Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam do splacenie ostatnie 2 raty na Monedo a tu wczoraj dostaje takiego maila<bedzie na samym dole> nie wiem jak do tego podejsc, Monedo/kreditech nie odbiera telefonu, a czytam opinie w necie ze ta kancelaria to tez niezla sciema, czy ktos z tym sie juz spotkal?
Szanowni Państwo,
Kancelaria Prawna Inkaso WEC S.A. z siedzibą w Łodzi działając w imieniu Kreditech SPV I ( Luxembourg) S.A. z siedzibą przy 2, route d’Arlon, L-8008 Strassen, Wielkie Księstwo Luksemburga zgodnie z umową z dnia 14 lutego 2021 informuje o zmianach w Umowie Pożyczki ZLP1283315R11
W załączeniu przesyłamy stosowną informację.
Wszystkie warunki pożyczki pozostają bez zamian. Od 15 lutego 2021 obsługą Państwa płatności będzie się zajmować Kancelaria Prawna Inkaso WEC S.A. w miejsce Monedo Polska sp. z o.o.
Dane do płatności:
[edycja]
Mailem Ci to przysłano? Nie listem poleconym? Nie zwracaj na to uwagi, moim zdaniem to jakaś próba wyłudzenia pieniędzy. Spłacaj raty tak, jak spłacałeś je wcześniej.
tak dostalem mail i sms
Również dostałam takiego maila i tez jie wiem co robić
@Gifted1 Musisz się kontaktować z Monedo na kontakty podane przez nich lub zawarte w umowie. Na ich stronie nic nie pisze, że ktoś ich przejął lub jakiekolwiek zmiany. Nie widzę u nich do 16.02.2021 żadnych prawnych zmian w rejestrach spółki.
Może to jakiś wałek? Bo dane z mejla nie mają nic z Monedo tylko "kancelariawec.eu "
@Gifted1 Jeśli się okaże, że to jakiś przekręt to prześlij tego mejla na phishing@allegro.pl aby innych w razie czego nie wkręcili. Oczywiście wpierw się upewnij czy to prawda u źródła, czyli w spółce Monedo
Do monedo dzwonie caly dzien ale bez odzewu, jutro ponownie proby, tymczasem 10min temu dostalem kolejnego maila od 'kancelarii'
Szanowni Państwo,
Zachęcamy do rejestracji na panelu klienta - www.e-wec.pl.
Rejestracja pozwoli Państwu na przejrzyste kontrolowanie płatności swojej pożyczki.
Aby założyć konto podaj przy rejestracji nasz numer sprawy - 166913 i swój numer PESEL, numer telefonu oraz adres e-mail, na który zawierana była pożyczka.
W razie pytań pozostajemy do Twojej dyspozycji pod numerem telefonu 42 300 10 30 oraz mailem: monedo@kancelariawec.eu
Z poważaniem,
Twój Osobisty Doradca ds. Wierzytelności
Kancelaria Prawna-Inkaso WEC S.A.
ul. Piotrkowska 270, 90-361 Łódź
Kontakt: 42 300 10 30
E-mail: monedo@kancelariawec.eu
@Gifted1N a razie się tam nie rejestruj do póki nie będziesz pewien że to nie jest jakaś lipa.
A pisałeś mejle do nich? Zobacz w danych spółki po nipie , tam jest podana jakaś komórka do nich. Masz umowę? szukaj tam kontaktu, powinny być jakieś dodatkowe.
@Gifted1 A czy Ty czasem nie spóźniłeś się ze spłatami lub masz coś nie tak z nimi? Bo z tego co znalazłem w sieci to wygląda na to, że oni windykują klientów Monedo, czyli tych co nie spłacają pożyczki Mondeo. Kupują długi zadłużonych pożyczkobiorców w Monedo.
Napisz do nich i poproś o dokumentacje które będziesz mógł sprawdzić a świadczące o przejęciu kredytu przez nich od Monedo. Muszą mieć jakieś sądowe czy inne papiery na to. Żeby Ci podali bo nie masz jak to sprawdzić a każdy może sobie takie mejle pisać 😉
Ja też mam coś takiego kontaktowałem się z allegro i sprawdzali faktycznie więc przejęło raty po mondeo bo ta firma zbankrutowala
Dostałem to samo. Dodatkowo po zalogowaniu do panelu Monedo nie mam żadnej historii spłaconych rat, ani nawet żadnej informacji, że jakiekolwiek raty u nich miałem. Udało Ci się czegos dowiedzieć?
Również dostałem to samo, I jakies nowe numery konta
Ten mail o rejestracji też wpadł
Ta wiadomość nie pochodzi od nas, ale PayU potwierdziło nam, że klienci Mondeo trafili do zewnętrznych kancelarii i otrzymali takie informacje o nowych rachunkach do spłat.
Przydałoby się jakies oficjalne stanowisko. To Monedo to jest firma swego czasu powiązana z PayU czyli Allegro. Klienci nie wiedzą co robić. Mi zostały tylko 4 raty i dodatkowo na jakaś niedużą kwotę ale takie maile i smsmy to mega dziwna sytuacja
@necomanos Monedo to firma partnerska PayU, a nie Allegro, więc jedyne co udało mi się ustalić to, że te informacje są prawdziwe. Z uwagi na to, że nie jest to nasz partner, mogę doradzić wyłącznie bezpośredni kontakt z firmami, od których dostaliście te wiadomości. Z tego co widzę udostępniają swoje pełne dane kontaktowe.
Mailem? SMS-em? To kpina. Jakaś kancelaria próbuje zmienić warunki umowy tą drogą? Tu, na forum klienci otrzymują info, że te powiadomienia niby są prawdziwe? Ojej!
Poza tym to nie Mondeo.
Dzwoniłem do WEC S.A.
Miła Pani poinformowała mnie, że taka droga kominukacji jest prawidłowa. WEC S.A. przejęło wszystkie raty Monedo powiązane z Kreditech SPV . W sensie niby firma nadrzędna nad Monedo (Kreditech) przekazała wszystkie pożyczki do WEC.
I teraz najlepsze - po weryfikacji - podaniu tylko daty urodzin zostałem w całości zidentyfikowany: Moje dane osobowe, ile zostało mi rat i ile już spłaciłem.
Więc wszystko mają - jedynie forma komunikacji (mail,sms) jest bardzo dziwna
Dodatkowo - podobno w październiku 2020 Monedo wysyłało do wszystkich maila z informacją, że takie przejęcie nastapi w lutym
@necomanos Ważne, ze wiadomo już że to nie jest jakiś przekręt. Dziwne tylko że na stronie www Monedo nie ma żadnej informacji o tym
jedynie forma komunikacji (mail,sms) jest bardzo dziwna
Jest bardzo wątpliwa pod względem prawnym. Bardzo.
Może okazać się, że to forma nieskuteczna, a wtedy te powiadomienia mogą zostać uznane za niebyłe.
No dobrze, super, że sobie wykupili, ale skoro w warunkach pożyczki stoi, że powinno nastąpić powiadomienie z wyprzedzeniem, a nic takiego nie miało miejsca to jak mam to rozumieć? Jak dla mnie to pole do otwarcia pozwu zbiorowego, bo w tych czasach chyba tego typu machloje nie powinny mieć miejsca?