Od razu zastrzeżenie - nie była to aukcja na Allegro Lokalnie, gdzie (wiem to dobrze) aukcje przedłużają się jeśli licytuje się poniżej minuty do ich końca, lecz aukcja na zasadniczym Allegro.
Wkrótce po zakończeniu licytacji na jej wyświetleniu znalazła się informacja, że zakończona i pokazana cena jaka była poniżej mojego maksimum. Ponieważ aukcja skończyła się dość późno postanowiłem zapłacić rano. Jakież moje zaskoczenie i nieprzyjemne zdziwienie, gdy otwieram i jest informacja (na dzwoneczku), że aukcję przegrałem. Zaznaczam, że tylko taka jedna informacja, a powinna być wcześniej poprzedzająca ją, że zostałem przelicytowany - nic takiego nie pojawiło się. No cóż Allegro chyba ma swoich "ulubionych" kupujących, którzy dostają dodatkowy czas i informację , że zostali przebici, a zwykli użytkownicy muszą liczyć się z nierównym traktowaniem.
Czy ktoś z Was-użytkowników spotkał się z taką lub podobną sytuacją ?
@andytml o ile większą była oferta od Twojej. Po zakończeniu licytacji odswierzyles stronę?
Podaj numer oferty moderatorzy sprawdzą @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
W momencie mojego zalicytowania moja kwota była najwyższa, a po ponownym wejściu na aukcję (zaraz jak u mnie wskoczyło, że zakończona wszedłem na licytację ponownie) pokazywało mi, że zakończona oraz to, że ostatnia kwota wylicytowana jest mniejsza (i to sporo) od tej jaką ja dawałem jako maksymalna. I raz jeszcze podkreślam - przed wiadomością o przegranej aukcji nie było informacji, że zostałem przelicytowany, nie mówiąc o tym, że w momencie mojego zalicytowania nie było też informacji, że moja kwota jest zbyt niska.
@andytml Podaj numer lub link do oferty, o której piszesz.
Dziękuję, @andytml. Już to sprawdzam i niedługo wrócę z odpowiedzią.
Cześć, @andytml. Zweryfikowaliśmy pełną historię licytacji i nie doszło tutaj do błędu.
Licytacja zakończyła się 30.04.2026 21:46, zwycięstwem innego kupującego - co widać także w zakładce Oferty kupna w licytacji.
Informację o tym, że zostałeś przelicytowany wysłaliśmy do Ciebie 30 kwietnia 2026 o 21:45:54 jako powiadomienie (dzwoneczek) a 30 kwietnia 2026 o 21:46:36 poinformowaliśmy Cię o tym, że licytację wygrał ktoś inny.
@andytml Może sprzedający miał ustawioną cenę minimalną i była ona wyższa niż Twoje maksimum jakie zapisałeś. W takim przypadku nawet jak dasz najwyższą kwotę nie wygrasz aukcji.
W momencie mojego zalicytowania moja kwota była najwyższa, a po ponownym wejściu na aukcję (zaraz jak u mnie wskoczyło, że zakończona wszedłem na licytację ponownie) pokazywało mi, że zakończona oraz to, że ostatnia kwota wylicytowana jest mniejsza (i to sporo) od tej jaką ja dawałem jako maksymalna. I raz jeszcze podkreślam - przed wiadomością o przegranej aukcji nie było informacji, że zostałem przelicytowany, nie mówiąc o tym, że w momencie mojego zalicytowania nie było też informacji, że moja kwota jest zbyt niska.