anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ulubione - Listy obserwowanych

MAMY ROZWIĄZANIE!
arakin84
#7 Wielbiciel#

Witam,

Kiedyś w zakładce Ulubione były jasno podzielone listy: LISTY / OFERTY / WYSZUKIWANIA / SKLEPY. Teraz tego nie widzę – gdzie się to podziało?

Druga sprawa – jak usunąć z Ulubionych „Propozycje przesyłek”, które Allegro samo mi tam dorzuca? Jest to MEGA irytujące, bo zamiast moich zapisanych ofert pojawiają się jakieś przypadkowe produkty, których wcale nie chcę obserwować.

Czy jest możliwość wyłączenia/ukrycia tej funkcji?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
196 ODPOWIEDZI 196
Luczu88
#9 Pomysłodawca#

Ciężko jest zachować kulturę, jak od paru dni zakładka obserwowane nie działa. Jest ogólny "misz-masz". Działała dobrze , zepsuliście. Tak samo jak i wiele innych funkcji, które były dobre, zmieniliście na gorsze. Wy, jak Kaczynski, nikt go nie przekona, ze "czarne jest czarne, a białe jest białe".

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Luczu88 jest to błąd, który naprawiamy. Nie planowana zmiana. Więc komentarz w ostatnim zdaniu raczej nietrafiony. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Luczu88
#9 Pomysłodawca#

Dziękujemy za wszystkie opinie dotyczące zmian w Ulubionych. Wiemy, że dla wielu z Was nowy widok jest dużą zmianą i rozumiemy rozczarowanie. Zdecydowaliśmy się na rezygnację ze starych zakładek, bo korzystało z nich ok. 10% użytkowników, a ich popularność systematycznie malała. Utrzymanie tej funkcjonalności było kosztowne technologicznie, dlatego skupiamy zasoby na rozwoju rozwiązań, które przynoszą wartość większej grupie kupujących.

Tym niemniej najważniejsze funkcje Ulubionych pozostają: wszystkie zapisane przedmioty, wyszukiwania i sklepy nadal są dostępne, a dzięki filtrom można je łatwo przeglądać według rodzaju. Domyślnie lista jest uporządkowana w kolejności dodania elementów. Chcemy też rozwijać nowe możliwości, m.in. własne kategorie tworzone przez użytkowników (np. “prezenty”, “rower”, “remont”), które dadzą więcej swobody w organizacji list. Wprowadziliśmy także “propozycje zakupowe”, które łączą produkty od jednego sprzedawcy, aby obniżyć koszt dostawy lub ułatwić osiągnięcie progu darmowej wysyłki.

Wasze merytoryczne sugestie dotyczące nowego widoku będziemy analizować i nie wykluczamy wprowadzania udoskonaleń w przyszłości. Mamy nadzieję, że z czasem nowe rozwiązanie przypadnie Wam do gustu.

I jak tu zachować kulturę.. zmiany, zmiany...Czyje to słowa w/w wymienione ?

oznacz moderatorów
Lillehamer
#9 Pomysłodawca#

Nie odpowiedzieliście jak długo mamy czekać na te prawidłowe sortowanie co do dnia zakończenia.Ciężko wam napisac " Proszę o cierpliwość,w ciągu tygodnia postaramy przywrócić prawdłowe sortowanie co do dnia zakończenia aukcji"  A nie odpowiedz bez odpowiedzi " nie wykluczamy wprowadzania udoskonaleń w przyszłości",masło-maślane.A ty czekaj tatka-latka.Zlewacie nas jak nie wiem :(.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Lillehamer Przykro mi, ale nie jesteśmy w stanie wskazać daty zakończenia prac, dlatego prosimy was o cierpliwość. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Miras241
#8 Zapaleniec#

Szanowna moderatorko

Temat ciągnie się już prawie dwa tygodnie, mam wrażenie, że to co użytkownicy piszą to trafia w ścianę .

Fakt jest taki - sortowanie nie działa, sam przegapiłem kilka aukcji.

A mam proste rozwiązanie. Powrót do poprzednich ustawień a nowości potestować na innym serwerze i jak zadziała to wprowadzić w życie a nie testować na żywym organizmie

oznacz moderatorów
Meltick
#8 Zapaleniec#

Najważniejszą funkcją ulubionych jest czas do końca licytacji. Lista jest uporządkowana według waszego błędnego mniemania i wszyscy są wkurzeni bo przepadają im licytacje. A ta pseudo "odpowiedz'' na problemy to tak jakby powiedzieć : spiepszaj dziadu, my i tak wiemy lepiej.

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator#

@Meltick to jest niesamowite jak allegro kręci w jednym zdaniu mówiąc, że z ulubionych korzysta 'tylko' 10% użytkowników (to nadal parę milionów ludzi), to zrujnowali to narzędzie tak, że ta liczba spadnie do 1%. A potem usprawiedliwią usunięcie ulubionych tym, że nikt z narzędzia nie korzystał i się nie opłaca go utrzymywać. xD a prezesik wypłaci sobie premię za optymalizację kosztów

oznacz moderatorów
Zwierzakus
#9 Pomysłodawca#

Mam tak samo - sortowanie po "czas do końca" nie działa. Poza tym coś pozmieniali w widoku i teraz sortowanie jest w innym miejscu. Znów zmiana na gorsze.

oznacz moderatorów
Client:44913918
#7 Wielbiciel#

Dokładnie kolego.

Sortowanie chodziło dobrze ale ktoś "poprawił" i jest lipa.

Allegro, pamiętajcie że lepsze jest wrogiem dobrego i jeśli coś działa to sie tego nie psuje, gdzie macie swoich testerów którzy zajęliby się sprawdzeniem nowej funkcjonalności przed jej wprowadzeniem. 
Jeszcze gdyby było opcja Beta, którą użytkownik mógłby sobie wybrać i testować dla was, ale jak widać nawet na to nikt nie wpadł.
Testerzy do wywalenia, "ulepszacze" do przyspieszenia albo do zwolnienia bo nie robią swojej roboty jak trzeba.

Dziękuje, do widzenia.

oznacz moderatorów
adriandiego
#8 Zapaleniec#

Nie no - jakaś masakra. Testowałem tą funkcję grupowania w listach - ale zajmuje to za dużo czasu i przy kończących się ofertach często zapominałem dodać nową do listy. Nie sprawdziło się, więc używałem przeglądania ulubionych po kategoriach w widoku ofert. Mam obserwowanych ofert w zasadzie na maksa ile dopuszcza system - więc w obecnej formie nie da się wyświetlić ofert w kategoriach - na przykład fotografia czy motoryzacja, czy dom - jakich mam najwięcej - muszę pamiętać jak co się nazywało - a tak po prostu się nie da. Co za lemingi to testowały?

oznacz moderatorów
Daniel_92FS
#8 Zapaleniec#

Idealnie pasuje do obecnego stanu "obserwowanych" i podejścia ludzi odpowiedzialnych za ten element. Kamil to Społeczność.

https://www.youtube.com/watch?v=NclHtjj3aWM

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator#

Kolejny błąd. Gdy zmienia się czas do końca licytacji/aukcji z dni na godziny, to znika dokładna data z godziną, o której się kończy. 

2025-08-29 18_51_47.png

Długo jeszcze wam zajmie naprawa tego? 2 tygodnie minęły prawie. Widzę, że na opiniach Google już zmieniliście retorykę i piszecie o przywróceniu niektórych funkcji. Coś słabe te wasze badania. xD 

oznacz moderatorów
cellfreak
#9 Pomysłodawca#

Koszmar. Praktycznie 2 tygodnie nic nie licytowalem, bo przez ten schowek nie mogę kontrolować ofert. 

oznacz moderatorów
allecd
#10 Popularyzator#

ha ha ha - podobnie jak ja 😄

teraz więcej zakupów robię na trzyliterowym serwisie, ale pewnie jakiś kierownik z alle dostał premię :DDDD

oznacz moderatorów
cellfreak
#9 Pomysłodawca#

Przyznam, że przez to wróciłem do e..y i okazuje się, że można tam wyhaczyć fajne perełki. Nie wiem co kupujesz, ale kolekcjonerskich jest tam sporo i cenowo wychodzi to nawet lepiej. 

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator#

@cellfreak możesz utworzyć osobą listę, wrzucić tam oferty i wtedy będzie sortowanie dobre. Ale tam też jest kolejny błąd, bo nikt tego gu**a nie przetestował zanim wrzucił na produkcję - gdy ta sama licytacja wędruje z powrotem na twoją listę (bo kupujący jej nie opłacił) to ZNOWU sortowanie jest zepsute xD Oni to będą naprawiać teraz miesiącami, skoro przed wypuszczeniem tego nie wiedzieli o tak oczywistych błędach, a kolejny gamoń to przyklepał 

oznacz moderatorów
cellfreak
#9 Pomysłodawca#

Przy dodawaniu do listy widzę też zakończone aukcje. Gubię się co jest aktualne co nie....

oznacz moderatorów
Tawez
#7 Wielbiciel#

Wygląda na to, że ostatni programista umiejący sortować po dacie odszedł z firmy albo został zwolniony i jednocześnie jest to na tyle trudna umiejętność, że nie udało się jeszcze odtworzyć tej funkcjonalności.

Nie działa to nigdzie, ani na mobile, ani na desktop.

I na co te optymalizacje i urywanie milisekund przy renderowaniu, skoro renderowane są bezużyteczne listy ofert.

Właśnie przeszła mi koło nosa kolejna licytacja, bo nie mogłem jej szybko znaleźć... z drugiej strony nie wydałem pieniędzy, dzięki **piiip**!

A schowanie filtrów w rozwijanym menu ani nie przyspiesza filtrowania, ani nie ułatwia w zorientowaniu się w aktualnym trybie filtrowania/sortowania (zatrudnianie UXów zaraz po liceum to odważny krok), choć skoro tu niewiele działa, to i tak mała strata.

oznacz moderatorów
darion1
#8 Zapaleniec#

S P O K O J N I E allegro już wie o problemie 😉

oznacz moderatorów