anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięty przez Allegro negatywny kometarz

sadek7
#8 Zapaleniec#
Dzień dobry,

Allegro usunęło mój negatywny komentarz, informując mnie w sposób ogólny dlaczego to zrobiło. 
Nie mogę doszukać się w moim komentarzu wulgaryzmów, sugestii choroby, przestępstwa, czy ujawniania danych.
Możecie mi pomóc w identyfikacji przyczyny usunięcia komentarza - treść poniżej.

Pozdrawiam,
Tomek

Cześć , 
usunęliśmy ocenę i komentarz, które zostały przez Ciebie wystawione dla sprzedającego OleOlepl. 

Dlaczego to zrobiliśmy
Dodany przez Ciebie komentarz zawierał:

• słowo, które zgodnie ze Słownikiem Języka Polskiego PWN jest uznawane za obraźliwe lub wulgarne – dotyczy to również tych słów w innych językach,
• dane osobowe, za pomocą których można zidentyfikować osobę, której dotyczy komentarz,
• słowo, które sugeruje sprzedającemu chorobę,
• słowo, które sugeruje popełnienie przestępstwa,
• zwrot lub link, który ma charakter reklamowy.

Komentarz
Oba zamówione urządzenia są uszkodzone. Zamawiałem nowe. Lodówka ma naprawiany uszkodzony górny róg. wyraźnie różni się od drugiego nieuszkodzonego. pralka ma wgnieciony cały bok od strony frontowej. według sprzedawcy mogę odstąpić od umowy i zapłacić za transport z powrotem oraz ponownie za zniesienie i wniesienie. Nie ma opcji wymiany na towar nieuszkodzony. zdecydowanie odradzam zakupu w OleOle ( przywiezione przez panów z RTV EURO AGD). Wielkie rozczarowanie zakupem w OleOle. ODRADZAM!!!

Przedmioty z zamówienia
Lodówka Polar POB 701E X 308L Srebrna 176 cm
PRALKA WHIRLPOOL BI WMWG 81484 PL 1400OBR/MIN 8KG
Pozdrawiamy
Allegro 

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

LEW433
#21 Demiurg#

Pewnie nie podoba im się nazwa sklepu ale jak tam towar zakupiony? zapytajmy: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

sadek7
#8 Zapaleniec#

Brak w tym logiki, bo komentarz wyświetla się jako cena sklepu, na stronie sklepu. Nazwa sklepu jest jawna, ogólnie dostępna, nie jest danymi osobowymi, a sklep nie jest osobą. Pozdrawiam,

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Wedlug ustawy mozesz zglosic reklamacje a skoro nie wymienia na nowy to odstapienie od umowy z art 27 uk w trybie natychmiastowym dokladnie w tej kolejnosci i ma ci zwrocic kase i sobie odebrac towar 

oznacz moderatorów

sadek7
#8 Zapaleniec#

Dzięki, pozdrawiam,

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@sadek7 Konsultuję Twoje zgłoszenie z zespołem odpowiedzialnym za obszar komentarzy. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

sadek7
#8 Zapaleniec#

OK, dziękuję i pozdrawiam,

oznacz moderatorów

sadek7
#8 Zapaleniec#

w_kiwi Jakie są efekty konsultacji?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@sadek7 Przepraszam, że musiałeś czekać! Otrzymałam informację, że chodzi o fragment ,,przywiezione przez panów z RTV EURO AGD" jest to nazwa własna sklepu więc chodzi o podpunkt niezgodny z regulaminem ,,zwrot lub link, który ma charakter reklamowy."

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@w_kiwi  No tak, RTV EURO AGD to zwrot reklamowy, natomiast OleOle już nie jest?

Co za dziwaczna logika, a jeśli napiszę "Allegro" to już nie będzie reklamy?

Przecież to są nazwy firm działających w Polsce. Więc nie wolno napisać TVP info, TVN  i wielu innych nazw?

Niech się tam u was ktoś czymś  uderzy w pusty...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@br. Chyba antyreklamy bo z tego co rozumiem nie wiadomo komu tą antyreklamę robi albo oleole albo rtv euro agd bo to wyglada jakby oleole nie miało towaru na stanie i kupili u konkurencji ktora przywiozla jakis badziew po demobil

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@az1rael  Przecież  wiadomo ze pisząc negatywny komentarz klient robi antyreklamę Allegro.  Dlatego wprowadzono kary dla sprzedawców którzy mają negatywy lub brak gwiazdek, wprowadzono handel opiniami, mozliwośc usunięcia, edycji itp...

Ktoś na górze sobie wymyślił że Allegro jest super i nie ma złych dostawców, nie ma złych opinii...

I tak musi być.... !!!

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

OleOle i RTV Euro AGD to ta sama firma.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@misiaczekmr @vonNogay o proszę nie wiedziałem czyli to jest już kabaret 

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#10 Popularyzator#

Przecież to ten sam właściciel - EUROnet - czy właściciel wstydzi się swoich marek? 

W sumie się nie dziwię, jak taką kaszanę odstawiają.

Wykasowanie tego komentarza wydaje się skandaliczne.

oznacz moderatorów

sadek7
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za informację. Pozdrawiam,

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

🤣

oznacz moderatorów