Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Reklamują na onecie
w cenie 597,99 zł po kliknięciu w reklamę następuje przekierowanie na stronę ,, od [edycja] '' ale cena jest już cena649,99 .
na infolinii sklepu pani stwierdza że on nie maja w takiej cenie towaru , a reklama to jest reklama allegro i oni w takiej cenie nie sprzedadzą .TO ZYKŁY WAŁ WYSKAKUJE NAJNIŻSZA CENA ICH PRODUKT WYSKAUJE A PÓŹNIEJ ROŚNIE -CZYLI TO OSZUŚCI .
I jak zwykle... Dlaczego oszuści? Bo zapłacili megadrogo za reklamę, a dostali jakość jak zwykle.... Są poszkodowanymi, a nie oszustami. Obstawiam, że gdzieś tam wczoraj ktoś inny miał niższą cenę lub nawet oni ale supercenę od Allegro czyli to Allegro obniżyło cenę, nie sklep i odpisali Ci prawdę.
innym sklepom też się to zdarza np. z eob.uwia wyświetlało mi reklamy po niższej cenie z dnia poprzedniego...
Sprzedawca nie ma większego wpływu na to w jaki sposób reklama się wyświetli. Ty straciłeś tylko klik. On traci ze 1.50zł za każdy taki klik. kto jest bardziej poszkodowany?
@AnnaG-Antyki Co za różnica, kto jest bardziej poszkodowany? To jest sytuacja patologiczna która nie powinna mieć miejsca. Tak naprawdę, zakładając, że to co mówisz jest prawdą i Allegro samo zmieniło cenę tym samym wprowadzając konsumenta w błąd to zgodnie z prawem racja jest po stronie konsumenta, bo spór cenowy powinien być rozstrzygnięty na jego korzyść (powinien kupić po najkorzystniejszej dla niego z cen). Dalej sprzedający powinien wystąpić do Allegro jako sprawcy sytuacji z roszczeniem zwrotu różnicy, chyba, że wcześniej zawierając umowę dot. reklamy zgodził się na taki proceder.
Jeśli taki proceder jest powszechny to myślę że sprawą powinien zająć się UOKiK.
Problem w tym, że Ty wyzwałeś sprzedawcę, on nie ma te wyświetlenia większego wpływu. Ba on nawet może takiej reklamy nie wykupywać. Czasem robi to Allegro. Winne jest pewnie jakieś opóźnienie w wyświetleniach Adsów, a powiesisz jak zwykle sprzedawcę.
Jasne pisz do UOKKiKu, jestem za. Ale pisz realnie... I nie wyzywaj na prawo i lewo Bogu ducha winnych, bo to zwyczajnie żenujące. Tu ludzie stają na uszach by utrzymać opinie. A dostają wiecznie za wszystko: Bo karton stary (zapłacił ma być nowy i pachnący), bo karton nowy i nie eco, bo produkt niezabezpieczony, bo produkt w wielgaśnej paczce z masą wypełniaczy zbyt dobrze zabezpieczony i trzeba wypełniacze do kosza wynieść, Bo sprzedawca gratisa nie dołożył (zdejmie jak dołoży 100zł), Bo dostawa z gwarantowanym terminem 3 dni nie dotarła następnego dnia (jasne bzdety wyświetliło Allegro, powiesić wszystkich sprzedawców), bo sprzedawca dorzucił jedną ulotkę do paczki itp. itd. Czasem trochę zastanowienia naprawdę nie zaszkodzi.
Ja naprawdę rozumiem nerw, też takie reklamy trafiam. Opóźnienia bywają. Zawsze możesz Adsy podać do UOKiKu. Wina pewnie spadnie na sztuczna inteligencję. Ale co tam. Jednak wiń winnego.
@AnnaG-Antyki Wypraszam sobie takie pomówienia!!! Nikogo nie wyzwałem!!! Oczekuję przeprosin za publiczne pomówienie.
Jedyne co jest żenujące to Twoja niczym nieuzasadniona wypowiedź wskazująca, że rzekomo ja jestem stroną sporu oraz że "wyzywam na prawo i lewo Bogu ducha winnych". Nie jestem stroną sporu i nikogo nie wyzywałem.
A w Polsce, ostateczną odpowiedzialność zawsze ponosi człowiek a nie systemy. To tylko takie **piiip**yczne tłumaczenie dla naiwnych, że coś zrobił "komputer". Za działania i błędy systemów odpowiada człowiek.
No dobra to przepraszam za to, że Twój komputer bez Twojej zgody użył wielkimi literami owego słowa, którego nie użyłeś w odniesieniu do sklepu xD
Kończę temat, bo nie mam już nic do dodania. Miłego długiego weekendu.
@AnnaG-Antyki Dalej cytujesz nie moją wypowiedź i z pełną świadomością z wykorzystaniem środków masowej komunikacji pomawiasz mnie o jej autorstwo. Popełniasz przestępstwo. Polecam art. 212 kk oraz art. 23 kc. Ponawiam żądanie złożenia stosownego oświadczenia oraz przeprosin w myśl art. 24 kc.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
A no rzeczywiście:) To teraz naprawdę przepraszam. Ale tak szczerze wystarczyło od razu zwrócić uwagę. Nie zerknęłam na nick w pierwszym poście, mój błąd, wystarczyło zwrócić uwagę.
Teraz ja powinnam żądać przeprosin za to iż widząc zwykłą pomyłkę pomawiasz mnie o działanie z pełną świadomością. Co nie było prawdą i było ewidentnie widoczne w tym ostatnim wpisie...
A tak szczerze to naprawdę życzę Ci udanego wekeendu 🙂 Jest piękna pogoda, a my kłócimy się jak te przysłowiowe panie na rynku i w sumie nawet już nie wiem o co...
@piksarek Nie zastraszaj użytkowników publicznego forum, nie występujesz tutaj pod swoim imieniem i nazwiskiem, a loginu z Allegro nie można pomówić, bo nie jest Twoja daną osobową.
Mądry zrozumie czemu użyłem dużych liter . Informuję sprzedawcę że nie można tak postępować , wysyłam zdjęcia i nic dwa dni jest ciągle tak samo .Pani próbuje mi wmówić że nikt jej nie powie że czarne jest czarne a białe jest białe , nie handluję na allegro ale to jest nie uczciwe wobec innych sprzedających i kupujących .Proszę mnie pozwać nie ma problemu . Powiedziałem prawdę . Mam rozumieć że idziesz do sklepu bierzesz produkt z półki cena ci odpowiada , a przy kasie cena rośnie więc płacisz wyższą bo to przecież nie wina kasjerki .Zbędna dyskusja wał to wał
widać że jesteś opłacana i te komentarze to twoja praca ja mam to wszystko w du... nic od nich nie kupię . Nie lubię jak się ludzi oszukuje . Pracuj pracuj .
Taaa opłacili mnie nawet banem na tydzień jakieś 2 tygodnie temu. Zobacz sobie moje wpisy jaką piękną przerwę wtedy miałam xD Przy okazji popatrz ile jest tam pozytywnych wpisów o Allegro, a ile negatywnych...
Załączam zdjęcie posta za którego dostałam, a odpowiedzi do tej pory nie ma, dziwne trochę jak na oddaną pracownicę portalu co nie? Dorośnij człowieku. Nie którzy mają większe problemy niż reklamy gdzieś tam w necie. Zwłaszcza że problem dotyczy ogólnie reklam, a nie samego Allegro.
Żenujące jest to wyzywanie kogoś o opłacanie bez zerknięcia choćby w kilka postów... A dla mnie nadal to jest ważniejszy problem, bo dotyczy realnie moich zakupów...
@piksarek Te reklamy podają ceny pobierane z ofert, a nie mają ustawionych cen na sztywno, stąd po kliknięciu może być różnica, choćby z zapisanych ciasteczek w przeglądarce jak i z opóźnienia działania całego tego systemu. UOKiK sprawdzi czy faktycznie cena wyświetlana była w tamtym okresie i umorzy sprawę.