Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry
Dostalam informację o zawieszeniu konta bez żadnego wcześniejszego ostrzeżenia. Zaznaczyć chce, że nic nie sprzedaje wszytsko zawsze spłacane na czas w allegro pay. Nie rozumiem decyzji allegro? Nikt się mną nie skontaktował w celu weryfikacji nienwiem już gdzie i co mam zrobić żeby odzyskać konto. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak normalne zawieszenie to na mailu coś powinno być. Przygotuj się na wymianę maila co kilka dni i długie rozwiązywanie tego oraz za każdym razem innego konsultanta czytającego tylko ostatnią wiadomość... Możesz to wyjaśnić tylko tu:
Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc
Jeśli zaś to blokada za dziwne działania na przeglądarce to samo zejdzie po kilku godzinach...
Dostalm takiego maila
Dzień dobry,
zawiesiliśmy Twoje konto.
Dlaczego to zrobiliśmy?
Mamy uzasadnione obawy co do bezpieczeństwa transakcji. Konieczna jest dodatkowa weryfikacja danych konta. Dodatkowo nasze zastrzeżenia budzą powiązania z innymi, objętymi przez nas sankcjami, kontami w Serwisie.
Można coś z tym zrobic bo ja nie mam pojęcia o co chodzi wiem tylko że ostatnio toczyłam dyskuje ze sklepem bo nie uznał reklamacji i dziwnie zaraz po dyskusji konto zostało zawieszone .
UUUU to masz prze.ra.. Powiązali Twoje konto z jakimś kontem dłużnika. Takich tematów tu było do licha i ciut i nie kończyły się dobrze. Często przewijało się, że każą się kontaktować z tego drugiego konta ale nie podają danych właściciela konta xD. Powody powiązania mogą być najróżniejsze:
- konto kogoś z rodziny
- logowanie na necie w pracy i np. uziemili prywatne konto pracownika za długi firmy w której pracuje
- ktoś mieszkający wcześniej pod tym adresem/ mający ten sam numer telefonu nabroił.
- zalogowałaś się na jakimś ogólnodostępnym wi-fi i ktoś też z niego logujący się nie zapłacił...
Można sobie zgadywać. Takie posty tu regularnie są...
No nic z powyższych mnie nie dotyczy na allegro jestem już 9 lat pod tym samym adresem z tym samym numerem telefonu w pracy się nie loguję ,allegro tylko na telefonie i albo na własnej sieci albo wifi w domu, nikt więcej w domu z allegro nie korzysta hmm więc co teraz pozwolą mi założyc nowe konto? Czy to też nie bedzie możliwe? A co zoplaconym smartem ? Mam teraz zakupy na allegro Pay więc pewnie do czasu spłaty nic nie zrobią?
Nie wiem. Cokolwiek może tylko support powiedzieć. Ja po prostu piszę to co widzę tu po postach. Spłacać zawsze można na numer konta z maila.
No nic dzięki za odpowiedź będę czekać zobaczymy czy cokolwiek się z tego rozwinie Dziwi mnie tylko że konto zostało zawieszone w chwili gdy zgłosiłam reklamację towaru ale sklep reklamacji nie uznał ja się z ich decyzją nie zgodziłam allegro włączyło się do negocjacji kazali mi złożyć wniosek z programu ochrony kupujących ale niestety wniosku nie mogli rozpatrzeć bo konto zostało zawieszone więc tym samym nie mogę nic z tym zrobić firma odeslala mi właśnie moje produkty które reklamowałam... coś mi się tu bardzo nie zgadza....
Mimo wszystko dzięki za informację 🙂
@Client:34871242 nie blokujemy kont użytkowników na prośbę innych lub w związku z reklamacją. Gdyby zostały zgłoszone naruszenia regulaminu, otrzymałabyś stosowną informację. Polecam zapytać w korespondencji o login powiązanego konta, sądzę, że to wiele wyjaśni. Dział Bezpieczeństwa udzieli Ci tej informacji.
To ciekawe. Może ten sprzedający coś im o Tobie nawymyślał?