Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
perfumy zakupione na odległość i zwrócone w ciągu 14 dni. Były odpakowane, odesłane bez folii w oryginalnym kartonie. Sprzedający zwrot odrzucił argumentując iż: "produkt musi zostać odesłany w stanie niezmienionym a jego użycie taki stan zmienia, a ze względu na swój charakter nie podlega zwrotowi z prawa odstąpienia od umowy". Podczas sporu na allegro, allegro podpowiedziało mi kontakt z rzecznikiem praw konsumenta co też zrobiłem i sprawa jest w toku. Jakie są wasze przemyślenia na ten temat, niejednokrotnie już poruszany- chodzi mi tylko i wyłącznie o kwestie prawne.
@Blazer92 Ja wystawiam używane perfumy na licytację i zwracam tyle za ile się sprzedały. I ZAWSZE są pretensje że za mało.
Ty serio nie kumasz? Już to pisałem, ja nie mam odwagi wziąć odpowiedzialności za sprzedaż rozfoliowanych perfum. Teraz większość flakonów są reaillable, czyli odkręcasz atomizer, odlewasz sobie połowę albo 3/4 i uzupełniasz czymkolwiek. Pół biedy, gdy ktoś uzupełni etanolem, ale co, jeśli to jest metanol? Albo jakiś kwas? Masz odwagę kupić takie perfumy 10% taniej z zupełnie nieświadomej zawartości flakonu perfumerii? To są właśnie te względy higieniczne/ochrona zdrowia, które Ty od 3 stron wątku nie potrafisz zadumać. Powiedz mi, jak Ci to jaśniej wytłumaczyć, żebyś się zgodził z moją racją?
A litera prawa nie nakazuje przyjmowania zwrotów artykułów higienicznych czy podchodzących pod ochronę zdrowia. I pierwsza lepsza prezentacja w sądzie (o której pisałem wyżej) spowoduje niekorzystny dla roszczeniowa wyrok.
Nie musisz brać odpowiedzialności, przecież to twój sklep.
Opinie są różne.