Witam. Po wysłaniu linku polecającego Allegro share nie naliczyły się punkty oczekujące. Osoba która kliknęła link zaplacila i ma już towar u siebie..co mogło się stać?
@janeta_dot Podaj, proszę, numer zamówienia, które zostało zrobione po kliknięciu w Twój link. Kiedy otyczmam te dane, poproszę o weryfikację tego przypadku.
2a9b6e10-220b-11f1-994e-b989a151cd64
Czy coś wiadomo? Mam kolejna taka sytuacje... zamiwienie nr 36b29eb0-2762-11f1-a278-0b443ee52c04
Zweryfikowaliśmy to i otrzymałem informacje, że "transakcja nie pochodzi z programu Allegro Share (nie została dokonana poprzez link afiliacyjny)". Strona, od której rozpoczęła się wizyta tu.
Samo wysłanie linku polecającego absolutnie nie gwarantuje naliczenia punktów, wiele zależy od tego co kupujący z linku robił na 24h przed zakupem - w tym przypadku wyszukiwał ww. ofertę i to jest źródło transakcji, nie polecenie.
Czyli jak wcześniej szukał na innych linkach i nie mógł się zdecydować a później kliknal w link ode mnie to mimo to nie nalicza się? Czy 2 zamówienie które podesłałam też Pan sprawdził moze ?
W każdym zamówieniu jest ta sama sytuacja. Osoba, której poleciłeś link powinna zrobić zakup bezpośrednio z niego, zgodnie z zasadami programu.
Tak mam pewnosc że tak było bo ta osoba na ten link czekała. Czy 2 zamówienie też nie jest brane pod uwagę?
Odpisałem Tobie wyżej, że: "w każdym zamówieniu jest ta sama sytuacja". Niestety Twoja pewność nie wystarczy, bo w systemach widzimy jakie kroki wykonał kupujący i czy zrobił zakup z Twojego linku.
W 2 zamówieniu mam pewnośc ze tak było i klient znalazl na innej stronie a skierowałam go na allegro. Mam od niego też potwierdzenie. Więc coś nie tak jest u was.
Dla nas to nie jest żadne potwierdzenie, że bliska osoba napisała do CIebie SMS-a, że zrobiła zakup z linku. Nasz system weryfikacji zadziałał poprawnie i "transakcja nie pochodzi z programu Allegro Share (nie została dokonana poprzez link afiliacyjny)".
Tak jak już napisałem wyżej "samo wysłanie linku polecającego absolutnie nie gwarantuje naliczenia punktów, wiele zależy od tego co kupujący z linku robił na 24h przed zakupem". Tych zakupów nie zaliczymy do programu, ponieważ nie spełniają warunków.
Czyli nie ma sensu ich wysyłać. Jedna wielka ściema. Co robil 24 godziny przed zakupem masakra... nawet jak przeglądał strony to i tak kliknal ten link. I po co się starać. Przekażę innym znajomym biorącym w tym udział
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry, mam ten sam problem, już drugi raz z rzędu zakup z mojego linku polecającego nie zaliczył mi punktów allegro share, zamówienia :
Kapsułki 7ef61b60-1e49-11f1-acea-556ae6fa4ed6
Odkurzacz 90a2bd70-26d5-11f1-83ff-8150e86e1cd7
Jest to nie dopracowane i po prostu nie dziala
Cześć, @Jen_. Skonsultuję to i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Jen_ W przypadku obu transakcji strona, od której rozpoczęła się wizyta jest nieznana. Powodem może być wtyczka zapobiegająca śledzeniu zainstalowana na urządzeniu kupującego (np. AdBlock). W takiej sytuacji nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy zakup został dokonany poprzez link polecający. Kupujący powinni także zaakceptować politykę cookies Allegro.
Witam. A jesli zakup nastąpił przez link punkty są w oczekujących status wysłane ale klient zapłacił przelewem tradycyjnym bo miał problem z payu? I platnosc jest jako oczekującą to jak zaznaczyć że zostało to opłacone? Czy z oczekujących punkty przejdą do przyznanych ?
@janeta_dot Proszę, podaj numer zamówienia oraz link polecający.
36b29eb0-2762-11f1-a278-0b443ee52c04 i link https://allegro.pl/oferta/podnosnik-nozycowy-wysoki-podposadzkowy-3-5t-elpro-pn35wpfl-dlugi-long-156...