Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Miesiąc temu kupiłem TV przez oficjalne konto Allegro. TV przyszedł z pękniętą matrycą. Więc natychmiastowa dyskusja ze sprzedającym. Kazali odesłać, odesłałem. Wszystko pięknie z gadki, wymienią na nowy bla bla bla. Minął miesiąc, ani TV, ani pieniędzy. Ciągłe zbywanie, przedłużanie rozmowy, jakieś oświadczenia z kosmosu napisane przez kogoś w WORDzie. Pomoc Allegro nie chce pomóc, Allegro Protect również, bo przecież musieliby wystąpić przeciwko sobie. Czy zostaje tylko UOKiK?
@mr_patryk Pamiętaj, że oficjalny sklep Allegro i serwis Allegro to nie to samo. Widzę, że sprzedający w dyskusji został wezwany przez pracownika Allegro do uznania reklamacji. Sprzedający w odpowiedzi poprosił o wypełnienie oświadczenia. Czy zrobiłeś to i przesłałeś dokument sprzedającemu?
co to jest oficjalne konto allegro?
podaj linka do oferty
Pewnie ma na myśli OSA
Tak dokładnie. Mój błąd. Proszę wybaczyć.
Oni u siebie mają czas.
@nat_not rozwiń temat by inni mogli pamiętać o tym:
Pamiętaj, że oficjalny sklep Allegro i serwis Allegro to nie to samo
bo wydaje mi się, że mocno się mylisz
wg regulaminu allegro serwis to:
Allegro sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000635012, kapitał zakładowy: 40.000.000 złotych, NIP 525-26-74-798, REGON 365331553, posiadająca status dużego przedsiębiorcy w rozumieniu ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 118 ze zm.).
wg stopki sklepu osa to:
Allegro sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000635012, kapitał zakładowy: 40 000 000 złotych, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 525-26-74-798, REGON 365331553.
@RED jeśli pracownik Allegro mówi, że Allegro to nie to samo co Allegro, to musisz im zaufać😉, a o szczegóły nie pytaj, bo to wewnętrzna tajemnica Allegro😋.
Tutaj masz przykład, że pracownik Allegro może mieć inne zdanie niż pracownik Allegro
@RED , @KOGIEL_T pisząc, że "oficjalny sklep Allegro i serwis Allegro to nie to samo" - mamy na myśli, że oficjalny sklep Allegro to jeden ze sprzedających na naszej stronie i nie obsługują oni zgłoszeń kierowanych do serwisu Allegro (tak samo w drugą stronę - doradcy serwisu Allegro, nie obsługują zapytań kierowanych do sprzedającego, w tym przypadku do oficjalnego sklepu Allegro).
@Sa_nova w myśl przepisów prawa, jak to sobie firma ustawia jest bez znaczenia
jeżeli pracownik nie może obsłużyć reklamacji, powinien ją przekazać do osoby decyzyjnej