anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ulubione - Listy obserwowanych

MAMY ROZWIĄZANIE!
arakin84
#7 Wielbiciel#

Witam,

Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?

Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.

Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
175 ODPOWIEDZI 175
KrzysioJaw
#9 Pomysłodawca#

Witam. Znikło mi sortowanie ofert obserwowanych , niby są filtry , klikam ale oferty przerzucają się całkowicie przypadkowo , w ten sposób nie moge posortować by widzieć co dziś się będzie kończyło... 

Znowu jakieś "dobre" zmiany  na allegro czy tylko u mnie taki problem z niewiadomych mi przyczyn ? 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Wczoraj już masa ludzi krzyczała więc nie tylko u Ciebie.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
KrzysioJaw
#9 Pomysłodawca#

świetnie... mam ponad 300ofert obserwowanych i teraz szukaj co się będzie kończyło dziś a co zdążyło uciec zanim odszukałem tą ofertę 😕 

oznacz moderatorów
rambosek1
#7 Wielbiciel#

Przy wybraniu sortowania  "czas do końca" w zakładce ulubione aukcje nie są sortowane według czasu 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rambosek1 Wiemy o tym problemie i pracujemy nad jego usunięciem. Przepraszamy za nieprawidłowości.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Zyta-Z1
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
fromkristofox
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
michaela7777
#8 Zapaleniec#

bo było za dobrze i trzeba było zepsuć. Proste. I jeszcze komuś za to zapłacili.

oznacz moderatorów
Anavrima
#7 Wielbiciel#

Czy was po**bało całkowicie ...????
Gdzie się podziała możliwość sortownia ulubionych po sprzedającym??????
po co mi jakieś tam listy tworzyć skoro aukcje i tak się zaraz kończą, jeszcze będę czas tracić codziennie na taką głupotę. to to jest niepotrzebne a nie sortowanie po ostatnio dodanych czy po sprzedających.
Na lisie wyszukiwanych produktów od lat nie nazwy sprzedającego a niektórzy sprzedający potrafią po milion razy ten sam produkt zamieścić, tego też od lat nie jesteście w stanie naprawić?
Rozumiem , że to kolejny krok do zniechęcenia do korzystania z serwisu???!!!
Czemu często nie działa wyszukiwanie produktu tylko trzeba go przez google szukać?
I to po**bane sortownie/kategoryzacja wyszukiwanych produktów po typie produktu, na pewno wszyscy w zespole zdrowi na ciele i umyśle są?
Bo tak sobie myślę że ci to to psują nie korzystają w tego interfejsu na codzień i tylko utrudniają życie zwykłym konsumentom - brawo, i dalej nie można nic znaleźć.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Anavrima Opcja sortowania Ulubionych po sprzedającym będzie dostępna, ale muszę Cię prosić o cierpliwość. Dokładny termin wprowadzenia udogodnienia nie jest jeszcze znany.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
melak7
#7 Wielbiciel#
  • Screenshot_20250819_071507_Allegro.jpg

oznacz moderatorów
spa
#8 Zapaleniec#

Tego "geniusza" od ULUBIONYCH co wszystko sknocił , to należy na bruk wywalić !!!

Kolejna k u p a Allegro. Nie mam pojęcia jak się poruszać w tej nowej wersji "ulubionych".

Durne filtry trzeba nastawiać - co i tak nic nie zmienia.Jak się ukazywały najstarsze kończące się , to i zmiana filtrów nic nie zmienia.Dalej wyskakują najstarsze.Nie wiem co się dzisiaj kończy, co chciałem licytować ?  BRAWO MYŚLICIELE Z ALLEGRO !! 

I tak z roku na rok gorzej.

Likwidacja opcji wyszukiwania w opisach aukcji - olaliście kupujących.

Likwidacja w płytach podziału na POLSKIE I ZAGRANICZNE - kolejna olewka.

Likwidacja podziału na wystawione : 5  godzin temu,10,12 ,24 - jesteśmy olewani

Burdello bum,bum trwa.Ale co się będziecie nami (kupującymi) przejmować?

Policzcie ile osób uciekło na inne portale aukcyjno-sprzedażowe. Myślcie jak ułatwić życie , a nie kolejne kłody rzucacie pod nogi.

A już mi się nie chce grzebać w Allegro. Chyba nie życzę powodzenia,żegnam

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Dziękujemy za wszystkie opinie dotyczące zmian w Ulubionych. Wiemy, że dla wielu z Was nowy widok jest dużą zmianą i rozumiemy rozczarowanie. Zdecydowaliśmy się na rezygnację ze starych zakładek, bo korzystało z nich ok. 10% użytkowników, a ich popularność systematycznie malała. Utrzymanie tej funkcjonalności było kosztowne technologicznie, dlatego skupiamy zasoby na rozwoju rozwiązań, które przynoszą wartość większej grupie kupujących.

Tym niemniej najważniejsze funkcje Ulubionych pozostają: wszystkie zapisane przedmioty, wyszukiwania i sklepy nadal są dostępne, a dzięki filtrom można je łatwo przeglądać według rodzaju. Domyślnie lista jest uporządkowana w kolejności dodania elementów. Chcemy też rozwijać nowe możliwości, m.in. własne kategorie tworzone przez użytkowników (np. “prezenty”, “rower”, “remont”), które dadzą więcej swobody w organizacji list. Wprowadziliśmy także “propozycje zakupowe”, które łączą produkty od jednego sprzedawcy, aby obniżyć koszt dostawy lub ułatwić osiągnięcie progu darmowej wysyłki.

Wasze merytoryczne sugestie dotyczące nowego widoku będziemy analizować i nie wykluczamy wprowadzania udoskonaleń w przyszłości. Mamy nadzieję, że z czasem nowe rozwiązanie przypadnie Wam do gustu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
szatan74
#9 Pomysłodawca#

Wam się ta płyta jeszcze nie zdarła?

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator#

@nat_not zero słowa o zepsuciu funkcjonalności sortowania. Naprawicie to czy już tak zostanie? I dlaczego zniknęły informacje o tym czy aukcja zakończona została przez sprzedającego czy poprzez zakup przedmiotu, ilość osób licytujących oraz ilość osób obserwujących aukcję. 

Nie ma co mi przypaść do gustu, bo nowe "narzędzie" jest okrojone i gorsze od poprzedniego. 

Jeżeli dla was 10% użytkowników jest nieistotne (według ogólnodostępnych informacji to około 2 miliony ludzi) to nie mam pytań. 

oznacz moderatorów
allecd
#10 Popularyzator#

W tej formie przypaść do gustu nie może i nie przypadnie. To nie jest narzędzie - to zabranie protezy nogi inwalidzie i podarowanie mu laski - niech skacze na jednym odnóżu, podpiera się laską i jeszcze dziękuje za łaskawość.

Od kiedy z ulubionych korzystało 10%? Każdy z użytkowników wie, że to bzdura. Skoro tylko tylu, to może najlepiej całkowicie usunąć?

Kosztowne technologicznie? Cóż takiego kosztownego było w rzeczy działającej idealnie i wymyślonej x lat temu? Kosztowne było raczej zepsucie czegoś świetnie działającego bo rzucono jakiś praktykantów na linię frontu o jakiej nie mieli pojęcia. Stworzyli bubel.
Po co filtry, skoro nie działają? Allegro powinno się wstydzić za takie dziadostwo i z rumieńcem je usunąć. 

p.s. wczoraj zakończyło się 5 aukcji jakie obserwowałem. Jako że nie mogłem znaleźć ich na liście nie zalicytowałem, nie podbiłem ceny, nie kupiłem - sprzedawca zarobił mniej, allegro pobrało mniejszą prowizję. Biznesowo i zdroworozsądkowo - kula w płot!!!

oznacz moderatorów
karolas_84
#8 Zapaleniec#

Chcę powrotu do starej wersji ulubionych/obserwowanych. Czy bierzecie w ogóle nasze zdanie pod uwagę?

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator#

@karolas_84 przecież wyżej ci moderatorka napisała, że allegro ma gdzieś 2 miliony użytkowników. Aż chciałoby się zapytać, jaki procent użytkowników musi z czegoś korzystać, by dla nich to było opłacalne biznesowo

oznacz moderatorów
szatan74
#9 Pomysłodawca#

Potem zdziwieni są że Chinczycy ich przescigają i dobrze.

oznacz moderatorów
fromkristofox
#8 Zapaleniec#
Proszę nie opowiadać bzdur, że najważniejsze funkcje pozostają.

Po pierwsze:

-sortowanie według czasu do końca nie działa - poniżej przykład co widzimy po ustawieniu filtra "Czas do końca" - czy tak Państwa zdaniem wygląda poprawne sortowanie według czasu do końca?

allegro ulubione.jpg

Po drugie - zniknęła możliwość sortowania według nazwy sprzedawcy. Było to bardzo użyteczne - obserwując po kilka ofert od różnych sprzedawców łatwo było mi przejrzeć wszystkie obserwowane u danego sprzedawcy, porównywać je i na tej podstawie tworzyć zestawy. Obecnie jedyną opcją posortowania wg nazwy sprzedawcy jest wpisanie nicku sprzedawcy w szukajkę ALE widzę wówczas TYLKO oferty tego jednego sprzedawcy. Utrata tej funkcjonalności bardzo mocno obniża jakość i sens całej sekcji "Ulubione".

Po trzecie - "Zakończone" przestały wyświetlać BARDZO istotne dla kupującego informacje - czy dana oferta się sprzedała czy nie (np. "5 osób kupiło") oraz ile sztuk zostało. Bez tej funkcjonalności użytkownicy pozostawieni są w ciemnościach, nie wiadomo czy warto sprawdzać ofertę danego sprzedawcy bo przedmiot może się pojawi (jeśli nie został sprzedany), a może nie? Szukaj wiatru w polu.

Po czwarte - wygląd/layout Ulubionych w aplikacji mobilnej jest nieprzejrzysty, przed zmianą było dużo lepiej.

Choć grono niezadowolonych rośnie od wczoraj, co widać choćby w komentarzach w social mediach czy na Allegro Gadane, tak czytając dzisiejsze odpowiedzi Allegro jasne jest, że klamka zapadła i Allegro wcale nie zamierza przywrócić tych funkcjonalności, więc nie rozumiem po co te czcze obietnice i zapewnianie użytkowników, że ich zdanie się liczy, skoro jasne jest, że tak nie jest. 

Śmieszności dodaje fakt, że wszystkie odpowiedzi moderatorów to kopiuj-wklej tego samego komunikatu.
oznacz moderatorów