Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
@Client:108365065 Link jest fałszywy.
To właśnie zostałam oszukana.. Głupia ja myślałam, ze to super oferta znaleziona na **piiip**, jeszcze poprosiłam specjalnie o wstawienie na Allegro żeby było ,,bezpieczniej", podekscytowana od razu kupiłam blikiem i nie wiem co teraz robić.. iść na policje? pisać do banku? Mam maila osoby, która wysłała mi tego linka, ale nie wiem czy to cos da.
Pieniędzy na 99% nie odzyskasz - są wypłacane w bankomacie lub zakup kryptowalut. Możesz iść na policję.
To mam nauczkę na przyszłość. Dzięki za szybką odpowiedź.
A wystarczyło przeczytać komunikat z potwierdzeniem transakcji BLIK. Tam podany był prawdziwy typ i odbiorca płatności.
Ps. Dlatego właśnie nie ma możliwości odzyskania środków. Banki uznają że transakcja została dokonana w pełni świadomie, co zostało potwierdzone kodem PIN lub odciskiem palca.
@Client:108365065 czy chodzi o zakup w tej ofercie? https://allegrolokalnie.pl/oferta/aparat-fotograficzny-sony-rx100-iii-z-etui-bateriami-i-kartami-sd
Jeżeli tak, to jest na Twoim koncie (płatność anulowana). Ale ten link, który wkleiłaś w swojej pierwszej wiadomości, nie jest nasz.
@Client:108365065 nie jest to nasz link
Tak to wałek
Witam zakupiłem ubijarke z allegro lokalnie przez podesłany link pieniądze przelane strona nie widnieje czy jest szansa odzyskać pieniądze 51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a
To nie było Allegro wiec na Allegro nikt nie pomoże. Strony imitujące portale sprzedażowe w linkach to obecnie norma. Szczególnie FB to tragedia. Sprzedający wysyłają linki do nieprawdziwych stron. Kupujący sami wysyłają kurierów po towar, oczywiście z logowaniem po drodze do kont sprzedających. Wystawiłam kiedyś na marketplace że 20 ofert w sumie. I bez przesady powiem, że uczciwa oferta kupna była 1/20. Na przyszłość poczytaj o metodach oszustw w necie... Godzina czasu pozwala sporo zaoszczędzić...
A teraz tylko kierunek KOMENDA. Kasę wypłacają w bankomacie, czasem kupują krypto, trudno to złapać...
@Client:105642042 Link który otrzymałeś nie prowadził do Allegro Lokalnie - to była fałszywa strona.
Sprawdź potwierdzenie tej płatności - najpewniej potwierdziłeś wypłatę gotówki w bankomacie lub zakup kryptowalut.
Witam,
Proszę o sprawdzenie i ewentualne zablokowanie.
https://allegrolokalnie.pl453278.cfd/ps5-pro-konsola-sony-playstati/68947
Pozdrawiam
Łukasz
Przecież gołym okiem widać, że to nie strona allegrolokalnie.pl tylko pl463279.cfd. Ona nie ma nic wspólnego z Allegro.
A co do blokady do moderacja może tyle samo co ty w tej kwestii.
później w przeglądarce oczywiście wygląda podejrzanie.
Ja dostałem go w wiadomości w takiej formie:
https://allegrolokalnie.pl/ps5-pro-konsola-sony-playstati/68947
I okazało się odnośnikiem do tej właśnie podejrzanej strony.