anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłosiłem oszustwo na Policję, ale Allegro nie chce dokonać zwrotu bez zabezpieczenia towaru

mikitob
#7 Wielbiciel

Witam,

Zakupiłem pad ps5 edycja astro bot na Allegro Lokalnie i jak się później okazało był on podróbką, po dyskusji ze sprzedającym zgłosiłem sprawę na Policję i następnie wysłałem potwierdzenie złożenia zawiadomienia do Allegro. Niestety Allegro nie chce mi przyznać zwrotu bez zabezpieczenia towaru przez Policję, byłem ponownie na komendzie, ale oni jedynie zabezpieczą towar jeżeli zajdzie taka potrzeba lub na wniosek sądu.

Teraz pytanie co mogę zrobić w takiej sytuacji? Z tego co czytałem, to nie jest konieczne natychmiastowe zabezpieczanie towaru w mniej poważnych sprawach, natomiast przy składaniu zawiadomienia zostałem poinformowany o tym, że mogą w przyszłości mnie poprosić o jego dostarczenie.

Z góry dziękuję za pomoc 🙂

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mikitob niech Ci dadzą kwita, że nie chcą zabezpieczyć.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@mikitob polecam zapoznać się z regulaminem ochrony allegro - mogą Ci wypłacić pieniądze ale nie muszą. 
Jeśli nie przyznają Ci zwrotu to zgodnie z regulaminem wszystko jest ok. 

oznacz moderatorów

mikitob
#7 Wielbiciel

Mogę pomyśleć o tym kwicie, ale pewnie mogą po prostu odmówić, zależy kto akurat by się trafił na posterunku

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@mikitob jak brzmi pytanie do nas? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mikitob
#7 Wielbiciel

Co mogę zrobić  w takiej sytuacji? Czy decyzja jest po prostu uznaniowa i koniec.

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@mikitob jest, ale takie są zasady i regulamin tego programu, więc jedyne co mogę Ci poradzić to dostarczyć dokument, który wskazał nasz doradca. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_  Należało by uaktualnić  ponownie nazwę programu pomocowego, ja proponuję nazwę  Użytkowniku Spadaj na Drzewo (USD)

Będzie wyglądało jak US dolar, czyli jeszcze bardziej marketingowo!.

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@br. niestety muszę Cię rozczarować, bo nazwę kilka dni temu już uaktualniliśmy i w Polsce to Allegro Ochrona Kupujących. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_  Wiem,  wiem...  uaktualniliście,   właśnie widać tą ochronę.  Dlatego napisałem "ponownie"  

W dobrym kierunku zmierza ostatnio nasza  władza  (cytat z "MIŚ")

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mikitob możesz pokazać treść oferty tylko jako screenshoot tylko zamaluj nick i dane sprzedawcy interesuje nas opis oferty

oznacz moderatorów