabiać kupując przez nich .
Z jakiego adresu dostałeś ten email?
Witam .
Nie dostałem żadnego maila tylko kiedyś jak już pisałem pozew sądowy którego nie mogłem zweryfikować a teraz zajęcie komornicze .
@mario080481 to ewidentnie wygląda na wypłatę z AP, wówczas od razu wysyłają komornika, na pewno masz drugie konto, albo Allegro sobie powiązało inne konto z Twoim, musimy poczekać, aż ktoś z moderacji się wypowie
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek
Tak tak tu chodzi o ten ich protect ale że tak się obchodzą z ludźmi to karygodne pisma które dostałem wyglądały jakby ktoś je kalkulatorem drukował do tego żadnego kontaktu telefonicznego był mail ale w dzisiejszych czasach strach pisać jak się dostaje pismo w którym ktoś cię o coś osadza czego nie zrobiłeś tym bardziej biorąc dane z cepik gdzie każdy ma dostęp .
@mario080481 czyli olałeś kiedyś wezwanie do sądu zamiast je zweryfikować? No to będziesz nie swoje długi spłacał przez wlasną głupotę. Pewnie to byl esąd w Lublinie należało odwołać sie od wyroku i zażądać procesu w miejscu zamieszkania wtedy allegro musialoby przedstawić dowody i uzupelnić pozew a w konsekwencji udowodnić że sprzedaż była i że to twoje konto teraz to papa komornik z ciebie ściągnie.
@mario080481 Widzę, że sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji nr 53993869. Mam nadzieję, że uda się ustalić szczegóły.