anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z winy inpostu nie otrzymam paczki terminowo

agunia20
#7 Wielbiciel#

Inpost przyjął wczoraj moją paczkę do oddziału i nie ruszyła dalej. Powinnam ją otrzymać dzisiaj. Sprzedawca wysłał wczoraj wczesnym popołudniem i powinna dzisiaj do mnie dotrzeć a od wczoraj od 16.38 ma status "Przyjęta w oddziale InPost". Potrzebowałam pilnie na dzisiaj dlatego zamówiłam u tego sprzedawcy. Sprzedawca wysłał terminowo a Inpost opóźnia. Więcej nie wybiorę dostawy tą głupią niby polską firmą i nie polecam innym.

oznacz moderatorów
59 ODPOWIEDZI 59

fox_paws
#16 Inspirator#

@agunia20 Nie powinnaś. InPost nie gwarantuje doręczenia w jeden dzień. Więcej, żaden przewoźnik tego nie gwarantuje.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

A właśnie że powinnam. Niby z jakiego powodu paczka nie ruszyła dalej tylko już prawie dobę ją przetrzymują w oddziale? Choć ja się domyślam z jakiego, jest mała i ją przeoczyli. A to tylko jeszcze gorzej o nich świadczy.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@agunia20 Mówisz jedynie o przewidywanym terminie doręczenia - jak sama nazwa wskazuje termin przewidywany to nie jest termin gwarantowany. 

Dla inpostu gwarantowany termin doręczenia to D+3 - czyli dzień nadania + 3 dni robocze.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@komis-bell @agunia20 Zacznijmy od tego, że to jest przewidywany przez Allegro, a nie przewoźnika termin doręczenia. Bo Allegro prezentuje termin "korzystniejszy dla klienta"

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@komis-bell 

To zależy czy to Inpost, czy Allegro Inpost.

Dla Inpostu termin przewidywany to 2 dni robocze, a gwarantowany - 5 dni roboczych.

Natomiast dla Allegro Inpost, termin deklarowany to jeden dzień roboczy, nie ma zaś terminu gwarantowanego. Gdzieś kiedyś znalazłem w  jakiejś tabelce na Allegro, że termin gwarantowany to 60 dni (Allegro miało tabelkę z terminami doręczeń poszczególnych przewoźników z podziałem na termin deklarowany i gwarantowany, ale nie mogę tego ponownie znaleźć).

oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

@pecela Nie wiem czy inpost czy allegro inpost. Jest w ogóle takie rozróżnienie bo ja nie zauważyłam tego nigdzie na allegro?

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@agunia20 

Regulamin usługi Allegro Kurier Inpost § 7 ust. 2:

Operator deklaruje doręczenie Paczki w dni robocze terminie deklarowanym D+1, co nie jest terminem gwarantowanym w rozumieniu prawa pocztowego.

Allegro Kurier Inpost i Inpost Kurier to dwie różne usługi.

oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

@pecela Ja wybrałam paczkomat inpost. Przy wybieraniu sposobu dostawy nie ma czegoś takiego jak allegro inpost.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@agunia20 Na pewno lepiej świadczy usługi Allegro One - dostawa dzisiaj, dla którego gwarantowany termin dostarczenia to... 2 dni robocze.
Paczki z pozostałych usług tego przewoźnika dwóch dni potrzebują na rozpoczęcie podróży...

oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

No zobaczymy co będzie się działo dalej. Zakładam że jutro dostanę a to i tak komplikuje mi życie bo musiałam przez ipost trochę zmienić swoje plany życiowe. A jeżeli chodzi o Allegro OneBox to nie zdarzyło mi się jeszcze żeby paczka nie dotarła w przewidywanym terminie. Wcześniej z ipostem nie było problemu dlatego teraz gdy zależało mi bardzo żeby dzisiaj otrzymać wybrałam inpost bo myślałam że na nich można polegać. Ale po tym co teraz zrobili więcej inpostu nie wybiorę.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@agunia20 "musiałam przez ipost trochę zmienić swoje plany życiowe" - no, poważna sprawa 🐭 Tylko jeśli to takie ważne, to dlaczego zamawiasz na ostatnią chwilę? Po drugie, akurat InPost ogromną większość paczek doręcza następnego dnia po wysłaniu - mimo że nigdzie tego nie gwarantuje. Przewidywany czas dostawy to ściema Allegro, a ich własny przewoźnik to dopiero kicha

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

"akurat InPost ogromną większość paczek doręcza następnego dnia po wysłaniu" i właśnie dlatego wybrałam dostawę inpostem bo byłam pewna że dziś otrzymam. Może przesadziłam że plany życiowe ale to co miałam zrobić dzisiaj muszę przełożyć na jutro (o ile jutro otrzymam paczkę) a to mnie mocno wkurza bo nienawidzę zmieniać planów i do tego oznacza to dla mnie zmarnowany czas.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@agunia20 Pretensje kieruj do Allegro - to Allegro podaje przewidywany czas doręczenia.
Inpost nie ma z tym kompletnie nic wspólnego.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@agunia20 zdarza się , tylko większość klientów rozumie w przeciwieństwie do Ciebie .Mojemu klientowi też się przytrafiło  , ale nie robił z tego wielkiego hallo , ostatecznie po 3 tygodniach paczka wróciła do mnie .

oznacz moderatorów

agunia20
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria Ja też rozumiem, ale to nie znaczy że nie mogę być zła z tego powodu.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@agunia20 

mdrogeria_0-1740492835611.jpeg

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@agunia20 

mdrogeria_1-1740492879566.jpeg

oznacz moderatorów

mdrogeria