Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Zakupiłem pilot do TV nan
Ja bym zwrócił(reklamacja)
Ja bym zwrócił (reklamacja)
jeżeli nawet sprzedawca nie zwróci(a zwróci)
Skąd wiesz, że zwróci? Przecież może nie uznać reklamacji i nie zwrócić, prawda? Nie ma obowiązku uznawania reklamacji.
Po tym jak opisałeś działania tego sprzedawcy i jak to wszystko jest prawdą to jakim cudem on ma jeszcze status SS ,sam ze wstydu powinien z niego zrezygnować. Oddaj mu te jego zabawki a tobie jak nie on to Allegro odda pieniądze a komentarz pozostaw niech inni nie dadzą się nabrać .
@Mrock Jeśli napisałeś prawdę, nie masz się czego obawiać, pozostaw komentarz aby ostrzegał innych przed tym sprzedafcą.
Oczywiście że napisałem prawdę, nie chodzi o ten zamiennik pilota ani zasilacz bo to raptem 100zl i szkoda zachodu, ale o to straszenie mnie i to że patrząc na znikające komentarze to jest nagminny proceder tego sprzedawcy, mało tego kilka osób również wspomniało o straszeniu i nie uznaniu reklamacji ale ich komentarze zniknęły...
@Mrock Daj tutaj link do jakiejkolwiek jego oferty. Zobaczymy, co on tam wyprawia, a jeśli aukcje naruszają regulamin, Allegro się nim zajmie. Prawdopodobnie zrobi to niechętnie i dopiero po kilku zgłoszeniach, ale się zajmie 🙂
To nie jest rzetelny opis przebiegu transakcji
@Mrock Pomawiasz sprzedawcę, a tym wątkiem tutaj zawężasz sobie pole do obrony,
gdyby sprawa trafiła do sądu, gdyż podajesz tutaj publicznie, że komentarz wystawiłeś z pełną świadomością odpowiedzialności jaka Ci grozi
Przypominam, że przepisy w art 212 kodeksu karnego wymagają udowodnienia prawdziwości
wpisu przez jego autora, mówi o tym art 213 KK
----------------------------------------------------------------
Sprzedawca nie straszy sądem tylko ma pełne prawo do żądania usunięcia treści które uważa za naganne i to robi podając przepisy
Stosowanie przepisów to nie jest arogancja
Co to znaczy towar niekompletny?
Fakt nie złożenia reklamacji oraz nie odstąpienia od umowy także działa na twoją niekorzyść
Twierdzenie, że Sprzedawca nie zwróci środków to pomówienie - masz na to dowody? Komentarze innych użytkowników mogą być pomówieniami - po twojej stronie będzie obowiązek okazania świadków na te słowa - sąd tutaj nic nie zrobi
A tekst Omijać szerokim łukiem... to już jawne przekroczenie dobrego smaku i zasad komentowania i tez są na to paragrafy
Gdybyś napisał krótko - jestem niezadowolony z transakcji, towar niezgodny z umową, pilot to zamiennik,a na aukcji wyraźnie widnieje jako producent LG, zasilacz od routera nie oryginalny, używany i zniszczony
to gwarantuję ci, że nie było by roszczeń i wezwań sprzedawcy
Zmień treść komentarza, złóż reklamację z odpowiednim żądaniem np: doprowadzenia towaru do stanu zgodności z umową
Komentarz możesz usunąć i wystawić go ponownie po zakończeniu całej procedury
Ja osobiście uważam i dawałem temu wyraz nieraz tutaj na forum, że system komentarzy na allegro jest naganny i naraża Kupujących na odpowiedzialność cywilną i karną wobec Sprzedawców
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/komentarz-quot-nie-polecam-quot/m-p/4096
Jak masz wątpliwości poradź się jakiegoś adwokata
Legenda głosi, że jakiś sprzedawca wygrał w sądzie taką sprawę.
Napisz że masz już przygotowaną stosowną dokumentację i czekasz na pozew 🤣
@Mrock, przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Oczywiście masz prawo do subiektywnej opinii. Nie możemy natomiast ograniczać żadnej ze stron korzystania z uprawnienia, jakim jest skierowanie sprawy na drogę sądową.