anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyszukiwarka i jej działanie

MAMY ROZWIĄZANIE!
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ogarnijcie to w końcu!!! Z każdym wyszukiwaniem jest problem... Naprawdę Wam nie wstyd po takim czasie!!!

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Prosze bardzo korzystając z dwóch filtrów smart oraz darmowa dostawa mam 2 oferty woreczków, których nawet nie szukałam. Chciałam normalną folię.

Screenshot_16.png

Przy filtrze ustawionym na sam SMART mam 2 strony wyników.

Screenshot_17.png

Używając tylko filtra darmowa dostawa mam tylko 8 wyników.

Screenshot_18.png

Od kiedy zwiększenie opcji dostawy zmniejsza ilość wyników???? Robiecie sobie wiecznie jaja z kupujących...

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Jeśli uważasz, że podczas wyszukiwania pojawiają się błędy to proszę o wysłanie linków do listingu i wtedy zgłoszę taką nieprawidłowość. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek 

Folia Bąbelkowa 30cm - Niska cena na Allegro

Proszę bardzo. Czyżby weekendzik już w głowie? Przecież wejście na główną stronę Allegro. Wpisanie w wyszukiwarkę "folia bąbelkowa 30cm" i pobawienie się 2-ma filtrami będącymi na wierzchu zajęło, by Ci tyle samo czasu co napisanie tego posta, a znając Was problem nie tylko folii dotyczy lecz wszystkiego 🤣

I co znaczy to jeżeli uważasz? Twoim zdaniem przy obydwu filtrach dostawy gdzie wyszukiwarta ma pokazać oferty zarówno ze smartem jak i darmową wysyłką system ma jakiekolwiek prawo pokazywać mniej ofert niż przy tylko jednym filtrze?

Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Czyżby uszczypliwości były u Ciebie na porządku dziennym? Odpuść sobie proszę takie teksty w moją stronę - są kompletnie nie na miejscu. Jeśli masz do nas pytanie, to Twoim obowiązkiem jest podanie wszystkich informacji potrzebnych do jego wyjaśnienia.

Jeśli oczekujesz, że rozmowa będzie prowadzona w uszczypliwym tonie, to uprzedzam, że nie prowadzi to do żadnych sensownych relacji. Tylko rzeczowa i spokojna wymiana pozwala nam dojść do konkretnych, wartościowych odpowiedzi.

Skonsultuję sprawę i wrócę z informacją.

Dobrego dnia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie mam pytania. Zgłaszam prościutki do sprawdzenia błąd, taki, który powinniście wykryć jeszcze w fazie testów jakieś 4 lata temu...

Nie jestem testerem, nie mam obowiązku testować za Was. Żaden kupujący nie ma obowiązku testować czegoś za darmo. Nikt mi za to nie płaci.

A skoro już muszę znowu w to zaglądać to przy okazji proszę bardzo. 

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na Allegro

Oba filtry - 10 stron.

Screenshot_19.png

Filtr tylko na smart - stron 78...

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na AllegroScreenshot_19.png

Filtr tylko na darmową dostawę - stron 10. 

Kawa Ziarnista 1kg - Niska cena na Allegro

Screenshot_20.png

Czyli ewidentnie błąd ogólny. 

Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AnnaG-Antyki 

Skonsultuję sprawę i wrócę z informacją.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek   Cytat:  "Twoim obowiązkiem jest podanie wszystkich informacji potrzebnych do jego wyjaśnienia."

Obawiam się że pomylił Pan stanowiska, to  my  użytkownicy, mamy kupować, sprzedawać  i płacić  za udostępnienie stron.  Natomiast  waszym obowiązkiem jest maksymalne ułatwienie  tej działalności,  wszystkim,  sprzedającym i kupującym.

Udostępnienie informacji że  wyszukiwarka działa nieprawidłowo jest informacją  wystarczającą.  Możecie zatrudnić testerów,  na pewno znajdą  zgłaszane błędy  i wspólnie naprawicie.

To na zatrudnionych testerów będzie mógł pan krzyczeć że  żle wykonują obowiązki.

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@br. przecież właśnie to robią, nie wiesz że najlepszymi testerami bo darmowymi są użytkownicy?

można im wciskać bajki że wszystko działa albo że nie potrafią się posługiwać opcjami i robić dalej swoje.

Ileż razy przecież tak było że allegro wprowadzało jakąś "zmianę" bez uprzedzenia i rozkładała się sprzedaż czy wysyłka, potem zmiany wycofywali ale żadnego "przepraszam" nie było. To wszystko w ramach testów.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam z odpowiedzią.

Naszym zdaniem to działa tak, że aby się podczas filtrowania pojawiła dana oferta musi ona spełniać dwa warunki czyli mieć darmową dostawę i Smart!. To nie działa tak, że wtedy pojawi się oferta osobno, która nie ma Smart!, a ma darmową dostawę.

Dodatkowo dodanie filtrów do wyszukiwania właśnie tak działa, ze zawęża ilość ofert, bo musi ona spełniać wszystkie wybrane filtry wyszukiwania.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To skasujcie w ogóle możliwość zaznaczenia tam więcej niż jednego filtra naraz, bo to wprowadza w błąd! Nigdzie nie ma takiej informacji, że to ma tak dziwacznie działać. Jak zaznaczam oba tzn, że interesują mnie oferty z obydwojgiem parametrów. Jedno dla mnie licho przy stałych zakupach typu: folia bąbelkowa czy kawa czy dostawa będzie ze smarkiem czy na koszt sprzedawcy, bo nie przewiduję zwrotu...

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki  ja też myślałem, że to działa tak jak tutaj 

KOGIEL_T_0-1764169496487.png

albo tutaj

KOGIEL_T_0-1764169708523.png

że im więcej "ptaszków" tym więcej aukcji😉

ale @gdvorek  uważa, że jak zaznaczę I5 oraz I3, to nie wyświetli się nic, no bo jeden procesor nie może być jednocześnie piątka i trójką  , no może jedynie w przypadku kiedy I5 identyfikuje się jako I3😁

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bo to jest kompletnie bezsensowne.

Nie mam smarta to szukam z darmową dostawą. Mam smarta i chce mieć darmowy zwrot to szukam samych ze smartem. Mam smarta i nie zależy mi na zwrocie to rozszerzam wyszukiwanie o darmowa wysyłkę. Wszystko inne jest bezsensowne i wprowadza w błąd. Nie widzę absolutniego żadnego powodu do zawężania wyników do obu metod, bo te ze smartem i tak wszystko posiadają...

I potem sie dziwić, że nic znaleźć nie można...

#7 Wielbiciel

Jeśli w Filtrach zaznaczę Stan "nowe" i "używane", to też pojawią się oferty spełniające oba warunki?🤔

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Hangingman  no pewnie😉, przecież @gdvorek  napisał jak to widzi Allegro 😁

KOGIEL_T_1-1764198699995.png

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

Wyszukiwarka allegro to twór którego już sami twórcy nie rozumieją tylko dopasowują odpowiedzi do tego jak aktualnie działa (lub nie).

Przecież to żenada dać wyszukiwanie po faktycznych słowach kluczowych, algorytmy muszą zaprezentować nie związane z tematem oferty promowane, oferty na podstawie historii zakupów, przeglądania, ciasteczek, babeczek, wczorajszej pogody i maila prezesa w którym naciska na większe zyski.

oznacz moderatorów