Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
@Client:68877913 link to wał a szansa jest minimalna
@Client:65281053 to jest wałek, przez podrobioną stronę podałeś oszustowi, kod BLIK i wypłacił kasę w bankomacie 😞 udaj się na policję i podaj adres bankomatu masz go w przelewie 😞
@Client:65281053 Niczego nie kupiłeś, zostałeś oszukany, kasy nie odzyskasz. Możesz zgłosić na Policję.
@Client:65281053 no to była se ta kasa to nie jest transakcja allegro a lipna strona imitacja allegro zostałaś oszukana zgłoszenie na policję art 286kk
Chciałbym dokonać zakupu z tej oferty ale jest tylko blik i nie wiem czy to jest sprzedawca okey czy jakiś wyłudzacz
b7f3c41a-8198-448f-8882-570d216c6ef8
@VinciiShop to nie jest prawdziwa strona allegro lokalnie tylko próba oszustwa. Lepiej szukać ofert na allegro niż wchodzić poprzez podesłane linki na portalach społecznościowych.
Ale to jest oszustwo, więc dobrze jakbyś nie opłacał.
To nie jest link do allegro. To fałszywa strona - oszustwo.
@VinciiShop nie kupuj to oszustwo
Oszustwo. Strona allegrolokalnie.oferta563414.pl (a także
allegrolokalnie.oferta563411.pl allegrolokalnie.oferta563412.pl allegrolokalnie.oferta563413.pl allegrolokalnie.oferta563414.pl
) jest na liście CERT, jak prawie1500 innych z allegro w nazwie. Prosta sprawa: jeśli przed samym (i jedynym) .pl nie jest allegro, tylko np. oferta12345 to znaczy, że jest to strona oferta12345.pl a tekst przed nią (subdomena) ma Ciebie wprowadzić w błąd i zasugerować, że ma coś wspólnego z Allegro (lub inną firmą). Tak jak tu Ci radzili -wchodź przez stronę allegro.pl (allegrolokalnie.pl) a nie przez podesłane linki.
A więc tak kupiłam telefon znalazłam go na **piiip** 19 marca zaczęłam pisać z panem i napisał mi tak że mam podać mój e-mail i on wyśle link na allegro bo tam jest bezpieczniej kupować ale mam szybko kupić ponieważ **piiip** lubi wywalać ogłoszenie a więc weszłam na allegro na stronę internetową mając aplikacje zainstalowana ale na inny e-mail nisz podałam panu a więc kupiłam telefon dokładnie iPhone 13 pan na **piiip** napisał że rano wyśle 20marca wchodzę na **piiip** żeby zapytać jak moja paczka a konto jest zablokowane a więc z twierdziłam że zaloguje się na aplikacji na ten e-mail co przez stronę internetową jak się zalogowałam pacząc na moje kupna nie było nic że dosłownie nic nie kupowalam nie wiem co mam zrobić bo czekam juz 6dzen a nie dostałam żadnej wiadomości o mojej przesyłce
Takim cudem że nie kupuje się przez podesłany link, tak działają oszuści, sama piszesz że był inny mail. Teraz na Policję ale żadne szanse an odzyskanie kasy.
@Client:119254544 kupiłeś na podrobionej stronie, podałaś kod BLIK a on wypłacił kasę w bankomacie, sprawdź w potwierdzeniu i udaj się na policję bo nie dostaniesz ani telefonu ani kasy 😞
Dziękuję za odpowiedź
Witam zamówiłam przez allegro lokalne kierowmice dla syna
zapłaciłam blikiem pieniądze pobrało a zakup nie przeszedl nic nie przyszło że kupiony
A kupiłeś przez Allegro czy podesłany link?
Podesłany link ktoś kto sprzedawał na **piiip**
To nie odzyskasz kasy, pozostaje zgłoszenie na Policję.
**piiip**