Dzień dobry,
Znów w naszych ofertach dodają się samoistnie zdjęcia. W każdym rozmiarze jest dodane dodatkowe zdjęcie (4 - takie samo jak pierwsze). Czemu tak się dzieje? Jak to wyłączyć?
https://allegro.pl/oferta/koszulka-wedkarz-z-krwi-i-osci-prezent-dla-wedkarza-roz-l-10516270905
A tutaj to już totalnie nie wiadomo o co chodzi? Dodało się 7 zdjęć nie powiązanych z danym produktem. Kto to zmienia? Kiedy go powstrzymacie?
...a później się dziwić że klient pisze że otrzymał inny produkt niż na zdjęciu
https://allegro.pl/oferta/kubek-z-karabinczykiem-samotny-wilk-300ml-13615045741?fromVariant=10744512...
Tutaj 2 dodatkowe zdjęcia wprowadzające w błąd.
Czy naprawdę sprzedawca musi sprawdzać wszystkie swoje oferty codziennie, żeby sprawdzić czy czegoś nie zmieniliście w jego produkcie, którego nikt inny nie będzie nigdy sprzedwał?
Tutaj dodatkowe 3 zdjęcia jakiegoś randomowego produktu, od innego sprzedawcy:
https://allegro.pl/oferta/kubek-z-karabinczykiem-czaszka-wikinga-300ml-13615051503?fromVariant=10687...
@PRZESZUKAJ_NET Dziękuję za zgłoszenie, zajmiemy się tym
Ok, ale to nie jest żadne rozwiązanie. Bo za kilka dni znów ktoś sobie coś pozmienia w naszych ofertach. Czy ktoś jeszcze panuje nad tym co tu się wyprawia?
W jaki sposób ktoś może dodawać losowe zdjęcia do naszych ofert?
Ile jeszcze potrzebujecie czaszu aby to naprawić?
@PRZESZUKAJ_NET To nie jest awaria. Tak działa sławetny Katalog Produktów, z którego Allegro jest bardzo dumne
Odświeżę temat bo ostatnio to jest jakaś plaga. Sprzedaję używane przedmioty i do moich ofert dodają się zdjęcia z katalogu samoistnie pomimo tego, że zaznaczam wyraźnie "Nie, chcę zostawić własne dane"! To chyba oczywiste, że używany przedmiot będzie się różnił jakością więc wpychanie zdjęć katalogowych jest bezzasadne
Pytanie - kto odpowiada za to, gdy klient powoła się na zdjęcia dodane bez mojej zgody i wiedzy, bo otrzymał produkt różniący się wizualnie? Ja przy publikacji oferty nie mam tych zdjeć w panelu tworzenia nowej oferty. Tak naprawdę dowiaduje sie o tych zdjęciach dopiero gdy przypadkiem odwiedzę swoją ofertę po jej publikacji, sprzedam ją albo tworzę nową ofertę używając opcji "wystaw podobne"
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @kovek, podaj proszę przykłady ofert o których wspominasz.
@matt_rose nie wiem dlaczego ale nie mogę edytować posta, ale proszę sprawdzić przedmiot z zamówienia nr c5ed3a80-af6d-11f0-926e-9bf7f7af3820 - dodały się zdjęcia z katalogu, gdzie mój przedmiot miał ORYGINALNE pudełko w srebrnym kolorze, a dodane zdjęcie posiadało zamiennik w czarnym.
@kovek skonsultuję to i wrócę do Ciebie z informacją.
@Syrena_zT no i jak tam? Kolejny przykład z zamówienia 0fac7c20-d544-11f0-82e9-c53af0592d53 przedmiot nr 1 za 99 zł. Co prawda tutaj dodane bez mojej zgody i wiedzy zdjęcia nie są aż tak nieadekwatne jak w większości przypadków, ale i tak - dowiaduję się o tym dopiero po publikacji oferty a nie przed lub w trakcie.
podaj numer oferty, chcę sprawdzić jedną teorię
@Syrena_zT i kolejne dodane zdjęcia, które zauważyłem dopiero po tym jak sprzedałem przedmiot - dodały się jakieś zdjęcia przedmiotu z dystrybucji skandynawskiej w fabrycznej folii, gdzie ja sprzedaję polskie wydanie.
@kovek numer oferty lub link a nie numer zamówienia 🙂
@mix-mce wiesz kiedy się to dzieje jak przy wystawianiu pobierzesz zdjęcia i opis, mimo że cześć usuniesz potem jak kolejny użytkownik doda coś od siebie do katalogu to się pojawiają innym podpiętym 😞
Najlepiej łączyć z katalogiem ale dodawać swoje zdjęcia i opisy, wtedy masz spokój 😄
@kostas11 widzisz tylko że to nie jest błąd, to jest opisane wyraźnie w dokumentacji technicznej integracji allegro. Tylko jak ktoś wystawia przez formularz to o tym nie wie a to wszystko to jeden system przecież.
Zgaduję że właśnie dlatego @kovek ma problem, bo biorąc opis z katalogu niejako akceptuje również wszystkie zdjęcia które są pod produkt podpięte (teraz i w przyszłości).
@mix-mce żadnego opisu z katalogu nie biorę. Mam własny szablon opisu i własne zdjęcia. Wyraźnie napisałem na samym początku, że używam opcji "Nie, chcę zostawić własne dane"
@kostas11 moderator sobie sprawdzi po numerze zamówienia, nie martw się. Co do "mimo że cześć usuniesz potem jak kolejny użytkownik doda coś od siebie do katalogu to się pojawiają innym podpiętym". Ja usuwam WSZYSTKO i w ogóle nie korzystam z jakichkolwiek danych katalogowych (poza parametrami). Akurat w przypadku tej oferty zdjęcia w katalogu były bardzo stare
"Najlepiej łączyć z katalogiem ale dodawać swoje zdjęcia i opisy, wtedy masz spokój"
No właśnie widzę jaki mam spomój 😄