Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Piszę o sprawie, bo jak na Allegro jestem ponad 20 lat to po raz pierwszy się z czymś takim spotkałem. Otóż zakupiłem maszynkę używaną do strzyżenia w jednym z Loombardów. Przyszła na drugi dzień, podłączyłem na 15 minut, żeby się podładowała i jak próbowałem włączyć nic, zero reakcji. Zdjąłem głowicę z ostrzami, kilka razy jakby zaskoczyła, ale tylko na chwilę. Potem doszedłem że jak końcówkę silniczka, tą co napędza głowicę, przytrzymam lekko do góry, to zaczyna działać, ale w pozycji neutralnej brak styku i nie działa. Niemniej towar bubel, na aukcji opisana jako sprawna, więc odesłałem. Dzisiaj sprzedający odebrał zwrot i zaczęły się cyrki.
Otóż insynuuje on że odesłałem nie tą maszynkę co kupiłem, czyli de facto robi ze mnie oszusta. Założyłem spór na Allegro, ale on idzie w zaparte, nawet jakieś zdjęcia porobił nr. seryjnych, że niby ta maszynka co odesłałem ma inny niż ta na aukcji. Co dziwne, w momencie, kiedy kupowałem maszynkę na aukcji było "kup 1 z 2 sztuk", tak jakby wystawione były 2, a jedna się wcześniej sprzedała. Ale zdjęcia były tylko jednej. Jak dla mnie to miał 2, jedną sprawna, drugą walniętą, porobił zdjęcia sprawnej na aukcję, wysłał zepsutą i teraz chce na mnie zwalić, ze chcę go oszukać.
Pytanie; co mogę zrobić w tej sytuacji? Żadnych filmików nie nagrywałem, ale nawet jakbym nagrał to by nie był dowód, bo by mi do głowy nie przyszło żeby nr. seryjny nagrywać, a jest on bardzo mały.
no to napisz muze kupiles 1 z 2 i ktos inny ma tę która jest na zdjeciu 🙂
Już pisałem, ale on twierdzi że miał tylko jedną.
a te zjdecia z nr seryjnymi były w aukcji?
Było jedno zdjęcie, słabo czytelne i w sumie nie zwracałem na nie uwagi, ani na nr. tej maszynki co przyszła. Do głowy by mi nie przyszło ze coś takiego się wydarzy.
Na aukcji po jej zakończeniu powinna być widoczna informacja, że sprzedano dwie sztuki.
Nie widzę takiej informacji. za to na górze jest "
Pokaż link lub daj numer aukcji.
@Sznib klknij - ,,zobacz aktualną ofertę ,,
Kliknąłem na "sprawdź obecne oferty" i przekierowało mnie do zakończonej aukcji i tam jest informacja że 2 osoby kupiły.
Hmmm. Mogło tez być tak, że pierwszy kupujący np. odstąpił od umowy i wtedy chyba też pokazuje, że kupiły dwie osoby.
Zapytajmy ‚górę’ @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jeśli rzeczywiście były dwie, to w archiwum Allegro będzie. Wspomnij o tym przy założeniu dyskusji ze sprzedającym.
Tak zrobiłem. Musiały być dwie, bo sprzedający ma zdjęcia dwóch z różnymi nr. seryjnymi, a ja przecież odesłałem tą co mi sprzedali.
@Sznib Najważniejsze !!! .. jeśłi produkt ma wadę , nie odsyła się go tylko skłąda reklamację i czeka na ruch ze strony sprzedawcy Lombard ?.......coś takiego już tu było kiedyś , nawet taka sama ścieżka sprzedacy . W szczegółach zakupu masz przycisk , ,zgłoś problem z zakupem ,, skorzystaj z niego
Odesłałem podając jako powód zwrotu "niezgodność towaru z umową" i opisałem sytuację. Spór już założyłem, pisałem tam też o tym że na aukcji były 2 maszynki. Pracownika Allegro mogę włączyć do sporu dopiero jutro popołudniu.
@Sznib w prowadzonej dyskusji poproś o pomoc pracownika Allegro. Mam nadzieję, że z naszym wsparciem uda Wam się ze sprzedającym dojść do porozumienia.
Tak zrobię, ale, jak wcześniej pisałem, ta opcja dostępna jest dopiero jutro popołudniu. Nic pozostaje czekać i mam nadzieję że uda się tą sprawę rozwiązać. Pozdrawiam