anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wulgarne odzywki sprzedajacego

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, zwracam się z pytaniem o to jak wygląda kwestia weryfikacji przez Allegro obrażania kupującego przez sprzedawcę. Kilka dni temu kupiłem towar, dotarł uszkodzony i marnej jakości. Postanowiłem odezwać się do sprzedającego z prośbą o wymianę na nowy bez wad. Okazało się, że produkt był „ostatnim” więc zdecydowałem o odstąpieniu od reklamacji i zaakceptowaniu towaru z wadami. Zwróciłem sprzedającemu KULTURALNIE uwagę, że powinien zwracać większą uwagę na jakość i sposób pakowania towaru. 

W odpowiedzi przeczytałem, że „robię kupę na chodniku” a on nie ma czasu sprawdzać jakości bo sprzedaje tego tysiące. 

Czy istnieje jakakolwiek możliwość by ktoś zwrócił Panu uwagę, że takie odzywki nie powinny mieć miejsca?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

VinciShop
#7 Wielbiciel

Tak właśnie wygląda dzisiejsze allegro oraz dużo nowych biznesmenów na tym portalu. 

oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Wczoraj zauważyłem, że minęło mi 21 lat odkąd jestem na Allegro. Przyznam, że z roku na rok jest ciężej. Jakikolwiek zakup to obawy. O jakość, o kontakt a potem ewentualną pomoc. Nie wiem z czego to wynika…

oznacz moderatorów

VinciShop
#7 Wielbiciel

Ja niestety mam problemy ze sprzedającymi, kupującymi i na dodatek allego jeszcze dokłada swoje. Niestety tak już będzie i trzeba się przyzwyczaić. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No jak to z czego z polityki Allegro. Ucinają kontakt gdzieś się da, a nuż byś poza kupił. Wspierają wielkie firmy i utrudniają działanie tym malutkim. A kto wiecej czasu na jednego klienta poświęci? Gigant mający setlki transakcji dziennie i nie pracujący w weekendy czy jednoosobowa zasuwająca 24/7?

Wyszukiwarki wspieraja sprzedawców wystawiających wielkie ilosci sztuk (choć na stanie nawet części nie mają). 

Chińczyk z zerową ilością komentarzy jest wyświetlany wyżej niz malutka firma, której raz w roku przytrafił się negatyw...

Liczy się obrót. Nie klient, nie sprzedawca, nie czyjekolwiek zadowolenie.

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Także tego… dostałem 10 monet, a Panu napisano w dyskusji, żeby nie był wulgarny, bo to nie pomoże w rozwiązaniu problemu… tyle, że problemem była wulgarność… a nie pieniądze… nie wiem czemu tak trudno to zrozumieć… co się dzieje z tym światem… 🤦🏻‍♂️

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@SonarMtb tak, mamy możliwość upomnienia sprzedającego. Napisz do nas przez formularz i prześlij zarzuty ekranu z obraźliwymi wiadomościami od sprzedawcy. Doradca zweryfikuje sprawę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam niestety otwartą dyskusję z tym Panem co uniemożliwia mi napisanie bezpośredniej wiadomości. Chatbot przekierowuje rozmowę do dyskusji i w zasadzie uniemożliwia mi kontakt bezpośredni. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SonarMtb gdzie sprzedający przesłał te niekulturalne wiadomości? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

W rozmowie bezpośredniej w panelu dyskusji. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SonarMtb widzę, że w dyskusji już się wypowiadaliśmy. Jeżeli wiadomość o której wspomniałeś była przesłana przez centrum wiadomości, to żeby ją odczytać na stronie głównej kliknij ikonę dymków czatu (prawy górny róg obok powiadomień). W centrum wiadomości będziesz miał możliwość przejścia do konwersacji ze sprzedawcą. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Pan sprzedający mnie teraz sądem straszy. Robi się ciekawie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Sorki tematy pomyliłam xD

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SonarMtb  a napisał z jakiego paragrafu 🤔

oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Że jak moje nieprawdziwe działania lub informacje (czyli prośba do Allegro o nauczenie Pana kultury) przyniosą im szkodę to skierują sprawę na drogę sądową. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SonarMtb "straszenie sądem" to nie jest straszenie w dosłownym tego słowa znaczeniu. 

Żyjemy w wolnym kraju i jeśli ktoś uważa, że jego prawa zostały naruszone ma prawo dochodzić swoich racji na drodze sądowej. 

Aczkolwiek - szansa, że sprawa faktycznie trafi do sądu jest w zasadzie niemal zerowa.

oznacz moderatorów

SonarMtb
#1 Nowicjusz

Ależ jasne. Tyle że sytuacja jest kuriozalną. Od samego początku. 

oznacz moderatorów