Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim
2 lata temu kupiłam telefon na allegro. jak sie okazało od lombardu.
przez 2 lata było z nim wszystko ok. Miesiąc temu dostałam pierwsze powiadomienie od operatora, że telefon zostanie zablokowany jeśli nie zostaną ZAPŁACONE RATY. Myślałam, że to jakiś scam bo ja telefon kupowałam za gotówke, więc temat zlałam.. za tydzien od tego zdarzenia znowu dostałam ta informację. Już się zaniepokoiłam, więc zadzwoniłam pod nr który był tam podany, okazało się, że telefon został wzięty na raty i nie są spłacone, wyjaśniłam sprawe, ale zostało mi stwierdzone, że to moja wina. Byłam totalnie nieświadoma tego co zaszło..
Napisałam do lombardu. Lombard odpisał mi, że dwa lata minęły, więc już nie obowiązuje mnie reklamacja ani zwrot.
Zdenerwowalam się i wprost odpowiedziałam, że ja tak tego nie zostawię i że jesli bedzie trzeba to porusze telewizje i nie będzie ciekawie. Nagle chcieli współpracować. Kazali wysłac zdj tel. I tak zrobiłam. Minęło od tego dnia miesiąc, telefon został totalnie zablokowany, a lombard napisał, że nie bedą odpowiadać za to.
Co mam robic w tym wypadku? tel był warty na 2 lata temu 850zł, sprzedany jako nowy, był zaplombowany, nie ruszony. Oszust sprzedał do lombardu i się wzbogacił, lombard nie poinformował mnie, że jest na raty i także się wzbogacił, a ja jestem poszkodowana. Mam dowód zakupu, że kupowałam u nich za gotówkę, posiadam także wiadomości, jeśli trzeba będzie.. napisałam także do allegro by pomogli, czeka m na aktualną odpowiedź bo tydzien temu jak napisała, odpisali, żebym przeszła sie na policje, zgłosiła to i jeśli dostane papier od nich ze jest prowadzone postępowanie mam się z nimi skontaktować.,.. nie ukrywam, że chciałam się dogadać polubownie, ale chyba się inaczej nie da jak z tą policją? Jak uważacie? na internecie znalazłam art, że to iż 2 lata rekojmi jest to jedno, ale jesli wyjdzie takie bądź inne oszustwo jest dodatkowy rok ochrony kupującego, co na ten temat uważacie? a może kontaktować się z radcą konsumenta?
@Client:50220033 Kupiłaś telefon z wadą prawną , którą sprzedawca przed Tobą zataił , Masz prawo reklamować produkt nawet po 2 latach
trzeba tu wyższej instancji , przygotuj numer transakcji
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:50220033 Kiedy dokładnie dokonałaś zakupu?
w marcu 2023 niestety dnia nie pamiętam
a jest na to jakiś paragraf, artykuł cokolwiek.. bo póki co zostało mi napisane, że za długi okres juz minął i allegro mi nie pomoże
@Client:50220033 Jak już napisałem dwukrotnie - zasięgnij porady u rzecznika praw konsumenta.
@Client:50220033 W tej sytuacji załóż dyskusję ze sprzedawcą. Sprzedający jest odpowiedzialny za tą sytuację. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc.
telefon był kupowany 2023 w marcu, nie mam już niestety w moich zakupach tego zakupu, jedynie co mam to zestawienie w postaci takiej, że go kupiłam, musiałam pobrać to już z archiwum, a jak pisałam wyżej, lombard się tłumaczy cytuję > po konsultacji z szefem , szef nie wyraził zgodę na wymianę ani zwrot ponieważ gwarancja rękojmia już minęła która przysługiwała 2 lata<
@Client:50220033 Allegro Ci już niestety nie pomoże. Minęło za dużo czasu.
Udaj się po poradę do lokalnego rzecznika praw konsumenta.
Ale temat jest zatajony, a co z art 568 z kodeksu cywilnego?
@Client:50220033 Tak jak napisałem - udaj się do rzecznika praw konsumenta i poproś o poradę.
Jeśli sprzedający nie chce sprawy załatwić polubownie to niestety ale najpewniej bez sprawy w sądzie się nie obejdzie.
@Client:50220033 allegro Ci nie pomoże , napisz do sprzedawcy , że telefon posiada wadę prawną , którą przed Tobą zataił , opisz swoje żądania pod presją zgłoszenia oszustwa na policję , jak Masz jeszcze SMS-y od operatora to je zachowaj , wiadomości od sprzedawcy również .
informowani byli od razu o policji, ale nic sobie z tego nie zrobili
To lombard, są przyzwyczajeni, że ich się straszy Policją.
Pójdź do rzecznika praw konsumenta. Koniecznie.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @matt_rose @msniezek
Kto to oznaczył jako rozwiązanie🤔, przecież po dwóch latach nie można założyć dyskusji😉
@KOGIEL_T nie wiem, ale już oznaczyłam odpowiedź komis-bell jako rozwiązanie.
Bardzo mi przykro @Client:50220033, ale my rzeczywiście nie będziemy w stanie pomóc, ponieważ zgodnie z Ustawą o prawach konsumenta, kupujący ma 2 lata na zgłoszenie niezgodności towaru z umową, a ten czas już minął.
W takiej sytuacji rzeczywiście warto skorzystać z porady rzecznika praw konsumenta. Oczywiście udzielimy wszystkich potrzebnych informacji, aby pomóc Ci w tej sprawie.
W przypadku wady prawnej, termin ten liczy się od dnia uzyskania wiarygodnej informacji o wadzie prawnej rzeczy.
Art 576 KC
Do wykonywania uprawnień z tytułu rękojmi za wady prawne rzeczy sprzedanej stosuje się przepisy art. 568 § 2-5, z tym że bieg terminu, o którym mowa w art. 568 § 2, rozpoczyna się od dnia, w którym kupujący dowiedział się o istnieniu wady, a jeżeli kupujący dowiedział się o istnieniu wady dopiero na skutek powództwa osoby trzeciej - od dnia, w którym orzeczenie wydane w sporze z osobą trzecią stało się prawomocne.
@pecela @Client:50220033 konsultuję to jeszcze z działem prawnym, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.