anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiarygodność ofert - oryginalność towaru

atechnik_sklep
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Chciałem kupić dalmierz - przykładowo "bosch glm 40" Wyszukiwarka Allegro podaje wynik gdzie połowa ofert jest w dziwnych cenach i pochodzi o sprzedawców z dalekiego wschodu.

W jaki sposób Allegro sprawdza oryginalność sprzedawanego towaru - zdjęcia z logo Bosch ale cena 177 zł sugeruje, że produkt z oferty nawet nie stał koło oryginału. Inne w cenie 245 zł itp. też zapewne oryginału nie widziały ;).

Marka (z tych ofert) - inny (hdd123)5641), inny (inna)), inny (hdd123)), inny (zjh6585), inny (yingbo)

To jest lanie na klienta! Weźcie się w tym Archeo za sensowne rzeczy i wypleńcie ta patologię. 

Jak szukam "bosch glm 40" to powinienem dostać produkt, którego szukam a nie nędzne podróbki!

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

drekenzes
#17 Koryfeusz#

Nie wiem po co serwisowi ci chińscy sprzedawcy, sam szajs i tylko zaśmiecają wyszukiwarkę. Tandeta, podróbki i ogólnie syf z dostawą za miesiąc nie wiadomo czego. Chcą zniechęcić kupujących do zakupów na Allegro?

az1rael
#21 Demiurg#

1 odpowiadając na twoje pytanie - nie sprawdza

2 jak chcesz coś znaleźć to allegro zrąbało ost wyszukiwarkę polecam z paska google wpisać nazwę przedmiotu z dopiskiem allegro

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Tu Cię zaskoczę ale allegro ich wspiera. Rękami i nogami broni się przed wszelkimi pomysłami ograniczającymi wyszukiwania towarów z zagranicy. Posty z prośbami o zwykły filtr "wysyłka z Polski " są tu co tydzień, a allegro ma je gdzieś. Zdaje się‚ że jakiś geniusz marketingu wpadł na pomysł że mają tu sprzedawać wyłącznie najwięksi + Chińczycy. Teraz wchodzi sobie taki chińczyk, zaciąga gotowe oferty z katalogu i w 2 dni ma tysiące ofert (nie ważne że nawet koło tego na zdjęciu nie stały). Wyszukiwania są tym zawalone. Raz na apce też dalmierz próbowałam znaleźć - efekt nie kupiłam wcale... Jak wiele rzeczy zresztą coraz częściej. 

Jak allegro sprawdza orginalność. Allegro nie ma ekspertów mogących cos takiego sprawdzić. Polakowi potrafią pościągać aukcje po zwykłym zgłoszeniu konkurencji i nawet wysłanie dowodów zakupów od hurtowni nieraz sprawy nie rozwiązuje. Było tu w tym roku kilka takich tematów sprzedawców. Za to w handlu Chińskim konsekwentnie problem ignorują.

oznacz moderatorów

Client:112604949
#11 Animator#

@AnnaG-Antyki "Posty z prośbami o zwykły filtr "wysyłka z Polski " są tu co tydzień, a allegro ma je gdzieś."

Nie chcę ich bronić, ale ten filtr istnieje pod nazwą "dostawa z Polski". Jest on tylko w niektórych kategoriach. Zgłaszajcie lepiej, gdzie ten filtr chcecie mieć to może was posłuchają. Kiedy po raz n-ty zgłaszacie im dodanie funkcjonalności, która istnieje - to będą was zlewać.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ależ oni doskonale o tym wiedzą. A poza tym dostawa z Polski to nie zawsze to samo, czasem taka ma adres do zwrotu w Chinach...

oznacz moderatorów

Client:112604949
#11 Animator#

@atechnik_sklep "W jaki sposób Allegro sprawdza oryginalność sprzedawanego towaru"

Wcale. Nigdy tego nie obiecywała sprawdzać ani nie ma żadnego obowiązku tego robić.

oznacz moderatorów