anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam, sprzedający zgodził się na zwrot produktu, nie mogę zwrócić produktu, opcja Zwróć Zakup jest

Krzytsztof
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_    Witam, sprzedający zgodził się na zwrot produktu, nie mogę zwrócić produktu, opcja Zwróć Zakup jest nie aktywna. Proszę o pomoc.
Screenshot_1.jpg

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Krzytsztof po pół roku niema możliwości wygenerować zwrotu przez allegro. Nie twórz nowych wątków.

oznacz moderatorów

Krzytsztof
#9 Pomysłodawca#

Czy sprzedający może mi taki kod/etykietę utworzyć?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Krzytsztof W tej sytuacji skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym i ustal warunki dostawy. Wygeneruje dla Ciebie etykietę lub zasugeruje, abyś odesłał produkt na koszt własny. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Krzytsztof @Koszt zwrotu - w przypadku odstąpienia od umowy - jest zawsze po stronie kupującego. 

Wejdź na stronę jakiego brokera kurierskiego i wygeneruj etykietę.

Chyba że to reklamacja - wtedy ten koszt ponosi sprzedający. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@Krzytsztof A co, po pół roku chciałbyś jeszcze darmowy zwrot? Kuriera sobie sam opłacasz i wysyłasz na swój koszt. Zgoda na zwrot nie oznacza, że ktoś ci będzie to dodatkowo za darmo sponsorował.

Krzytsztof
#9 Pomysłodawca#

Może jednak Bedzie darmowy, korespondencie w dyskusji prowadzę ze sprzedającym, już od samego rana.

"tlumiki-gruchot 5 kwietnia 2025 09:20
końcówki sa wspawane ze nie będzie nic naciągać proszę zrobić zwrot i odesłać ma pan darmowy zwrot pozdrawiam"
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Krzytsztof @Ja nie wiem ile razy można pisać to samo 🙉 

Jeśli składasz reklamację - sprzedający musi odebrać towar na swój koszt. 

Jeśli chcesz zwyczajnie zrezygnować z zakupu - Ty ponosisz tego koszt. 

Nie ma nic za darmo. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@Krzytsztof Zapewne sprzedawca nie zauważył, że pytanie było o zwrot zakupu sprzed 5 miesięcy.... Przez Allegro darmowego zwrotu nie będzie. To nie reklamacja, więc przy niedużej wartości i 5 miesiącach na pewno nie podeśle ci darmowej etykiety... Ale życzę powodzenia i dalszego dogadywania się 😉