@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Jeśli sprzedawca zgodził się na zwrot z powodu niezgodności produktu z opisem w ogłoszeniu (wysłano podróbkę, mimo że w ogłoszeniu wskazano oryginał), sprzedawca zwrócił pieniądze w sposób niezgodny z pierwotną metodą płatności, ale poprosił o numer kontai zwrócił kwotę bez kosztów wysyłki, kto ponosi koszty wysyłki w takim przypadku? Nie odmówiłabym przyjęcia produktu, gdyby był zgodny z opisem.
@Client:109418042 sprecyzuj "Nie odmówiłabym przyjęcia produktu, gdyby był zgodny z opisem."
Odebrałeś i odesłałeś jako reklamacja ? czy bez oglądania stwierdziłeś że podróba ?
W pierwszym należy Ci się za wysyłki w drugim nie, sprzedawca poszedł Ci na rękę i przyjął zwrot oddając tylko za towar 🙂
Przyjąłam przesyłkę, sprawdziłam numer IMEI, zgłosiłam spór i odesłałam artykuł też na własny koszt. Chciałabym, aby tacy nieuczciwi sprzedawcy zostali pociągnięci do odpowiedzialności za próby sprzedaży podróbek kosztem kupujących.
@Client:109418042 ok, w takiej sytuacji powinien Ci oddać za towar, dostawę i odesłanie, wznów dyskusje, poproś o otwarcie a jak nie masz zamkniętej poproś allegro o pomoc 🙂