anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot rozpakowanych perfum.

Blazer92
#8 Zapaleniec#

Cześć,

perfumy zakupione na odległość i zwrócone w ciągu 14 dni. Były odpakowane, odesłane bez folii w oryginalnym kartonie. Sprzedający zwrot odrzucił argumentując iż: "produkt musi zostać odesłany w stanie niezmienionym a jego użycie taki stan zmienia, a ze względu na swój charakter nie podlega zwrotowi z prawa odstąpienia od umowy". Podczas sporu na allegro, allegro podpowiedziało mi kontakt z rzecznikiem praw konsumenta co też zrobiłem i sprawa jest w toku. Jakie są wasze przemyślenia na ten temat, niejednokrotnie już poruszany- chodzi mi tylko i wyłącznie o kwestie prawne.

oznacz moderatorów
62 ODPOWIEDZI 62

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Blazer92  Ja wystawiam używane perfumy na licytację i zwracam tyle za ile się sprzedały. I ZAWSZE są pretensje że za mało. 

oznacz moderatorów

AROMATIQ
#9 Pomysłodawca#

Ty serio nie kumasz? Już to pisałem, ja nie mam odwagi wziąć odpowiedzialności za sprzedaż rozfoliowanych perfum. Teraz większość flakonów są reaillable, czyli odkręcasz atomizer, odlewasz sobie połowę albo 3/4 i uzupełniasz czymkolwiek. Pół biedy, gdy ktoś uzupełni etanolem, ale co, jeśli to jest metanol? Albo jakiś kwas? Masz odwagę kupić takie perfumy 10% taniej z zupełnie nieświadomej zawartości flakonu perfumerii? To są właśnie te względy higieniczne/ochrona zdrowia, które Ty od 3 stron wątku nie potrafisz zadumać. Powiedz mi, jak Ci to jaśniej wytłumaczyć, żebyś się zgodził z moją racją?

A litera prawa nie nakazuje przyjmowania zwrotów artykułów higienicznych czy podchodzących pod ochronę zdrowia. I pierwsza lepsza prezentacja w sądzie (o której pisałem wyżej) spowoduje niekorzystny dla roszczeniowa wyrok.

oznacz moderatorów

Blazer92
#8 Zapaleniec#

Nie musisz brać odpowiedzialności, przecież to twój sklep.

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/czy-mogę-zwrócić-perfumy-po-rozpakowaniu-z-fol...

Opinie są różne.

oznacz moderatorów