Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
A nie czytasz jak oszukują, kupujesz przez podesłany link, nikt Ci nie pomoże, kasy nie odzyskasz.
Ten link nie prowadzi do Allegro tylko do strony v9xc-m12.pl
To fałszywa strona imitująca serwis Allegro.
Niestety ale pieniędzy nie odzyskasz.
Chcesz kupować bezpiecznie to szukaj ofert bezpośrednio na allegro a nie poza.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Zamówiłam na allegro lokalnie przedmiot za 1000zł. Pieniądze z konta zostały pobrane, jednak zakup nie widnieje w ogóle w mojej historii zakupów, przez co nie jestem w stanie skontaktować się ze sprzedawcą. A paczka dalej do mnie nie dotarła, nie została nawet nadana… Co mam zrobić w takiej sytuacji? Pomocy!
Bo zakupiony przez podesłany link, wygląda ze zostałaś oszukana, zgłosić na Policję, kasy raczej nie odzyskasz.
@Client:102183775 pożegnać się z 1000 zł 😞 zgłosić na policję 😞 to oszustwo na podstawie lipnej strony z podesłanego linka, prawdopodobnie BLIK posłużył do wypłaty z bankomacie, sprawdź na potwierdzeniu co zostało potwierdzone 😞
Prawda, pieniądze zostały wypłacone z bankomatu… a policja i tak mi pieniedzy nie odda… no cóż
Dzień dobry, kupiłam przedmiot na allegro lokalnie przez linijka pseudo allegro lokalnie i płaciłam blikiem na nie zalogowanym koncie przyszedł mi tylko wyciąg z konta z banku nie mam nigdzie potwierdzenia zakupu z panią pisałam na Gmailu , dostałam po przelaniu pieniędzy wczoraj wiadomość że o 16 zostanie wysłana paczka nie mam ani paczki ani informacji ani kontaktu z panią co zrobić w tej sprawie
@Client:125933328 iść na Policje i zgłosić oszustwo.Nie kupiłeś na allegro lokalnie tylko na stronie łudząco podobnej do allegro.
Niestety to była droga lekcja życia.
@Client:125933328 I nie otrzymasz, zostałaś oszukana, środków nie odzyskasz, należy zgłosić na Policję.
@Client:125933328 nooo... raczej nie kupiłaś ,kasę było przelać dla powodzian zamiast oszustowi .
"linijka pseudo allegro lokalnie i płaciłam blikiem na nie zalogowanym koncie" i naprawdę nic nie wzbudziło Twoich podejrzeń? co to była za "wyjątkowa okazja" ?
Czyli wiesz że kupiłaś z fejkowego linka tzn że wiesz też że cię oszukano
@az1rael może to pierwszy mały kroczek do świadomości
@Client:125933328 Jeśli znalazłaś ofertę na o.l.x lub marketplace FB i dostałeś "link do allegro" to niestety ale zostałaś oszukana.
Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.
BLIK który podałaś posłużył najpewniej do wypłaty gotówki w bankomacie - sprawdź potwierdzenie w bankowości.
Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się niestety nie nastawiaj bo będzie to w praktyce niemożliwe.
Witam chialem zakupic iphone wyslalem pieniadze sprzedający urwał kontakt kwota to 1100zł dam rade cos z tym zrobic zeby dostac spowrotem pieniadze?
@Client:101382008 czy do zakupu doszło po tym, gdy otrzymałeś link do oferty, który wyglądał jak Allegro Lokalnie?
Na koncie z którego piszesz nie ma takiego zakupu, więc obawiam się, że nie będziemy w stanie pomóc.
Tak
@Client:101382008 bardzo mi przykro, ale w takiej sytuacji pozostaje Ci zgłosić sprawę policji.
Policja cos z tym zrobi ? Jak nie mam zadnych danych osoby ?
Przyjmą zgłoszenie a potem umorzą…