Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Założyłem dyskusję w związku z opóźnieniem/nie dostarczeniem paczki. W allegro mam informację na ekranie od razu do utworzeniu dyskusji:
Decyzję o wyniku reklamacji otrzymasz najpóźniej do: sobota, 31 maj 2025, do końca dnia
Znajdziesz ją w Szczegółach zakupu i w mejlu.
Z kolei w mailu od allegro jest informacja:
<login sprzedawcy> ma czas na odpowiedź do 02.06.2025 15:18 (CEST).
Jak mam interpretować te informacje? Reklamację wydaje mi się, że rozpatruje sprzedawca, więc do poniedziałku powinien mieć czas a nie do jutra.
@Zigipl bo jeden bot uznał, że to sobota pracująca, a drugi, że jednak będzie wolny weekend😁
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jakby była podana taka sama godzina to jeszcze bym stwierdził, że używają różnych kalendarzy a tutaj wychodzi jakby te terminy miały różne znaczenia.
Decyzję reklamacyjną wydaje przewoźnik , sprzedawca ma się w terminie odnieść do Twojego wpisu
Tutaj przewoźnik został wybrany przez sprzedawcę, więc informacja jakoby miał się do jutra odnieść to byłoby niepoważne. Czekam na odpowiedź moderatora.
Kurier wybiera kupujący lub jeżeli w ofercie nie było możliwości wyboru Allegro. Sprzedawca dostaje gotową etykietę.
A jeżeli chodzi o termin odpowiedzi na reklamację, to zgodnie z §9 ust. 1 Rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej, wynosi on do 30 dni.
@Zigipl `podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy problem. Obecnie masz dużo otwartych dyskusji, więc potrzebuję dokładniejszej informacji.
Przy większości albo nawet przy wszystkich dyskusjach wyglądało to tak samo. Oczywiście podaje numer zamówienia od jakiego zacząłem ten wątek e704c9d8-264e-11ef-9418-d3d417be3276.
@Zigipl dziękuję za podany numer zamówienia, czy masz możliwość załączyć jeszcze zrzut ekranu z informacją "Decyzję o wyniku reklamacji otrzymasz najpóźniej do: sobota, 31 maj 2025, do końca dnia. Znajdziesz ją w Szczegółach zakupu i w mejlu."?
Sprawdziłam zamówienie oraz dyskusję i nie widzę informacji o dacie 31 maja - dlatego taki zrzut, byłby pomocny w weryfikacji z działem technicznym (na zrzucie uwzględnij proszę pasek adresowy strony, datę oraz godzinę. Jeśli są widoczne jakies dane - to proszę zakryj je).
Dyskusję rozpocząłeś wczoraj tj. 30 maja - czyli sprzedający ma czas na odpowiedź do 2 czerwca (zgodnie z informacją z wiadomości mailowej). Jeśli nie wypowie się do tego czasu, to poproś nas o pomoc w dyskusji.
Niestety nie zrobiłem wtedy screena. To był ekran tylko z komunikatem bezpośrednio po naciśnięciu przycisku tworzenia dyskusji. Dopiero z niego ekranu można było przejść dalej. Tekst jaki się pojawił przykleiłem z tego co było na ekranie:
Decyzję o wyniku reklamacji otrzymasz najpóźniej do: sobota, 31 maj 2025, do końca dnia
Znajdziesz ją w Szczegółach zakupu i w mejlu.
Mam nadzieję, że odpowiedni dział mimo braku screena da radę ustalić z jakiego powodu się pojawił. W samej dyskusji się nie pojawia i nigdzie indziej sam też go nie widziałem.
@Zigipl rozumiem, przekazałam temat wyświetlanego komunikatu do weryfikacji i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 😊