Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
W dniu dzisiejszym dostałem od allegro prośbę o weryfikacje tożsamości.
Ponieważ email był dziwny wszedłem bezpośrednio na moje konto i tutaj pojawił się ostrzeżenie o konieczności weryfikacji.
Uruchomiłem aplkację z linku allegro.
Nie robię tego pierwszy raz ale system nie akceptuje uplodowania zdjęć wymaga skorzystania z QR kodu i uruchomienia aplikacji na komórce.
I tutaj robi się dziwnie onfido PRZEZ KOD QR ( aplikacja która nadzoruje ten proces ) karze przesłać SMS aby uzyskać dostęp do Ftness Topmzime trochę się zdziwiłem ale mój operator poinformował mnie o limicie na SMS premium !!!
Przejrzełam biling i mam SMS za 30,75 na numer 4892585 !
KTO I KIEDY ODDA MI TE PIENIĄDZE.
Czy allegro każe nam płaci za to że się poddajemy weryfikacji ?!!
Ponieważ była jeszcze inna opcja czyli wysłanie linku na SMS, uruchomiłem link, poszłem tą drogą, zgodnie z aplikacją zrobiłem dwa zdjęcie dowodu oraz zdjęcie twarzy,
PYTANIE KTO JEST WŁAŚCICIELEM MOICH DANYCH OSOBOWYCH I GDZIE ONE IDĄ !!!
Nic się nie płaci za przesłanie, a wszelkie opłaty to oszustwo. Dałeś się po prostu nabrać.
A link prowadził do fałszywej strony.
Ale wejście jest/było przez portal allegro !
Jeśli jest to oszustwo to sankcjonowe przez allegro !
@olaph allegro z czyms takim na pewno nie ma nic wspólnego. Może to była jakaś fałszywa strona allegro. Zmieniłbym natychmiast hasło i ustawił logowanie dwustopniowe.
Strona w linku na stronie jest prawidłowa
https://salescenter.allegro.com/business-account/re-verification/company-verification
Poza tym drugi raz weszłem bezpośrednio przez allegro
Ponieważ wchodziłem przez QR code system zapiasł link, zrzut powyżej
LInk który dostałem przez SMS a nie QR code i doprowadził do werfikacji, bo w tej chwili allegro sprawdza czyli dostało dane ( tak jest na stronie z informacjami o moim koncie ) ) wygląda tak samo tylko literki w linku inne
@olaph Zwyczajnie dałeś się naciąć klikając w jakiś dziwny link.
Allegro nie ma z tym nic wspólnego 😉
Jest jedno ale ... te linki które są powyżej były czytane z aplikacji allegro i nadal naciągają ...
Dlaczego link allegro do weryfkacji wygląda tak samo ?!
Łatwo powiedzieć naciągnąć ... ale pytanie jak ... aby ktoś nie został trafiony tak samo
Niestety kolejne forum na którym nikt nie zastanawia się nad problemem tylko podaje z góry odpowiedź
LInk wg mnie prawidłowy który doprowadził do postępu w weryfikacji
Mam komunikat od allegro
"Po zweryfikowaniu dodanych osób przekażemy dane Twojej firmy do operatorów płatności dla pełnego potwierdzenia."
: https://id.onfido.com/XXULUVZT
Może dziwny ale inaczej nie zrobisz weryfikacji .... u góry fake a może nie ...
Można prosić o pomoc. Sytuacja, nietypowa, ciekawa!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak poprosić moderatora , niestety kliknąłem i mój problem jest rozwiązany a tego nie da sie cofnąć
Oba linki są poprawne, ale żaden z nich nigdy nie żąda nigdy jakiejkolwiek zapłaty za weyfikację tożsamości. Wygląda, jakby coś wywołało fałszywą stronę lub jakąś reklamę.
Jeżeli chodzi o kod QR, to powinien otworzyć on dokładnie tą samą stronę co link przysłany SMS-em. Być może to apka to odczytu kodów QR wyświetliła reklamę (niektóre darmowe tak mają, czasem dość nachalnie).
A Ftness Topmzime nie ma nic wspólnego z Allegro czy Onfido.
LInk na emailu od jakoby allegro do weryfikacji to
czy to jest scam, może ktoś to zweryfikować ?