Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam dziś problem z realizacją zakupu na Allegro lokalnie, występuje i na komputerze i w aplikacji na Androidzie. Przechodząc do realizacji zakupu, w sensie wyboru sposobu dostawy itp, wyświetla mi się do wyboru tylko lista moich zapamiętanych danych adresowych, a nie ma wyboru sposobu dostawy, czy wprowadzenia wiadomości dla sprzedającego. Kiedy próbuję nacisnąć "Przejdź do płatności" przycisk robi się szary i nic się nie dzieje.
Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? Mam tę samą sytuację przy próbie zakupu różnych towarów.
Może moderatorzy wiedza czy coś się dzieje
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
mam ten sam problem
W zrzucie ekranu który zamieściłem w 1 poście już nic więcej nie ma poniżej, nawet żadnej stopki. Teraz jeszcze sprawdziłem, że jeżeli zmniejszę liczbę przedmiotów do 1, to pokazuje się prawidłowy formularz. Czy sprzedający mógł (świadomie lub nieświadomie) ograniczyć liczbę sztuk w 1 paczce?
@kafar_ek a nie dostałeś przypadkiem linka z FB ?
Lub może być tak że sprzedawca ma różne metody dostawy i musisz poprosić o ustalenie kosztów ale jest wtedy odpowiedni komunikat 🙂
Nie, sytuacja dotyczy 2 produktów, które sam wyszukałem. Sprawdziłem przykładową inną ofertę, można kupić maksymalnie 4, powyżej formularz dostawy się skraca.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/czekolada-mleczna-z-alpejskiego-mleka-100-g-ldh
@kafar_ek jest to błąd. Już pracujemy nad rozwiązaniem. Proszę was o cierpliwość.
Już minęło 5 dni i dalej cisza. Cały czas ten sam problem, kiedy zostanie rozwiązany?
mam dokładnie ten sam problem, z tą różnicą, że jak poprosiłam sprzedającego o założenie nowej aukcji dziś, to dało się wybrać maksymalnie 3 sztuki, przy czwartej formularz się zwijał. Na starszych aukcjach można wybrać tylko 1 sztukę
Problem nadal nie został rozwiązany. od kilku dni nie można kupić roślin.