anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ulubione - Listy obserwowanych

MAMY ROZWIĄZANIE!
arakin84
#7 Wielbiciel#

Witam,

Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?

Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.

Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
175 ODPOWIEDZI 175
rajtekzks
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Czas pakować graty z tego allegro! Po cholerę to wszystko zmienialiście? Po cholerę? Było jasno i przejżyście a jest wieli burdel z obserwowanymi! KOMU POPRZEDNIE USTAWIENIA PRZESZKADZAŁY???? TRAGEDIA!

oznacz moderatorów
kaskowalski
#8 Zapaleniec#

Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co powiedział fromkristofox. Jeszcze przedwczoraj było po prostu wygodnie. Owszem, istniała zakładka "Ulubione", ale - jako, że działała dziwnie - nie używałam. Szczęściem był też wyraźne widoczny wybór na LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Odkąd tylko jestem na Allegro - będzie już ponad 10 lat - miałam na stałe ustawione Oferty w kolejności według czasu do końca, a swoje listy Wyszukiwań i Sklepów mogłam jednym kliknięciem łatwo i regularnie kontrolować. Nagle pozostała wyłącznie ta dziwnie działająca zakładka - I nadal działa dziwnie. Pani moderatorka chyba sobie z nas żartuje. Jak ta nowinka może "przynieść wartość większej grupie kupujących" skoro źle działa i ma mniej funkcji jak poprzednia wersja? Nie może. Teraz jest tak, że 'Domyślnie lista jest uporządkowana w kolejności dodania elementów" - niestety na stałe. Nie mogę - jak poprzednio - zapisać swojej wersji wyszukiwania, każdorazowo muszę wpisywać swoje ustawienia. To nie jest wygodne. To jest zwyczajnie uciążliwe. Co gorsza - szanowni moderatorzy niech ktoś to wreszcie naprawi! - tak jak już tu wielokrotnie napisano sortowanie według czasu do końca nie działa. Najpierw na liście widnieje cokolwiek, czyli jedna z moich ofert wybrana według nieznanego mi klucza, potem wielka reklama udająca propozycje (Szanowni Państwo te propozycje są mi zbędne, jestem dorosła), a potem zestaw ofert z Allegro Lokalnie w kolejności przypadkowej, dopiero później pojawia się właściwa lista. Jestem przekonana, że dla kupujących - takich jak ja - sortowanie według czasu do końca to najważniejsze narzędzie, więc powinno działać bez zarzutu. 

Dodam nadto, że: sortowanie i filtrowanie ukryte jest pod małym znaczkiem, jest niefunkcjonalne. Brak możliwości zapisu ulubionych ustawień wyszukiwania to błąd - takiej funkcji potrzebuję, a nie możliwości zrobienia stu list. Poszczególne oferty zrobiły się też niepotrzebnie wielkie, co razi tym bardziej, że aktualne widoki ofert są wybrakowane - tak jak pisze poprzednik nie ma opcji zobaczenia czy dana oferta się sprzedała, czy nie oraz ile sztuk zostało, a to są naprawdę istotne dla kupującego informacje. Nie widzę także, ile osób obserwuje daną ofertę, czyli jak ostro mam licytować (bo przecież nie zawsze mogę śledzić końcówkę aukcji). To, że kupujący mają teraz kłopot ze znalezieniem istotnych danych dotyczących ich ulubionych ofert poskutkuje rezygnacją z licytacji - świadomą lub na skutek przegapienia - a więc i stratami finansowymi i dla sprzedawców  i dla Allegro. Nowa wersja wyszukiwarki to droga przez mękę dla tych, którzy mają dużo obserwowanych ofert. A to pewnie więcej niż 10 procent użytkowników

Co do moich wyszukiwań - jeszcze ze dwa tygodni temu otrzymywałam informacje o nowych ofertach w moich wyszukiwaniach codziennie, teraz to też się popsuła i działa kiedy samo chce. Cóż to? W ogóle nie bywa nowych ofert w 44 wyszukiwaniach? Niemożliwe. 

Dodam, że zmiany w listach obserwowanych zostały dokonane bez konsultacji z użytkownikami. Mnie przynajmniej nikt o to nie pytał. Czy ktokolwiek z wypowiadających się na tym forum uczestniczył w takich konsultacjach? Nie sądzę. Allegro ostatnimi czasy działa na zasadzie "nos dla tabakiery". Nieładnie. To nie jest po prostu " rozczarowanie" będące efektem tego, że "nowy widok jest dużą zmianą", my tu nie jesteśmy dziećmi Pani Moderatorko, my tu nie z własnej woli walczymy z czymś co źle działa. 

Szanowni Państwo, pilnie naprawcie te wszystkie niedoróbki.

Pozdrawiam.

kaskowalski

oznacz moderatorów
Rav777
#7 Wielbiciel#

Upośledzenie sortowania i filtrowania w Ulubionych ofertach ma także kluczowe znaczenie dla Firm i Sprzedających. 

Przykład:
większość przedmiotów kolekcjonerskich wystawianych jest w licytacji. Jako kupujący obserwuję setki ofert i codziennie dołączam do licytacji - czego od kilku dni nie robiłem, bo moderatorzy napisali, że zgłosili sprawę do działu technicznego, a oparcie na powiadomieniach mejlowych jest zbyt późne i niewystarczające.

W efekcie Sprzedający tracą licytujących, którzy mogliby zaoferować wyższą cenę w ostatnich minutach licytacji, a Allegro procenty z prowizji.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fromkristofox Sortowanie po czasie do końca zostanie naprawione. Pracujemy nad tym. Wprowadzimy również możliwość filtrowania ofert po sprzedawcy, ale w tym przypadku prosimy o cierpliwość, bo wprowadzenie tej opcji może potrwać kilka miesięcy.

Jeśli chodzi o Zakończone i informację o sprzedaży czy liczbie pozostałych w ofercie sztuk, czy chodzi tylko o to, żeby na tej podstawie wnioskować czy oferta zostanie ponownie wystawiona? 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
fromkristofox
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Nie, nie chodzi tylko o to czy oferta zostanie ponownie wystawiona.

Również - widząc jakie jest zainteresowanie ofertą można było dostosować swoje podejście i maksymalną cenę w aukcji (to w końcu Wasz profit, prawda? Nie zależy Wam na wyższych kwotach z prowizji?), kupić wcześniej (w przypadku Kup Teraz), dzięki liczbie sztuk, które pozostały można było domniemać, że oferta wróci. Teraz nie wiemy kompletnie nic. 

To były BARDZO istotne informacje z perspektywy kupującego. 

oznacz moderatorów
rajtekzks
#8 Zapaleniec#

Stworzyliście zwykły BUBEL! Strzał w kolano!

oznacz moderatorów
Siekiera1st
#8 Zapaleniec#

Udoskonaleń w przyszłości?! Wy już lepiej żadnych udoskonaleń nie wprowadzajcie, tylko przywróćcie możliwość zobaczenia statystyk licytacji/obserwujących oraz stare sortowanie po sprzedających i innych ale działające tak jak trzeba

oznacz moderatorów
czarus_5_1966
#8 Zapaleniec#

Niech zmieniają co chcą aby nie grzebali przy najważniejszych funkcjach, one powinny działać bez zbędnych problemów.i to są między innymi

1. Wyloguj

2. Potwierdź regulamin

oraz

3. Rozwiąż umowę z Allegro

i tego nie ulepszajcie

oznacz moderatorów
oirek
#7 Wielbiciel#

Nie kuś losu, bo usprawnią i wylogowywać się będziesz poleconym wysłanym przez Pocztę Polską...

oznacz moderatorów
mmmarc72
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Sortowanie zakończonych ULUBIONYCH jakos tam działa, ale w trwających nie, bałagan kompletny. To nie jest rozczarowanie z powodu nowego wyglądu, to załamka bo było dobrze, a po zmianach nie działa. Możecie coś z tym zrobić?

oznacz moderatorów
allecd
#10 Popularyzator#

W sumie to ma jakiś sens. Codziennie dokonywałem zakupów 3-5 aukcji, od trzech dni nie kupiłem TOTALNIE NIC, bo nie wiem kiedy się co się kończy  :))

hahaha, brawo dla "menadżera" który wpadł na ten genialny pomysł. Wykazał się, nie ma co 😄

oznacz moderatorów
spa
#8 Zapaleniec#

Noo, też nic nie licytuję , nie wiem kiedy co się kończy.

W sumie to można Allegro podziękować,nic nie kupuję , za to oszczędzam 🙂

Brawo Allegro !! To był strzał w 10 z tym nowym ustawieniem ULUBIONYCH.

Dzięki Wam będę bogaty , nie będę wydawał na **piiip**oły.

A jak tam u Was ? Zwyżka czy obniżka obrotów ? Zarząd zadowolony ?  🙂

oznacz moderatorów
Roy_Spider
#8 Zapaleniec#

Allegro rżnie głupa, że niby nie wie, o co chodzi.

oznacz moderatorów
Daniel_92FS
#8 Zapaleniec#

"Utrzymanie tej funkcjonalności było kosztowne technologicznie"

😂

Ważne, że durne filtry wyłapują "poza" w zapytaniach do sprzedających i blokują wysłanie wiadomości gdy pytamy czy coś poza funkcją xxx w przedmiocie nie działa bo tak boicie się sprzedaży bez waszego udziału. Żałosne te zmiany. Przy blisko 500 obserwowanych ofertach nie da się tego ogarnąć. 

Pozostaje czekać aż jakaś dobra dusza stworzy skrypt do sortowania, tak jak jest skrypt do rozłączania ofert. 

oznacz moderatorów
KrzysioJaw
#9 Pomysłodawca#

111111111111111111111.jpg

oznacz moderatorów
KrzysioJaw
#9 Pomysłodawca#

Gdzie to rozwiązanie ?? Pani czytała  w czym problem ?  czy kopiuj-wklej do każdej treści głoszonego problemu ? 

oznacz moderatorów
KrzysioJaw
#9 Pomysłodawca#

Screenshot_20250820_163353_Chrome.jpg

 Nie dość ze nie moge filtrować zgodnie z czasem zakończenia aukcji to jeszcze ALLEGRO informuje mnie o 16:28 ze o 15:22 zakonczy sie aukcja !!!!! Serio ?   robicie z ludzi **piiip**ow !!!!! 

oznacz moderatorów
Daniel_92FS
#8 Zapaleniec#

Nie pierwszy raz takie coś. Kilka razy miałem powiadomienie do 2 godzin po czasie. 

oznacz moderatorów
DarekPietras
#7 Wielbiciel#

Zespół "Ulubione" Allegro dąży do doskonałości zespołu Microsoft. Kolejna aktualizacja roz..li Twój dysk.

oznacz moderatorów
Miras241
#8 Zapaleniec#

Szanowna moderatorko.

Proszę zobaczyć ilu ludzi ma problem z nowymi rozwiązaniami.

Nikt nie jest przeciw innowacjom ale chodzi o to, że te innowacje nie działają.

Nie wiem jak to możliwe, że prawie nikt bo co to jest 10% użytkowników wg Allegro, korzysta z funkcji ulubionych. Przecież 80% aukcji to aukcje licytacje a nie Kup teraz. Wrzucam w ulubione aukcje z licytacja i codziennie sprawdzałem kiedy i co się kończy, a teraz kilka aukcji się zakończyło, bo nie pokazały się po zastosowaniu filtrów.

Czytając wszystkie opinie i zaproponowane rozwiązanie to mam wrażenie, że my możemy pisać a Allegro z góry wie, że jest lepiej i koniec.

Może jak Allegro podsumuje wyniki sprzedaży na koniec miesiąca i wysokość prowizji a raczej jej spadek to wtedy ktoś poczyta nasze opinie i pójdzie po rozum do głowy.  

oznacz moderatorów