anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

dula1983
#1 Nowicjusz#

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Witam

Kupiłam szklany czajnik konkretnej firmy określonej w ogłoszeniu.
Po prawie miesiącu dotarła do mnie przesyłka opóźniona o tydzień. Okazało się że przesyłka szła z Chin. W ogłoszeniu było że przesyłka idzie z Anglii. Po otwarciu przesyłki okazało się że czajnik jest inny niż miał być. Na kartonie napisy po Chińsku inny karton inna firma. Zamówiłam czajnik ponieważ zależało mi na tej konkretnej firmie. Napisałam do allegro. I teraz mam zwracać czajnik do Chin i płacić za wysyłkę zwrotną. Z tego co patrzyłam to przesyłka będzie mnie wynosić ze 200 zł czyli więcej niż czajnik. Czajnika nie chce ponieważ nie wiem z jakiego tworzywa jest wykonany. Niby jak odeślę i będzie wszystko ok to dostanę zwrot pieniędzy za przesyłkę. Kto miałby mi zwrócić pieniądze za przesyłkę zwrotną ? Sprzedawca ? I co jeśli to oszust i nie będzie chciał zwrócić ? Czy będę w plecy prawie 400 zł ( czajnik 180 plus wysyłka ze 200 zł )   

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

A dlaczego zwrot? reklamcja składasz na niezgodność z opisem i czekasz na reakcję sprzedającego, nie musisz odsyłać- musisz udostępnić towar do reklamacji jak tak chce sprzedajacy a wówczas niech sobie odbierze go.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

Kobieto, jeśli to Chińczyk, to zrób tak jak Ci napisał @LEW433 , chociaż dziwię się, że nie wkleił jeszcze swojego linku "dyskusje

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T Masz wówczas szanse, dawaj!🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@dula1983 jeśli chcesz dokonać zwrotu produktu, informacje na temat jego realizacji znajdują się w ofercie. Jeśli jednak produkt jest niezgodny z opisem, najlepszym rozwiązaniem jest otworzenie dyskusji i złożenie reklamacji.  

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów