anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana dowodu osobistego

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Takie pytanko czy po wymianie dowodu osobistego trzeba cos zgłaszać do allegro celem ponownej weryfikacji czy samemu czekać na taki kolejny wymóg i wtedy podać nowy numer dokumentu?. Druga sprawa to czy narzuconej weryfikacji aukcje będą normalnie aktywne czy czasowo mogą zniknąć? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kolekcjoner608 

Dane powinieneś zaktualizować jeśli posiadasz na koncie usługę finansową np. Allegro Pay.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro pay to wiadomo. Bardziej chyba ciekawi nas weryfikacja na koncie sprzedającego. Akurat też mnie temat dotyczy. Mam dowód ważny do 18 lutego. Nowy dowód powinnam móc odebrać 16 lutego. Z Allegro nie mam póki co żadnej informacji. Ale np. Payu na Ol. weryfikację zawołało już 18 stycznia więc tylko czekam kiedy tu też zawołają... Choć fakt nie zablokowali narazie sprzedaży i wpływów i piszą o 60-dniowym terminie... Jak to realnie wygląda na Allegro?

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@AnnaG-Antyki Jak Allegro zawoła o weryfikację i nie chcesz mieć blokad, to weryfikacje robisz przez mObywatela. Można to zrobić na dwa sposoby - jak masz nowy dowód z warstwą elektroniczną, to podajesz kod plus przyłożenie dowodu do telefonu lub skanowanie kodu Qr (dla tych co nie chcieli warstwy elektronicznej w dowodzie). Taka weryfikacja trwa kilka minut i do 10 minut masz zatwierdzone na Allegro, bez blokad, czekania, proszenia się o rozpatrzenie, wysyłania skanów dowodu wraz z kontrolą żywotności itd.

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@drekenzes właśnie utknąłem przed wyborem czy wnioskować z warstwą czy bez elektronicznej. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bierz z warstwą. Przynajmniej mnie raz na rok podpis kwalifikowany gdzieś potrzebny, a w mobywatelu podobno z warstwą jest 5 za darmo. Bo tak to tylko pojedyncze płatne na szafirze. Przynajmniej mnie to przekonało...

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@AnnaG-Antyki  napisał(a):

Bierz z warstwą. Przynajmniej mnie raz na rok podpis kwalifikowany gdzieś potrzebny, a w mobywatelu podobno z warstwą jest 5 za darmo. Bo tak to tylko pojedyncze płatne na szafirze. Przynajmniej mnie to przekonało...

@AnnaG-Antyki Jak masz warstwę, to za darmo możesz podpisać do 5 dokumentów miesięcznie.

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki no właśnie mnie potrzebny ten kwalifikowany tylko do BDO dla załącznika pomocy deminimis, w tamtym roku kupowałem szafira jednorazowo w banku, a teraz jest w mobywatelu aż 5 gratis, zdziwiłem się że muszę mieć nowy dowód, więc taktycznie wezmę z warstwą elektronicznie. 

Tak przy okazji w tym roku popisałem profilem zaufanym, nie wiesz czy to zaakceptują w BDO?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

I to jest dobra informacja. Dzięki:)