anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto

Client:34871242
#7 Wielbiciel

Dzien dobry

Dostalam informację o zawieszeniu konta  bez żadnego wcześniejszego  ostrzeżenia. Zaznaczyć chce, że  nic nie sprzedaje  wszytsko zawsze spłacane na czas w allegro pay. Nie rozumiem decyzji allegro? Nikt się  mną nie skontaktował  w celu weryfikacji nienwiem już gdzie i co mam zrobić  żeby odzyskać konto. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak normalne zawieszenie to na mailu coś powinno być. Przygotuj się na wymianę maila co kilka dni i długie rozwiązywanie tego oraz za każdym razem innego konsultanta czytającego tylko ostatnią wiadomość... Możesz to wyjaśnić tylko tu:

Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc

Jeśli zaś to blokada za dziwne działania na przeglądarce to samo zejdzie po kilku godzinach...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dostalm takiego maila

Dzień dobry,

zawiesiliśmy Twoje konto.

Dlaczego to zrobiliśmy?

Mamy uzasadnione obawy co do bezpieczeństwa transakcji. Konieczna jest dodatkowa weryfikacja danych konta. Dodatkowo nasze zastrzeżenia budzą powiązania z innymi, objętymi przez nas sankcjami, kontami w Serwisie.

Można  coś   z tym zrobic  bo ja nie mam pojęcia o co chodzi wiem tylko że ostatnio toczyłam dyskuje ze sklepem bo nie uznał reklamacji i  dziwnie zaraz po  dyskusji  konto zostało zawieszone .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

UUUU to masz prze.ra..  Powiązali Twoje konto z jakimś kontem dłużnika. Takich tematów tu było do licha i ciut i nie kończyły się dobrze. Często przewijało się, że każą się kontaktować z tego drugiego konta ale nie podają danych właściciela konta xD. Powody powiązania mogą być najróżniejsze:

- konto kogoś z rodziny

- logowanie na necie w pracy i np. uziemili prywatne konto pracownika za długi firmy w której pracuje

- ktoś mieszkający wcześniej pod tym adresem/ mający ten sam numer telefonu nabroił.

- zalogowałaś się na jakimś ogólnodostępnym wi-fi i ktoś też z niego logujący się nie zapłacił...

Można sobie zgadywać. Takie posty tu regularnie są...

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No nic z powyższych mnie nie dotyczy   na allegro jestem już 9 lat pod tym samym adresem z tym samym numerem telefonu w pracy się nie loguję ,allegro tylko na telefonie i albo na własnej sieci  albo wifi w domu, nikt więcej w domu  z allegro nie korzysta hmm więc  co teraz pozwolą mi założyc nowe konto? Czy to też  nie bedzie możliwe? A co zoplaconym smartem ? Mam teraz zakupy na allegro Pay więc pewnie do czasu spłaty nic nie zrobią? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiem. Cokolwiek może tylko support powiedzieć. Ja po prostu piszę to co widzę tu po postach. Spłacać zawsze można na numer konta z maila.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No nic dzięki  za odpowiedź będę czekać zobaczymy  czy cokolwiek się z tego rozwinie Dziwi mnie tylko że konto zostało zawieszone  w chwili gdy  zgłosiłam reklamację towaru  ale sklep reklamacji nie uznał ja się z ich decyzją nie zgodziłam allegro włączyło się do negocjacji kazali mi złożyć  wniosek  z programu ochrony kupujących ale niestety wniosku nie mogli rozpatrzeć bo konto zostało zawieszone więc tym samym nie mogę  nic z tym zrobić  firma odeslala mi właśnie moje produkty które reklamowałam... coś mi się tu bardzo nie zgadza....

Mimo wszystko dzięki  za informację 🙂

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34871242 nie blokujemy kont użytkowników na prośbę innych lub w związku z reklamacją. Gdyby zostały zgłoszone naruszenia regulaminu, otrzymałabyś stosowną informację. Polecam zapytać w korespondencji o login powiązanego konta, sądzę, że to wiele wyjaśni. Dział Bezpieczeństwa udzieli Ci tej informacji. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

To ciekawe. Może ten sprzedający coś im o Tobie nawymyślał?

oznacz moderatorów