anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałeś zablokowany - weźcie to naprawcie w końcu

MAMY ROZWIĄZANIE!
sprzedaz247
#7 Wielbiciel#

To jest kompletna żenada. Czy allegro wie co to jest CGNAT? Carrier grade Nat? Że czasem tysiące użytkowników LTE w takich sieciach jak t-mobile siedzi na jednym adresie IP? Niech ktoś tam się obudzi!

Nawet na to forum nie mogę wejść z komputera żeby wrzucić screena. Weźcie sobie adres IP 37.31.145.25 i id 2fb1a5e7-c932-256f-62ab-764db4547326 i sobie sprawdźcie że to jest CGNAT t-mobile.  I tych adresów są całe sieci. Łaskawie mnie na to forum wpuściło z komórki.

Z Allegro korzystam od samego początku. Wydaje do paru tyś miesięcznie a tu dziś wchodzę sobie z normalnej przeglądarki(chromium na linuxie) i dostaje info ze trzeba potwierdzić że jestem człowiekiem. Ok, przesuwam suwak i co "zostałeś zablokowany". Kasuje historie i cookies, wyłączam wszystkie dodatki (tylko uBlock Origin I Adblock, miliony ludzi mają te dodatki) wchodzę ponownie i też zostałeś zablokowany. Myślę sobie, może za szybko i przeglądarka się nie podoba. Włączam Firefox a, to samo. Myślę sobie może im się chromium nie podoba i czemu ta strona w ogóle wychodzi po angielsku? Włączam zwykle chrome bez żadnych dodatków i ustawiam polski na główny język. TO SAMO.

Myślę sobie, może nie jestem zalogowany, wchodzę przez komórkę....TO samo. Co to za żenada. Ja jestem programistą z zawodu. Jak potrzebujecie konsultacji to zadzwońcie. Nr macie. Bo to co tam się dzieje (widzę po tym forum że to jest od 2020 roku co najmniej, akurat mnie dziś trafiło) to się można normalnie zdenerwować.

Takie cyrki to na **piiip**s mogą się dziać ale nie na allegro. Zawsze was miałem za poważną firmę. Chatgpt wam ten kod pisze? Ech...

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@sprzedaz247 weryfikuję opisaną sprawę. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jolexisshop
#9 Pomysłodawca#

Mam ten sam problem, zostałam zablokowana. Co mam teraz zrobić?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@sprzedaz247  to nie jest problem z IP, ani z NATem, to twoje szybkie paluszki spowodowały, że zostałeś uznany za bota, bo teraz boty sprawdzają czy nie jesteś botem😁, jak jesteś szybszy od nich, to Cię banują😉

oznacz moderatorów
jolexisshop
#9 Pomysłodawca#

Co mam zrobić żeby zostać odblokowana?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@jolexisshop  poczekaj na moderatorów

oznacz moderatorów
jolexisshop
#9 Pomysłodawca#

Jest już ok!