Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Żeby jeden użytkownik mógł wystawić prawie 250.000 powtarzających się aukcji praktycznie uniemożliwiając znalezienie czegoś w dziale....
Urządzenia sieciowe - Allegro
Nie rozumiem dlaczego takie coś jest dopuszczane na Allegro.
@Client:41173320 jak wejdziesz sobie w aukcje pana gaduły, to po prawej masz taki magiczny link i tam możesz sobie porównać z innymi 😉
Fajne tylko to działa dopiero po wejściu w konkretną aukcję.
Jak chcę przeglądać kolejne strony z linkami do ofert z danej kategorii to się odechciewa...
@Client:41173320 Allegro niby dopuszcza do 5 tych samych ofert od jednego użytkownika, dlatego jest to zastanawiające.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zgłosiłem to, ale to powinien chyba jakiś automat blokować jeśli ktoś wystawia tysiące aukcji identycznych co do tytułu czy opisu.
@Client:41173320 dziękuję za sygnał, zgłoszę ten przypadek do weryfikacji. Ogólnie ograniczenie w duplikowaniu ofert, dotyczy jedynie tych ze stanem "nowy". U tego sprzedającego, produkty mają stan "powystawowy" i dlatego miał on możliwość wystawienia więcej, niż jednej oferty.
@Sa_nova Musisz jednak przyznać sama, że takie coś robi śmietnik i praktycznie ogranicza widoczność innych ofert.Co do duplikowania to mielibyśmy raczej do czynienia z synonimem czyli podwojeniem.Tu mamy raczej do czynienia z hiperonimem.
@ART_FOTO trudno się tutaj nie zgodzić, dlatego zgłosiłam ten temat do weryfikacji. 😊
@Sa_nova i jak z tą weryfikacją? Pytam bo na koncie tego Pana nadal w dziale urządzenia sieciowe wisi niemal 250.000 ofert.
@Client:41173320 no ale jak ma wystawić przedmioty używane czy powystawowe - przecież każda sztuka jest inna 🤣 (oczywiście śmieszkuję ale taka będzie linia obrony ... poza tym te oferty nie łamią regulaminu niestety).
"Jakieś skrypty chyba musiał mieć do tego" - akurat to ma każdy - myślę, że 90% sprzedawców wystawia przy wykorzystaniu zewnętrznego oprogramowania.
@sl-aw-ek to jak każda sztuka jest inna to opis i zdjęcia powinny się różnić 🙂
Ja takie praktyki postrzegam jako umyślne utrudnianie korzystania z serwisu innym użytkownikom. Coś jak atak DoS na serwery poprzez zalewanie go zapytaniami tyle że tu zalewamy serwis setkami tysięcy zduplikowanych ofert.
Ręcznie raczej tego nie zrobił. Jakieś skrypty chyba musiał mieć do tego.