anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyszukiwarka i jej działanie

MAMY ROZWIĄZANIE!
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ogarnijcie to w końcu!!! Z każdym wyszukiwaniem jest problem... Naprawdę Wam nie wstyd po takim czasie!!!

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Prosze bardzo korzystając z dwóch filtrów smart oraz darmowa dostawa mam 2 oferty woreczków, których nawet nie szukałam. Chciałam normalną folię.

Screenshot_16.png

Przy filtrze ustawionym na sam SMART mam 2 strony wyników.

Screenshot_17.png

Używając tylko filtra darmowa dostawa mam tylko 8 wyników.

Screenshot_18.png

Od kiedy zwiększenie opcji dostawy zmniejsza ilość wyników???? Robiecie sobie wiecznie jaja z kupujących...

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Jeśli uważasz, że podczas wyszukiwania pojawiają się błędy to proszę o wysłanie linków do listingu i wtedy zgłoszę taką nieprawidłowość. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek 

Folia Bąbelkowa 30cm - Niska cena na Allegro

Proszę bardzo. Czyżby weekendzik już w głowie? Przecież wejście na główną stronę Allegro. Wpisanie w wyszukiwarkę "folia bąbelkowa 30cm" i pobawienie się 2-ma filtrami będącymi na wierzchu zajęło, by Ci tyle samo czasu co napisanie tego posta, a znając Was problem nie tylko folii dotyczy lecz wszystkiego 🤣

I co znaczy to jeżeli uważasz? Twoim zdaniem przy obydwu filtrach dostawy gdzie wyszukiwarta ma pokazać oferty zarówno ze smartem jak i darmową wysyłką system ma jakiekolwiek prawo pokazywać mniej ofert niż przy tylko jednym filtrze?

Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Czyżby uszczypliwości były u Ciebie na porządku dziennym? Odpuść sobie proszę takie teksty w moją stronę - są kompletnie nie na miejscu. Jeśli masz do nas pytanie, to Twoim obowiązkiem jest podanie wszystkich informacji potrzebnych do jego wyjaśnienia.

Jeśli oczekujesz, że rozmowa będzie prowadzona w uszczypliwym tonie, to uprzedzam, że nie prowadzi to do żadnych sensownych relacji. Tylko rzeczowa i spokojna wymiana pozwala nam dojść do konkretnych, wartościowych odpowiedzi.

Skonsultuję sprawę i wrócę z informacją.

Dobrego dnia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie mam pytania. Zgłaszam prościutki do sprawdzenia błąd, taki, który powinniście wykryć jeszcze w fazie testów jakieś 4 lata temu...

Nie jestem testerem, nie mam obowiązku testować za Was. Żaden kupujący nie ma obowiązku testować czegoś za darmo. Nikt mi za to nie płaci.

A skoro już muszę znowu w to zaglądać to przy okazji proszę bardzo. 

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na Allegro

Oba filtry - 10 stron.

Screenshot_19.png

Filtr tylko na smart - stron 78...

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na AllegroScreenshot_19.png

Filtr tylko na darmową dostawę - stron 10. 

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na Allegro

Screenshot_20.png

Czyli ewidentnie błąd ogólny. 

Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Skonsultuję sprawę i wrócę z informacją.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam z odpowiedzią.

Naszym zdaniem to działa tak, że aby się podczas filtrowania pojawiła dana oferta musi ona spełniać dwa warunki czyli mieć darmową dostawę i Smart!. To nie działa tak, że wtedy pojawi się oferta osobno, która nie ma Smart!, a ma darmową dostawę.

Dodatkowo dodanie filtrów do wyszukiwania właśnie tak działa, ze zawęża ilość ofert, bo musi ona spełniać wszystkie wybrane filtry wyszukiwania.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To skasujcie w ogóle możliwość zaznaczenia tam więcej niż jednego filtra naraz, bo to wprowadza w błąd! Nigdzie nie ma takiej informacji, że to ma tak dziwacznie działać. Jak zaznaczam oba tzn, że interesują mnie oferty z obydwojgiem parametrów. Jedno dla mnie licho przy stałych zakupach typu: folia bąbelkowa czy kawa czy dostawa będzie ze smarkiem czy na koszt sprzedawcy, bo nie przewiduję zwrotu...