anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wykradzione dane i zablokowane konto

Aspe
#7 Wielbiciel#

NA początku wspomnę że mam konto na allegro od 22 lat. Kilka miesięcy temu dostałem wiadomość, że mam zablokowane konto, udało mi się na czacie ustalić że podobno mam 2 konta i z tego powodu konto zablokowano. Po wymianie dużej ilości wiadomości udało mi się ustalić, że faktycznie ktoś się pode mnie podszywa, tzn. zgadzają się wszystkie dane oprócz adresu mailowego. Co ciekawe ktoś zamówił z tego konta kilka drobnych rzeczy ale za wszystko zapłacił, po adresie mailowym można przypuszczać że to Azja. Dzięki temu że na tym fałszywym koncie był mój numer telefonu, udało mi się na nie dostać i jedyne co mogłem zrobić to złożyłem od wewnątrz wniosek o likwidację, niestety trwa to 6 miesięcy. Ale teraz najlepsze. Przerzucam się z allegro wiadomościami w których oni twierdzą że czegoś nie dopełniłem i konto nie zostanie odblokowane, ale nie chcą napisac mi dokładnie o co chodzi i czego brakuje. Zwykłe formułki że nie spełniono wymogów odblokowania, jak pytam jakich - to cisza. Oczywiście nie można z nikim porozmawiać i za każdym razem ktoś inny odpowiada na wiadomość, ostatnio pan Michał Dawidowicz uprzejmie zasugerował mi nawet żebym przestał zawracać im głowę i przesłał link do usunięcia konta które jak wspomniałem mam do ponad 20lat. Ciekawa firma i ciekawy sposób rozwiązywania problemów. Tak czy inaczej od kilku miesięcy robie zakupy u konkurencji i to jest ok. Nie mogę natomiast zablokować maili z ofertami allegro które codziennie mnie atakują.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:35386082
#13 Ambasador#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tu pewnie allegro popełniło błąd i dlatego ten wniosek"wisi", nie jest trudno podszyć się pod czyjeś konto, wiemy tu o tym coś.

oznacz moderatorów

Aspe
#7 Wielbiciel#

bardzo pomogli mi ludzie na czacie ustalić co jest grane, ale oni mogli pomóc tylko do pewnego etapu, później ci od bezpieczeństwa nawet na sekundę nie pochyli się nad realnym rozwiązaniem problemu. Wymiana maili jak z bootami.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, dział bezpieki jest poza kontrolą, kto i co i jak robi pewnie nie wie nikt.☹️

oznacz moderatorów