Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Co tutaj się dzieje? Nasza oferta posiada 1 zdjęcie, teraz patrzę, a w produkcie jest 6 innych, które nie są nasze i nie pasują w żaden sposób do naszego produktu.
Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Kto i dlaczego zatwierdza takie zmiany?
2. Nawet gdyby ktoś dodał zdjęcie do "naszego produktu" to dlaczego dodaje się ono również w naszej ofercie?
3. Rozumiem że jak dodam zdjęcie kubka do produktu np. "buty nike", to automatycznie wszystkim którzy mają wystawiony ten produkt pojawi się ono w ofertach?
4. Dlaczego nie wysyłacie powiadomień że coś zmieniło się w naszym produkcie/ofercie?
5. Czy ten katalog ktoś sprawdza? Czy żyje sobie on własnym życiem?
Link do oferty w którym powienno wyświetlać się tylko pierwszy kubek:
https://allegro.pl/oferta/kubek-super-tata-prezent-na-dzien-ojca-330ml-7841368491
Tutaj kolejna, miało być tylko jedno zdjęcie kubka... a jest kubek, jakieś tabletki i życzenia świąteczne...
https://allegro.pl/oferta/kubek-szwagier-do-zadan-specjalnych-dla-szwagra-11538187244
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie wiem co oni tam robią. Ale wiem, ze kilka dni temu już był podobny post o zdjęciach. Więc chyba coś znowu zaczyna się dziać.
Niezły bałagan, pewnie wina katalogu.
@LEW433 najlepsze jest, że allegro zmienia oferty już po ich wystawieniu
kto odpowiada za treść takiej oferty i ewentualne błędy?
Wszystko zależy jak na to spojrzeć i kto spojrzy! jak kupujący to nie ma wyboru musi i tylko może walczyć u sprzedającego, sprzedający nie ma narzędzi walki z Allegro, akceptuje regulamin i nie wie co i kiedy mu zrobią, np. blokują mu konto bo dział bezpieki jest nieosiągalny i nic nie odpowiedzą, nie wytłumaczą. Oferty są zmieniane i co mam Ci odpowiedzieć, ręce odpadają.
Czy do wystawiania korzystanie z zewnętrznego programu np. Baselinker lub podobny?
Nie, wszystko było wystawiane manualnie i nie było nic zmieniane od momentu wystawienia.
A takich kwiatków jest więcej, cały czas znajdujemy nowe. Np. tutaj, też tylko 1 zdjęcie mieliśmy, a ktoś pododawał sobie inne wprowadzające klientów w bład....
https://allegro.pl/oferta/kubek-panda-kawusi-smieszny-kubek-z-panda-330ml-10466940605
@PRZESZUKAJ_NET A próbowaliście usunąć te "ubogacające" zdjęcia?
Tak, usuwamy cały czas i zgłaszamy błedy w katalogu... tylko jest to robota głupiego, bo po chwili znów coś się samo dodaje, a nie mam czasu na przeglądanie codziennie ponad 1000 ofert.
@PRZESZUKAJ_NET Zgłosiłam wskazane produkty do poprawy. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości.
Tylko że to się dzieje cały czas... nie nadążamy za wyszukiwaniem zmian. Poniżej nie dość że znikneły rozmiary M i XL to jeszcze ktoś dodał nam tabele rozmiarów, która jest całkowicie inna od naszej...
https://allegro.pl/oferta/koszulka-nie-chrapie-ja-snie-ze-jestem-motocyklem-10451936573
@PRZESZUKAJ_NET z Twoich zdjęć właśnie zaczęli korzystać azjatyccy przyjaciele a, że mają w zwyczaju wystawiać oferty z miksem zdjęć innych sprzedawców to teraz wszystkie produktu będziesz miał codziennie miksowane ponieważ allegro usuwa duplikaty produktów (tak, Ty sobie możesz zrobić produkt z jednym zdjęciem, chińczyk zrobi z 10 i wszystkie 10 produktów zostanie połączony w jeden - gigaprodukt - aby wszystkim na allegro było lepiej)
@sl-aw-ek rozumiem że ktoś może połaczyć swój niepasujacy produkt z moim, ale nie powinno to wpłynąć na produkt w katalogu, ani na moją ofertę... a przynajmniej tak mi się wydaje. A tutaj dzieją się jakieś cuda...
Pytanie do moderatorów. Czy nie tak to powinno działać?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Patrząc na to tak bardzo się cieszę , ze lepsze czy gorsze ale jednak pstrykam te fotki sama, opisy też i do katalogu tylko podpinam. Tak chyba nie powinno się namieszać?
@AnnaG-Antyki my również mamy własne zdjęcie i co z tego. Cały czas ktoś nam dodaje do ofert inne zdjęcia, nie pasujące do naszych produktów.
Nikt nawet nie może sprzedawać naszych produktów, ponieważ jestesmy producentem, a mimo tego podpinają nam swoje oferty do naszych produktów i mieszają na naszych aukcjach.
@PRZESZUKAJ_NET poprosiłam o sprawdzenie, dlaczego tak się stało. Tak, to sprzedający wybiera, czy korzysta ze zdjęć dodanych do katalogu produktów. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@PRZESZUKAJ_NET @RED ależ poczekajcie @k_owczarek1 chetnie to wyjaśni
@PRZESZUKAJ_NET Zdjęcia z produktu zostały usunięte. Proszę, edytuj teraz swoje oferty i usuń nieprawidłowe zdjęcia.