Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, od okolo godziny nie moge opłacić zamówienia żadna z dostępnych metod platnosci. Czy wiadomo coś o obecnej awarii?
Mam dokładnie ten sam problem, ani blikiem ani przelewem, wyskakuje jako nieopłacone i nic dalej nie można zrobić
@ziutsane @Bl4ze w obu przypadkach jest to ten sam problem.
Jest to błąd po stronie operatora płatności. Sprzedający powinni skontaktować się w tej sprawie za pomocą formularza, Doradcy będą mogli pomóc w wyjaśnieniu sprawy z operatorem. Do tego czasu zamówienia u tego sprzedającego nie będą mogły być zrealizowane.
Przekazałem informację do sprzedającego. Mam nadzieję, że problem uda się rozwiązać.
Dziękuję
Próbuje opłacić zakup z Allegro lokalnie różnymi sposobami, kartą, blikiem . Środki są na koncie, płatności nie przechodzą.
@Client:47626243 czy możesz doprecyzować jaki komunikat się pojawia?
Nieopłacony zakup
Spróbuj jeszcze raz i opłać zakup
Twoje zamówienie nie zostało opłacone i będzie dostępne dla innych użytkowników, jeśli nie dokończysz płatności.
@Client:47626243 skonsultowałam Twoją sprawę. Problem pojawia się po stronie sprzedającego, który powinien skontaktować się z naszym supportem, aby wyjaśnić ten temat z operatorem płatności.
Ok, faktycznie - kupiłem u innego sprzedającego i płatność przeszła. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Czy ja rowniez moge prosic o wsparcie, problem taki sam jak opisane powyzej.
Ani apka, ani przegladarka, nic tylko z automatu komunikat o nieoplaceniu zamowienia. Irytujace.
Prosze o wsparcie.
@Neysmeey Jest to błąd po stronie operatora. Na ten moment nie będziesz miał opcji opłacenia zamówienia u tego sprzedawcy. Przykro mi.
Zachęcam, aby sprzedający skontaktował się z naszym supportem.
Witam, czy ktoś z moderacji może zająć się ogłoszeniem e8455eec-7c5c-4f5f-b63f-95d49e27ca65? Sprzedający zgłosił problem z płatnościa do supportu a w dalszym ciągu problem występuje i nie mogę dokonać płatności żadną z dostępnych metod.
@tolek1984 Sprawa jest weryfikowana z operatorem płatności. Jak tylko doradcy otrzymają odpowiedź, z pewnością przekażą ją sprzedawcy.