Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć . Mam pytanie ,kupiłam na aukcji dwie sukienki ,niestety okazały się na mnie źle i chcąc je zwrócić w formularzu zwrotu pojawiła mi się informacja że zwrot jest ograniczony i moje pytanie czy sprzedający może zwrotu nie przyjąć bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam ,napisałam już do sprzedającego ale w sumie nie wiem co odpisze więc wolę wiedzieć czy ma prawo mi go nie przyjąć . Pozdrawiam.
Daj link do oferty, zakup od firmy czy prywatnego sprzedającego.
Masz zakup w zakładce "Moje zakupy" szczegóły, kliknij zwróć.https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione
Poczekam co jutro napisze sprzedający bo jestem bardzo ciekawa jaki powód poda no jest to dla mnie bardzo ciekawe ....
@Smiecha2 Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym odpisaniem od sprzedającego? wchodzisz tam klikasz zwrot i odsyłasz.
Bo do sukienek są doczepione kartki z informacją że nie podlegają zwrotowi dlatego,nie chce później zostać bez ubrań i kasy .
Nie patrz na kartki tylko na to możliwości, Ja widząc takie kartki to bym otworzył dyskusję, a wiesz dlaczego, ponieważ tam są widoczne wypowiedzi sprzedającego i twoje i tam masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
A ok to może warto spróbować tak.
@Smiecha2 wg mnie sukienka jak najbardziej podlega zwrotowi. Ograniczenie ze względów higienicznych przy ubraniach można zastosować do bielizny, czy też np. strojów kąpielowych.
No właśnie przecie to nie produkt higieniczny a najlepsze jest to że do sukienki jest doczepiona karteczka z informacją że nie podlega zwrotowi ale nie zwróciłam na nią uwagi dopiero jak ja pakowałam do paczki i teraz nie wiem dlaczego sukienka jest uznawana jako produkt higieniczny .
Sukienek pod to oganiczenie wydaje mi się, że nie można podciągnąć, gdyż w stacjonarnym sklepie można je przecież przymierzyć, to nie bielizna, ani inny produkt osobistego użytku, którego ze względu na higienę lub ochronę zrowia mozna by byłą ze zwrotów wyłączyć.
@Smiecha2 o ile nie pourywałaś metek to jak najbardziej można zwrócić i odzyskać pełną kwotę jak pourywałaś to będzie obniżenie kwoty zwrotu bo nie wystawi już sprzedawca jako nowych ewentualnie potrąci tez pranie jak czymś będzie kiecki czuć
@az1rael dobra rada, jak masz link podany to podejrzyj zawsze ofertę, którą komentujesz. Tu możesz przeczytać:
"Metka papierowa: Produkt posiada częściowo wycięte metki ze względu na dystrybucje outletową."
Na szybkosci tylko zerknalem ze to ciuch jest i ze sprzedaje firma czyli zwrot mozliwy
Nic nie obrywałam ,sukienki mają komplet metek.
Uważaj bo Cię sprzedajacy "zastraszą" oni nie lubią zwrotów dyskusji i kupujących. Jak to pisze ich "guru" spuść kupującego na drzewo.🙁 Chcesz zwrócić i odzyskać środki to otwórz dyskusję, jakby sprzedajacy nie miał nic przeciwko to by nie załączał takich informacji.
Chyba jednak zaryzykuję bo uważam że to robienie klientów w bambuko podpinanie ubrań pod produkty higieniczne . Mam nauczkę na przyszłość i teraz będę dokładkę sprawdzać opcje zwrotu .